Så här ansluter du ett USB-minne till en Android-telefon eller surfplatta

Mobiltelefoner har blivit ett slags bärbara mini-datorer. Vi kan installera applikationer, skriva till textprocessorer, titta på videor, bläddra eller lyssna på musik, bland många andra funktioner. Och hur är det med USB-enheter? Vi kan anslut en pendrive eller ett externt minnevia USB? Svaret är ja, men för detta behöver vi vår telefon eller surfplatta Android ha en USB OTG-anslutning.

Lösningen är att använda en OTG-kabel

De USB OTG eller USB On The Go det är en funktion som ingår i ett stort antal Android-enheter.

När en terminal INTE är OTG-kompatibel, är USB-porten på vår telefon av typen "slav". Det vill säga den kan ta emot kraft (5V) men inte sända ut den. Det betyder att oavsett hur mycket vi ansluter en USB-enhet till mobilen kommer den aldrig att känna igen den.

Terminalerna med OTG å andra sidan, de tillåter att driva ytterligare en enhet via USB-porten (mikro-USB eller USB typ C). På detta sätt kan telefonen göra det känna igen och montera externa lagringsenheter som en hårddisk, en pendrive eller något annat tillbehör som ett tangentbord, en mus eller en gamepad, bland andra.

En telefon med flera enheter anslutna av OTG via en HUB | Källa: Wikipedia

För att vi ska kunna ansluta ovan nämnda pendrive eller extern enhet behöver vi ett extra tillbehör: det som kallas USB OTG-kabel. Det är en liten manlig-honkabel, med en mikro-USB-kontakt i ena änden Y en USB 2.0-port i den andra.

Det är ett mycket billigt tillbehör som vi kan få på webbplatser som Amazon eller GearBest för mycket lite pengar. Normalt ligger de mellan euron och högst 7 eller 8 euro, beroende på dess kvalitet (du kan se några HÄR Y HÄR). Det finns också adaptrar för Typ-C USB (Vad DETTA Övrig).

Hur kan jag veta om min enhet har en OTG-funktion?

För att ta reda på om vår terminal innehåller denna typ av teknik är det enklaste att titta på specifikationerna för vår terminal (på Internet, på tillverkarens sida etc.) Vi kan också försöka tillfälligt installera en app som berättar om ett ögonblick om enheten är kompatibel med USB OTG, t.ex. USB OTG Checker.

Ladda ner QR-kod USB OTG Checker ✔ - Är USB OTG-kompatibel? Utvecklare: FaitAuJapon.com Pris: Gratis

Har din telefon eller surfplatta inte USB OTG? Prova en USB-HUB och en extern strömförsörjning

Om vår Android-telefon eller surfplatta inte har OTG kan vi fortfarande använda ett litet trick för att ansluta en pendrive eller någon annan kompatibel enhet via USB. Om vår terminal inte kan "mata" pendrive, kan vi ansluta en USB-HUB eller en 3-ledad USB för att uppfylla vårt uppdrag.

För att göra detta kommer vi att använda ett av huvudet på HUB till anslut en extern strömförsörjning. På detta sätt kommer USB-enheten att kunna ta emot all ström som telefonens mikro-USB-slav inte kan ge. I följande bild kan du se ett grafiskt exempel på hur "uppfinningen" skulle se ut:

Som du kan se kan vi på det här sättet ansluta mer än en enhet samtidigt, så att vi får så intressanta par som mus / tangentbord, kamera / extern hårddisk och många andra kombinationer.

Om du fortfarande har problem med att upptäcka pendrive, prova StickMount

Har du problem med att få telefonen att upptäcka den USB du precis anslutit via OTG? Många gånger är problemet vanligtvis i kabeln, men om du redan har provat med fler kablar och problemet kvarstår kanske du vill titta på appen StickMount. En applikation med ett utmärkt betyg på 4,1 stjärnor och mer än 1 miljon nedladdningar på Google Play.

Ladda ner QR-kod [root] StickMount Utvecklare: Chainfire Pris: Gratis

Denna gratis Android-app tar hand om att montera USB-lagringsenheter anslutna med OTG i rutten "/ sdcard / usbStorage / xxxx /”, Tillåter åtkomst till dess innehåll snabbt och enkelt. Naturligtvis kräver det root-behörigheter.

Slutligen måste man ta hänsyn till att även om det fungerar med ett stort antal telefoner och surfplattor skapades det i princip bara med tanke på Nexus-terminaler, så det kan alltid vara så att det inte fungerar med vår terminal.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found