Hur man ändrar och anpassar aviseringsljud på Android

Android har ett stort antal standard ringsignaler och ringsignaler för anpassa aviseringarna vi får av alla appar som vi har installerat. Systemet gör det dock inte så enkelt för oss om det vi vill är lägg till vårt eget ljud eller .MP3 eller .M4A-fil för att anpassa dessa meddelanden. Idag förklarar vi hur man gör det på ett enkelt och enkelt sätt.

Så här lägger du till nya anpassade ljud för Android-aviseringar

För att lägga till en ny ton eller ett nytt ljudspår till vår ljudbank för aviseringar måste vi bara följa följande steg:

  • Vi kopierar eller laddar ner ljudspåret som vi vill använda som aviseringsljud i vår terminal.
  • Genom en filutforskare, som File Manager + eller ASTRO, navigerar vi i enhetens interna minne till mappen "Meddelanden"Eller"Meddelanden”.
  • Vi klistrar in ljudfilen i mappen "Meddelanden”.

Härifrån måste vi bara gå till appen som vi vill anpassa och tilldela den nya önskade aviseringstonen. Vi får se hur vi nu kan välja det anpassade ljudet som vi just kopierade till vår Android-enhet.

Om du inte har någon filutforskare på din telefon eller surfplatta och inte vill installera ES File Explorer - det är väldigt mycket i doldrums nyligen - kan du prova lättare chefer, som tidigare nämnda File Manager + eller ASTRO.

Ladda ner QR-Code File Manager Utvecklare: File Manager Plus Pris: Gratis Ladda ner QR-kod File Manager ASTRO Utvecklare: App Annie Basics Pris: Gratis

Slutligen, om vi har en dator till hands och en USB-kabelkan vi göra hela processen mycket snabbare genom att ansluta Android-enheten till datorn och kopiera direkt från datorn.

Inget av det! Mycket bättre för hand!

Anpassa aviseringarna i var och en av apparna och standardtonerna

Som jag sa lite ovan, i Android, för att ändra ljudet på aviseringarna, måste vi gå till inställningarna för motsvarande app och ändra det för hand. Till exempel om vi vill ändra aviseringstonen från WhatsApp, vi måste gå till “Inställningar -> Meddelanden -> Meddelande ringsignal”.

När det gäller andra appar, t.ex. Gmail, vi måste gå till “Inställningar -> Mottagningsljud och vibrationer -> Ljud”.

Och så vidare.

Vi kan också förändras standardaviseringens ringsignal på Android. Vi kan göra denna justering från "Inställningar -> Ljud -> Standard ringsignal för aviseringar”. På detta sätt kommer vi att skapa en ny ton för alla systemaviseringar och alla appar som inte har en personlig ton.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found