De 7 bästa FTP-klienterna för Android - The Happy Android

De FTP-klienter (File Transfer Protocol) för Android De är verktyg som låter oss kommunicera med en fjärrserver för att ladda ner eller ladda upp filer. Utbyte av filer med FTP är en aktivitet som normalt utförs från en dator och är vanligtvis associerad med administration av datorsystem. Även om det också kan vara till nytta om vi hanterar en webbsida - eller någon annan onlinetjänst - och vi vill göra ändringar på vår server direkt från vår mobil.

I det specifika fallet med Android finns det många filwebbläsare som tillåter oss att ansluta till servrar via FTPÄven om de saknar många grundläggande funktioner som vi hittar hos dedikerade FTP-klienter. Finns det ett alternativ som liknar t.ex. Filezilla på Android?

För närvarande de bästa FTP-klienterna för Android

En av de stora egenskaperna hos FTP-klienter för Android är att de, liksom deras PC-motsvarigheter - som tidigare nämnda Filezilla-, har krypteringsverktyg som hjälper oss att skydda våra data från möjliga externa hack. Något viktigt om vi hanterar kritiska eller särskilt känsliga filer. Dessa är några av de mest framträdande.

1 - Adminhänder

Admin Hands är den mest omfattande och högst rankade avancerade FTP-klienten som vi för närvarande kan hitta på Android. Det låter dig göra många saker: anslutningar via SSH-terminal, stöder TELNET, SFTP, FTP och HTTP-protokoll, säker och krypterad administratörsnyckel (AES-256) och exekvering av fjärrskript, bland andra funktioner.

Med Admin Hands kan vi också utföra massåtgärder, till exempel nedladdningar, uppladdningar eller batchkörningar. Det innehåller också ett tangentbord med specialtecken och ett verktyg för att pinga servrar. Det är faktiskt mer ett multifunktionsverktyg för sysadmins än en FTP-klient som sådan, men det är definitivt värt det.

Ladda ner QR-kod Admin Hands: SSH / FTP / SFTP / TLN Utvecklare: ARPAPLUS Pris: Gratis

2- AndFTP

Även om gränssnittet är lite föråldrat är AndFTP ett av de mest populära alternativen när det gäller FTP-klienter för Android. Applikationen stöder protokoll FTP, SFTP, SCP och FTPS över SSL / TLS (explicit och implicit).

När vi är anslutna till värden kan vi ladda upp filer, ladda ner, ta bort, byta namn på, redigera och andra typiska funktioner som vi skulle hitta i en stationär klient. Vi kan också ändra behörigheter för mappar och filer, förutom att synkronisera mappar. Kort sagt, ett mycket komplett program.

Det finns för närvarande två versioner av AndFTP: en gratis som inte tillåter dig att synkronisera mappar och innehåller den udda annonseringen, och en premiumversion som eliminerar dessa två begränsningar för 4,99 USD.

Ladda ner QR-kod AndFTP är en FTP-klient Utvecklare: LYSESOFT Pris: Gratis

3- FTPCafe FTP-klient

En enkel men extremt effektiv FTP-klient, mycket i linje med AndFTP. Den stöder FTP, FTPS (FTP över SSL implicit och explicit) och SFTP (FTP över SSH). När du ansluter till servern tillåter det inloggning genom lösenord, RSA / DSA OpenSSL eller med ConnectBot privat nyckel.

När det gäller dess egenskaper kan vi med FTPCafe överföra flera filer och mappar, pausa överföringar eller byta namn på, ladda ner, ta bort filer och andra. Applikationen är gratis med annonser, även om vi också kan gå till den betalda proversionen för drygt 4 euro om vi ser att appen tillfredsställer oss och vi använder den bra.

Ladda ner QR-kod FtpCafe FTP Client Utvecklare: Droidware UK Pris: Gratis

4- Turbo FTP-klient och SFTP-klient

En FTP-klient med ett attraktivt och uppdaterat gränssnitt -Ja, det finns också FTP-klienter som ser bra ut, som mycket liknar en vanlig filutforskare. När vi har loggat in kan vi komma åt listan över filer och mappar på servern, varifrån vi kan ladda upp eller redigera filer.

Turbo FTP stöder lösenord och privata nycklar för SFTP-anslutningar, har en liten redigerare, erbjuder rotstöd och kryptering när du skickar lösenord.

Ladda ner QR-kod Turbo FTP-klient & SFTP-klient Utvecklare: Docode OÜ Pris: Gratis

5- Webbverktyg: FTP, SSH, HTTP

Multifunktionellt verktyg inriktat på hantering av webbsidor. Applikationen innehåller en FTP / SFTP-klient för att överföra filer, men också andra verktyg som en HTTP-testare, ett verktyg för att kontrollera webbplatsens stabilitet, en källkodsredigerare, en Telnet-klient, SSH och någon annan extra funktionalitet.

En applikation lämplig för systemadministratörer, utvecklare och proffs som erbjuder något annat än den typiska FTP-klient som vi kan hitta i Google Play Store.

Ladda ner QR-kod webbverktyg: FTP, SSH, HTTP-utvecklare: D.D.M. Pris: Gratis

6- eFTP

eFTP, även känd som Easy FTP Client är en anmärkningsvärd FTP-klient för Android, med ett attraktivt gränssnitt, lätt att använda och full av funktioner. Det har dock en stor begränsning, och det är det i sin gratisversion tillåter bara överföring av maximalt 3 GB data (Vilket förmodligen är anledningen till dess låga betyg i Play Store). I vissa fall kan det vara mer än tillräckligt om vi bara använder appen för att ladda upp eller ändra den udda filen med liten vikt, även om den för andra användare kan vara för kort.

Applikationen stöder utbyte av filer via Wi-Fi-anslutning, något som inte alltid är tillgängligt i denna typ av verktyg, vilket är uppskattat. Det tillåter också uppladdning och nedladdning av flera filer samtidigt, pausa överföringar och skapa lösenordsskyddade ZIP-filer.

Ladda ner QR-kod FTP-klientutvecklare: AppAzing.net Pris: Gratis

7- AbyssFTP

Den här lilla kända FTP-klienten har en mycket positiv bedömning från Android-communityn, även om det är en ganska gammal app som inte har fått uppdateringar sedan 2011. Det betyder inte att (lämnar ett lite föråldrat gränssnitt) att vi har en mycket komplett app för att hantera vår server via FTP.

Stöder FTP- och FTPS-anslutningar (implicit och explicit) och nedladdning / uppladdning av rekursiv fil. Vi kan också öppna filer, byta namn på dem, radera dem och ändra deras behörigheter på distans utan för många komplikationer.

Ladda ner QR-kod AbyssFTP Utvecklare: Antonio J. Ruiz Pris: Gratis

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found