Hur man tar en bra selfie: 10 superpraktiska tips och rekommendationer

Att göra en perfekt selfie är inte lätt. Det är inte ens lätt att ta en bra selfie. Det finns många faktorer att ta hänsyn till. Ibland ser vi de foton som kändisar tar på Instagram och vi tror att de inte har någon merit. Tror du verkligen att fotot som Pilar Rubio har lagt upp i morse på sin profil har kommit ut med magi? Som allt i livet är det något som kräver ansträngning och övning. Mycket övning. Idag granskar vi 10 grundläggande tips att tänka på för att göra den perfekta selfien. Notera, barn!

Hitta den perfekta vinkeln

Istället för att ta bilden på huvudet, experimentera lite med olika vinklar. Att vrida kameran åt höger eller vänster gör dina funktioner mer framträdande. Å andra sidan, om du riktar kameran uppifrån ser dina ögon större ut. På detta sätt undviker du den jävla grisnäsen. Höjdpunkter rekommenderas i allmänhet inte.

I vilket fall som helst är ett bra tips att inte ta någon av dessa vinklar till det yttersta. Subtiliteten är nyckeln.

Belysningen, om den är naturlig: mycket bättre

Naturligt ljus är bäst när det gäller att ta en bra selfie. Försök när det är möjligt att placera dig själv på en plats där solljus kan nå eller bredvid ett fönster. Detta hjälper till att göra ansiktet naturligt ljusare och minimera skuggor.

Undvik naturligtvis artificiellt ljus från strålkastare och lysrör till varje pris. Och vad gör vi på natten, eller om vi befinner oss i en mörk bar? Leta sedan efter ett ljus som ger lite ljus. En annan sak du kan göra är att öka skärmens ljusstyrka medan du tar stillbilden: ta in lite ljus och undvik sålunda att behöva använda blixten.

Fly från skuggorna

Enligt fotograferingsexperter finns det inget värre än skuggor i ansiktet. Det är väldigt smickrande. Och det lägger också påsar under våra ögon.

Om vi ​​tvivlar är det bäst möta direkt solljus eller vara helt i skuggan. Halvtoner fungerar vanligtvis inte bra. Den bästa tiden på dagen för att ta ett foto är vid soluppgång eller solnedgång, när ljuset är mjukt.

Le som ditt liv berodde på det

När ett leende är naturligt ser det alltid bra ut på ett foto. Naturligtvis verkar du inte vara för tvungen annars kommer du att uppnå motsatt effekt. Och vi vill inte att våra vänner ska tänka att vi ska gå in i en psykiatrisk institution, eller hur?

Många påverkare rekommenderar att le i spegeln tills vi hittar det perfekta leendet. Det är inte heller nödvändigt att gå till dessa ytterligheter. Ett trick som fungerar: "Försök att le med ögonen", och du kommer att se hur ditt uttryck avger positivitet på ett mycket mer naturligt sätt.

Ta massor av selfies

Nöj dig aldrig med det första fotot du tar. Om du vill ladda upp ett relevant ögonblick till din RRSS i form av en bild, var noga med att ta många ögonblicksbilder. För varje bra selfie du hittar där finns det ytterligare 50 eller 100 som inte har blivit så bra. Dessa bilder kommer aldrig att publiceras, men jag kan försäkra er att en bra selfiejägare har hundratusentals av dessa "tvivelaktiga" foton lagrade i det interna minnet på sin smartphone.

I konstantitet är hemligheten med framgång. Öva och ta många selfies, så får du se hur du förbättrar dig med tiden.

Filter och redigering

Åsikterna är som åsnor: alla har sina egna. Experter rekommenderar att vara naturliga, men om vi inte kan undvika att sätta ett filter är det åtminstone subtilt.

Det här filtret är riktigt coolt, men vi kan inte säga att det är exakt subtilt

Det klassiska skönhetsläget retuschering av selfie-kameror bör också tas med ett saltkorn. Om vi ​​klarar är resultaten vanligtvis mycket artificiella och de uppnår motsatt effekt som de tänker leverera. Försiktig!

Om vi ​​letar efter en app för att redigera våra selfies och göra några andra retuscheringar kan vi prova mobila fotoredigerare som FaceTune eller VSCO. Det är appar som skönhetsbloggare som Amanda Steele rekommenderar, och sanningen är att de ger mycket bra resultat.

Ladda ner QR-kod Facetune2 - Selfie Editor: Filter & Retouching Utvecklare: Lightricks Ltd. Pris: Gratis Ladda ner QR-kod VSCO: Photo & Video Editor Utvecklare: VSCO Pris: Gratis

Vad gör jag med mitt ansikte?

Luta huvudet något och vrid det åt sidan. Mystiskt är det något som vanligtvis fungerar ganska bra för selfies. En annan sak du kan göra är att hitta din goda sida.

Vissa människor föredrar att alltid visa sin vänstra profil eller sin högra. Varför kommer de bättre ut så här? Vår bra sida är vanligtvis den mest symmetriska, och det är därför vi när vi använder den kommer bättre ut på bilderna.

Helkroppsselfies

Om vi ​​vill visa de fantastiska resultaten av vår senaste diet, eller den senaste outfit som vi just köpte, och ta en helkroppsfoto:

  • Undvik röriga platser eller platser med många bakgrundselement. De distraherar uppmärksamheten från vad du vill belysa: din bergskropp.
  • Du kan visa en smalare figur genom att vrida midjan mot kameran.

Tänk inte över det

Selfies som verkar för "stressade" eller "tvingade" kommer aldrig att vara okej. Människor inser ofta att när de ser en mycket artificiell selfie. Om du ser att du inte får någon bild som är värt att ta en paus. Förmodligen efter ett tag får du mycket mer naturliga och iögonfallande resultat för kameran.

Undvik klichéer

Kim Kardashian anka nosar är för länge borta. Okej, de gör dig väldigt stiliserade kindben, men om du vill vara original kommer du säkert att undvika den här typen av poser med hela din själ.

Muggarna är sååå från 2004!

I dessa fall är färskhet vanligtvis det viktigaste.Så om du inte får det uttryck du letade efter är det bäst att lägga din telefon åt sidan ett ögonblick. Ta sedan upp telefonen igen, fokusera och ta selfien på under 15 sekunder.

Akta dig för speglar!

Undvik speglar såvida de inte är absolut nödvändiga för att få det skott du letar efter. Om du använder en spegel kommer inte bara telefonen att ses på bilden utan den kan också orsaka oönskad bländning och reflektioner. De bryter helt magin. Ju längre desto bättre.

Slutligen är det också tillrådligt att känna till alla möjligheter som kameran erbjuder på vår mobil på teknisk nivå (objektivbländare, bildstabilisator, HDR, digital zoom, etc.). Om du vill veta mer om detta, ta en titt på detta andra inlägg.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.