Topp 9 gratis VPN-tjänster (2020) - The Happy Android

Som en allmän regel är betalade VPN vanligtvis den bästa kvaliteten, men a Gratis VPN Det kan också vara det bästa alternativet beroende på våra speciella behov. Genom att upprätta en VPN-anslutning kan vi få ett extra säkerhetsskikt när vi surfar på tvivelaktiga sidor, ansluter till offentligt Wi-Fi eller undviker regionala block av något onlineinnehåll. Vilka är de bästa VPN: erna som vi för närvarande kan använda utan att spendera ett enda öre ur fickan?

4 faktorer att tänka på innan du börjar använda en gratis VPN

Som nästan allt i livet, erbjuder en VPN-tjänst en ganska hög kostnad och tillhörande underhållskostnader. När det gäller VPN: er kräver detta att man har flera servrar i olika länder, teknisk support, utveckling och ett långt osv.

Innan vi börjar surfa med en gratis VPN - särskilt med tanke på att vi gör det för att ha större integritet - är det därför viktigt att vi tar hänsyn till flera saker:

  • Vad är din affärsmodell? Som vi säger är det dyrt att upprätthålla en VPN-tjänst med servrar utspridda över hela världen. Pengarna måste verkligen komma någonstans, så om vi använder en "gratis" tjänst, var kommer alla dessa pengar ifrån? Vissa företag erbjuder en begränsad gratis plan för oss att uppgradera till sina betalda prenumerationer, medan andra inkluderar annonser eller säljer våra personuppgifter för att få tillbaka en del av deras investeringar och göra vinst. Det enda som vi är tydliga med är att vi inte vill att de ska sälja våra uppgifter till externa företag, så innan du börjar använda en gratis VPN är det lämpligt att se över deras affärsmodell.
  • Håller tjänsten användarens register eller loggar? Många VPN-enheter hävdar att de inte registrerar vad användaren gör när de är anslutna, men det är alltid tillrådligt att läsa policyerna och användarvillkoren för att se till att all vår aktivitetsinformation raderas helt när vi stänger anslutningen.
  • Vilka är nackdelarna eller avvägningarna med den fria planen? Som vi säger har gratis VPN vanligtvis vissa begränsningar. Vissa företag tillåter bara en viss förbrukning av megabyte per månad, medan andra minskar anslutningshastigheterna under högtrafik. Först och främst måste vi bedöma om dessa motsvarigheter är acceptabla för oss och är förenliga med våra behov.
  • Vilken information ber du oss att registrera och använda tjänsten? När du registrerar dig ber vissa VPN-leverantörer oss om viss information som namn, e-postadress eller lösenord, medan andra låter oss använda deras tjänst utan att ge någon tidigare information. Om vårt mål är att bläddra anonymt och privat, desto mindre data vi har att ge, desto bättre.

Utöver detta rekommenderas att vi granskar om vårt huvudmål är att undvika regionala block hur många olika platser erbjuder tjänsten.

För närvarande de bästa gratis VPN: erna

Som sagt, låt oss se vilka som är de mest önskvärda gratis VPN: erna som vi kan hitta på marknaden idag.

1. ProtonVPN

Den stora stjärnfunktionen i ProtonVPN är den Det finns ingen månatlig datagräns, så att vi kan använda den så länge vi vill. Övervägandet - som du kan föreställa dig - är att gratisanvändare har mindre prioritet när det gäller bandbredd under trafiktoppar, så vid vissa tider på dygnet kan vi märka vissa hastighetsfall.

En annan positiv punkt är att vi bara kan registrera oss med en e-postadress. Nu kan bara en enhet anslutas samtidigt och antalet tillgängliga platser är begränsat till 3. Det finns inget stöd för P2P, men på den positiva sidan bör det nämnas att ProtonVPN har en strikt "inga loggar" -policy. Det finns heller inga annonser på webben eller på någon av dess kunder för datorer eller mobila enheter, vilket inte är dåligt alls.

Få tillgång till ProtonVPN gratis

2. Windscribe

Windscribe är en ganska ny VPN-tjänst och har fått stor uppmärksamhet tack vare sina generösa gratisplaner. För noll euro per månad har vi tillgång till 10 GB data per månad, även om de ofta publicerar erbjudanden på upp till 20 spelningar per månad (eller till och med 50 GB som vi diskuterade för ett tag sedan i denna ANDRA POST). Det finns till och med möjligheten att tjäna fler spelningar genom att dela tweets om företaget och liknande åtgärder.

Windscribe sparar inte anslutningsloggar, IP-adresser eller register över de sidor vi besöker. Medan vi är anslutna till en server behåller det vårt användarnamn, men när vi kopplar bort från sessionen raderas all data automatiskt efter 3 minuter. När det gäller säkerhet använder den ett 256-bitars AES-krypteringsprotokoll och en 4096-bitars RSA-nyckel. En av de mest rekommenderade gratis VPN för tillfället.

