De bästa apparna för att frigöra utrymme på Android - The Happy Android

Har du någonsin undrat varför minnen alltid har mindre ledigt utrymme än annonserat? De flesta mellanklassmobiler har vanligtvis 64 GB intern lagring, men det räcker att vi har en 32 GB-eller till och med 16 GB-telefon så att vi åtminstone börjar få varningsmeddelanden från Android.

Vanligtvis är den snabbaste lösningen att köpa ett micro SD-kort, men i princip är allt vi gör att försena problemet. Om vi ​​tar många foton, laddar ner filmer eller spelar in många videor, fylls vår mobil förr eller senare. Vad kan vi göra för att lösa våra rymdproblem?

De bästa apparna för att frigöra utrymme på Android

Det första vi måste säga är att det finns många applikationer för att frigöra utrymme som inte är helt tillförlitliga: de ber om för många behörigheter och i vissa fall stjäl de till och med personuppgifter för att sälja till tredje part. I den meningen är det bäst att välja säkra och verifierade applikationer som ger oss ett visst förtroende, som dessa som vi kommer att se nedan.

Google-filer

Denna applikation utvecklad av Google är ett verktyg halvvägs mellan en filhanterare och en rymdrensare. Å ena sidan tillåter det oss att se alla dokument som vi har lagrat på enheten på ett mer direkt sätt utan att visa mappstrukturen (bilder, å ena sidan, videor å andra sidan, dokument etc.) .

Men det har också ett avsnitt som är dedikerat till att hantera lagringsutrymme. Det är här den verkliga "smulan" av filer är, där appen visar oss en välordnad lista över allt vi kan ta bort: applikationscache, skräpfiler, appar som vi inte använder, filer som är för stora, dubbletter, etc. Så enkelt som att trycka, välja och rengöra.

Dessutom är det en universell applikation, 100% användarvänlig, säker utan reklam och som fungerar särskilt bra på terminaler med låg prestanda. Som en bonus, nämn att Files också låter dig skicka filer till andra enheter utan internetanslutning (med Bluetooth). En av de bästa för att frigöra utrymme på din mobil eller surfplatta utan för många komplikationer.

Ladda ner Google QR-kodfiler: Frigör utrymme på din telefon Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Google Foton

Den andra appen på listan kommer också från tillverkarna av Android. Med Google Foto kan vi inte bara ta bort alla de foton som vi inte vill behålla, till exempel skärmdumpar eller memes. Applikationen ger oss också möjlighet att spara en kopia i molnet av alla bilder vi tar med vår mobil.

För att göra detta, bara synkronisera de mappar vi vill spara. Därifrån kan alla bilder som redan är synkroniserade raderas från internminnet för att få en bra handfull megabyte eller till och med gigabyte. Det bästa av allt är att om vi gör kopiorna i hög upplösning kommer Foton att låta oss spara alla de foton vi vill ha i molnet. Obegränsad kapacitet, inget fusk eller kartong.

Om vi ​​redan har installerat filer och vi kombinerar det med användningen av Google Photos kommer vi att hålla lagringskapaciteten på vår Android-enhet i oförutsedd nivå. Ett starkt rekommenderat par.

Ladda ner QR-kod Google Photos-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Norton Clean

Andra saker som brukar ta plats i telefonens interna minne är cachade filer. Vi kan alltid tömma Android-cachen för hand, men om vi letar efter en app som hjälper oss i den här uppgiften säkert och erbjuder lite extra funktionalitet, bör vi definitivt ta en titt på Norton Clean.

Det välkända säkerhets- och antivirusföretaget erbjuder ett verktyg med vilket vi kan rensa cache, skräpfiler, APK-filer och tunga applikationer från ett rent och centraliserat gränssnitt.

Ladda ner QR-kod Norton Clean Utvecklare: Norton Labs Pris: Gratis

I linje med Norton-appen hittar vi andra rengöringsapplikationer som CCleaner, Clean Master eller DU Speed ​​Booster. Personligen tror jag att de inte rekommenderas så, eftersom de erbjuder mer funktionalitet än vad vi verkligen behöver, och de kan överbelasta vår Android-enhet i onödan.

Några extra tips för att frigöra utrymme på din mobil

Med de 3 applikationer som vi nämnde borde vi ha mer än tillräckligt för att hålla vår telefon ren. Vi kan dock alltid skrapa lite mer internt utrymme genom att utföra några manuella åtgärder.

  • Rensa upp WhatsApp så ofta: WhatsApp kan vara en riktig multimedia dump. Kontrollera foton och videor som du har i applikationen då och då och ta bort de som inte intresserar dig. Du kan inte ens föreställa dig hur mycket utrymme du kan frigöra.
  • Har din mobil en egen rengöringsapp?: Vissa märken innehåller ofta sin egen rengöringsapp för att frigöra utrymme. Normalt ligger det vanligtvis i telefonens inställningar (i avsnittet Lagring) eller utanför applikationslådan och fungerar som en oberoende app.
  • Använd ett micro SD-kort: Om det interna minnet på vår mobil är för litet kan vi alltid sätta in ett SD-minne. På detta sätt kan vi överföra alla foton, videor och tunga filer (och till och med applikationer) till kortet och få lite mer utrymme för att installera appar i internminnet.

Som en sista rekommendation är det också tillrådligt att ta en titt på de appar som vi har installerat och avinstallera de som vi inte använder eller som vi har sparat för alla fall men vi får aldrig använda dem.

Om vi ​​följer alla dessa tips, förutom internt utrymme, kommer vi att få prestanda och flyt. Det är lite tråkigt, men om vi gör det regelbundet kan vi uppnå mycket bra resultat. Låt oss städa upp!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found