Trick att veta om en kontakt är ansluten till Skype

Skype har en funktion som låter dig visas i ett frånkopplat tillstånd för resten av dina kontakter. Det är ett verktyg som kommer till nytta när vi är upptagna och inte vill bli störda. Klicka bara på vår status och välj läget "Osynlig”. Från det ögonblicket kommer vi att se ut som bortkopplade och alla som försöker prata med oss ​​kommer att tro att vi inte är på Skype, men finns det ett trick som låter oss veta om en kontakt verkligen är frånkopplad eller helt enkelt är i osynligt läge? Svaret är JA, och det är också extremt enkelt.

Betydelsen av statusfärgerna i Skype

Innan du börjar kanske du vill granska betydelsen av de färgade kulorna som visas bredvid varje kontakt:

 • Grön : Online och synligt (även känt som "Tillgängligt").
 • Gul : Frånvarande (även känd som LDT "Far-from-the-keyboard")
 • Röd : Upptagen (även känd som "Ej tillgänglig")
 • Vit: Offline eller osynlig (dold)

Hur man vet om en kontakt är online och i "osynligt" läge

Skicka ett meddelande till din "misstänkta" kontakt och om hjulet efter några sekunder fortsätter att vrida kontinuerligt det betyder att den här kontakten faktiskt är offline. Det vill säga vi skickar meddelandet och så länge hjulet fortsätter att svänga betyder det att meddelandet ännu inte har nått sin destination. Om det inte slutar snurra betyder det att du inte har nått ditt mål (det vill säga kontakten är inte online i Skype).

Om hjulet inte slutar vrida betyder det att mottagaren verkligen är frånkopplad

Men ja när meddelandet skickas försvinner hjulet, betyder det att meddelandet har nått sin adressat, och detta är i osynligt läge.

Det finns inget hjul: Tändningen är ansluten och i osynligt läge

How You See är ett mycket grundläggande trick som låter dig veta förstahands om personen du vill prata med faktiskt är ansluten till Skype eller inte.

UPPDATERAD!

Det verkar som om hjulets trick inte längre fungerar. Jag har gjort en del undersökningar och har funnit att det finns fler sätt att berätta om en användare är inloggad / i osynligt läge:

 • Om du skickar ett meddelande till en av dina kontakter och Skype inte låter dig radera det, betyder det att kontakten är online och i osynligt läge. Meddelandet har lästs (om du inte är ansluten har du 1 timme på dig att kunna radera meddelandet)
 • Försök att ringa en kontakt till kontakten. Om den "ger ton" betyder det att den är ansluten (om inte, kommer det att ge ett fel). Här har du en liten video som visar hur det fungerar.

Som du kan se i det första samtalsförsöket är användaren inte ansluten, och när den försöker ringa ger den ett felmeddelande ("samtal misslyckades" eller "misslyckande att ringa") efter den första ringsignalen. I det andra försöket är användaren ansluten men i osynligt läge, och i det här fallet låter det.

FAQS: Vanliga frågor

På grund av de många frågor som du har ställt mig i samband med det här inlägget kommer jag att försöka gruppera dem alla och erbjuda några ledtrådar som kan hjälpa dig:

 • Om du inte loggar ut, även om du stänger Skype-fönstret eller minimerar det, är du fortfarande ansluten, och du kommer att visas som sådan för resten av dina kontakter, eftersom Skype fortsätter att arbeta i bakgrunden. Försök se till att du är utloggad. Det är ett ganska vanligt problem och det är lätt för det att fly oss.
 • Ibland fastnar eller hängs Skype-sessionen, och du kan verka ansluten eller frånkopplad även om det inte är så. Det enklaste sättet att åtgärda detta är att logga in på Skype en gång till och markera din status som "Offline" eller Offline. Logga ut igen och logga in igen.
 • Skype har också en webbversion som vi kan komma åt om vi anger vår webbmail från Outlook eller Hotmail. Många gånger tenderar problemen att uppstå eftersom sessionen är öppen eller offline och det finns vanligtvis timingproblem. För att lösa det, försök från din e-post genom att klicka på din profilbild (längst upp till höger på sidan) och strax under "Mina profiler"Välj"Skype-profil”. Ett nytt fönster laddar dig med dina Skype-kontouppgifter. I det övre högra hörnet har du möjlighet att "Logga ut”. Gå tillbaka till Skype och kontrollera att allt fungerar korrekt.
 • Ibland dyker vissa kontakter upp online en stund och snart försvinner de. Vad händer? Många gånger om anslutningen av nämnda kontakt inte är särskilt bra eller stabil, kan Skype drabbas av mikroavskärningar och därför kommer kontakten att visas som ständigt ansluten / frånkopplad.
 • I förhållande till webbversionen av Skype som har själva webbmailen för varje Outlook.es- eller hotmail-konto är det bekvämt att ta hänsyn till följande: De som visas som tillgängliga under fältet “Kontakter:”Från din webbmail finns vänner och potentiella vänner eller förslag. Fallet att de visas i tillståndet "ansluten"Det beror på att de verkligen är anslutna, antingen via post eller i appen, men det är möjligt att de i appen visas som"Saknas”Eftersom appen kommer att stängas, men utan att logga ut. De kan också se ut som frånvarande om de inte vidtar några åtgärder på Skype efter en viss tid. Om inget av detta passar dig med verkligheten (för att du har pratat med dem eller de har berättat om det) beror det på att Skype kan köras på flera olika sätt (PC, mobilapp och Outlook) och låt oss säga att det fortfarande är säkert synkroniseringsproblem i det utseendet. När det gäller "Friend1" visas det som frånvarande i appen: det beror på att Skype har "igång" utan att logga ut (antingen på mobilen eller PC) och det är därför i Outlook som anslutet. Låt oss säga att utsikterna fortfarande har problem med att skilja den statliga förändringen ...

Om du tyckte det här inlägget var intressant och / eller det har hjälpt dig att lösa ditt problem, skulle jag vara mycket tacksam om du skulle hjälpa mig att sprida det på dina sociala nätverk. Så nu vet du, vän: tack, vi ses nästa gång och ... Dela det!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found