Gå till Windscribe

3. Hotspot Shield VPN

Hotspot Shield är ett av få VPN-företag som erbjuder både betald och gratis service. En av dess stora fördelar är att vi kan använda den upp till 5 enheter samtidigt, och den har också en datagräns mycket mer generös än de flesta, med en maximal förbrukning på 500 MB per dag (15 GB / månad).

Appen är väldigt enkel att använda och har mer än 2500 servrar spridda över hela världen (mer än 70 platser tillgängliga), men med gratisplanen kan vi bara ansluta till ett visst antal servrar. Det finns också annonser, men eftersom de inte är så irriterande är de inte ett stort problem.

Naturligtvis är en viktig detalj att nämna att om vi går in på Hotspot Shield-sidan kommer vi att se att det inte finns någon "gratis plan" som vi kan välja från början. Vi måste först registrera oss för den 7-dagars kostnadsfria testperioden för "Elite" -prenumerationen, säga upp prenumerationen och därifrån fortsätta med gratisplanen (vilket också innebär att vi måste tillhandahålla en betalningsmetod). I vilket fall som helst, en av de mest kraftfulla gratis VPN som vi kan hitta idag.

Åtkomst till Hotspot Shield

4. Turbo VPN

A Snabb och obegränsad VPN kompatibel med Android, Windows, iOS och MacOS och som erbjuder upp till åtta olika platser inom sin kostnadsfria plan: Nederländerna, Storbritannien, USA (New York), USA (San Francisco), Kanada, Tyskland, Indien och Singapore.

Den mobila applikationen har några intressanta funktioner som förmågan att filtrera vilka appar som ansluter med VPN och vilka som inte gör det. Om du är intresserad av att veta lite mer ingående vår erfarenhet av att använda den här plattformen - och andra detaljer som dess integritetspolicy - kan du ta en titt på den recension som vi tillägnade för en tid sedan på bloggen.

Åtkomst till Turbo VPN

5. Hide.me

Den stora fördelen med att använda Hide.me är att det inte sparar loggar av något slag och till och med gratisversionen är fri från annonser. Företaget erbjuder för närvarande 10 GB data per månad med den kostnadsfria planen, även om antalet servrar är begränsad till 5 olika platser.

Därför, om vi vill ansluta till servrar i mycket specifika länder, kan vi kanske inte gå mycket långt med Hide.me. Nu står vi inför ett starkt rekommenderat alternativ för att lägga till det extra lagret av skydd när vi surfar på internet eller är anslutna till bibliotekets Wi-Fi, flygplatsen och liknande.

Gå till Hide.me

6. Speedify

Speedify har flera faktorer till sin fördel. Med den kostnadsfria planen får vi tillgång till en av de snabbaste VPN-tjänsterna just nu, med många tillgängliga servrar (mer än 70). Samma sak som premiumprenumeranterna på plattformen får.

Å andra sidan är dataförbrukningen begränsad till 5 GB den första månaden. Därifrån sänks gränsen ännu mer tills vi har maximalt 2 GB data per månad. En utmärkt VPN om det vi letar efter är hastighet och hastighet framför allt annat.

Åtkomst till Speedify

7. SurfEasy

SurfEasy är utvecklat av samma team bakom Opera-webbläsaren. Det är av den anledningen att vi kan hitta den integrerad i själva webbläsaren, även om de också har en oberoende app som vi kan använda för andra saker än bara surfa på Internet.

Ja OK VPN-datakonsumtionen är obegränsad Om vi ​​använder den via webbläsaren Opera, när vi byter till appversionen av SurfEasy är denna gräns inställd på 500 MB per månad. Du kan se mer information om driften av Operas integrerade VPN i detta EN ANNAN POST.

Åtkomst till SurfEasy

8. Cloudflare WARP

Det första att klargöra angående WARP är att det inte är utformat för att dölja vår IP. I stället för ett verktyg för att underlätta tillgång till innehåll med regional blockering, presenterar WARP sig som ”en VPN för människor som inte vet vad en VPN betyder” (detta är bokstavligen dess slogan) och dess mål är skydda vår integritet och säkerhet när du ansluter till Internet. Det innebär att det inte tillåter dig att välja någon plats eller server om det är det vi letar efter.

Ansökan är helt gratis och obegränsat, även om det också finns en betaltjänst som heter WARP + som erbjuder mer hastighet och större datakryptering för 3,99 euro per månad. Vi kan ladda ner applikationen för Android från Play Store, eller konfigurera Cloudflares gratis DNS om vi använder en dator (installationsguide).

9. TunnelBear

TunnelBear är en av de högsta kvalitet och “användarvänliga” VPN-tjänster som vi kan hitta. Men även om det har gratis- och premiumplaner har vi bara tillgång till gratisplanen 500 MB data per månad. Det är en ganska begränsad siffra, även om antalet tillgängliga platser uppgår till mer än 20.

Anslutningen är mycket stabil och med tiden har företaget minskat kraven för att kunna registrera sig, på ett sådant sätt att de nu inte ens ber oss om namnet för att börja använda applikationen. En mycket begränsad tjänst när det gäller trafikvolym, men det kan vara bra om vi bara behöver det för specifika tillfällen, medan vi reser eller liknande.

Åtkomst till TunnelBear

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found