5 Android-webbläsare som respekterar din integritet

Jag pratar fortfarande med munnen för stor, men jag vågar säga nästan helt att de flesta av oss använder webbläsaren som kommer som standard på vår mobil. Om vi ​​har en Android kommer det antagligen att vara Chrome, webbläsaren stock Samsung eller Safari om vi är Apple-fans. Finns det liv utöver de tre eller fyra webbläsare som vi alla redan känner till?

När vi letar efter en ny webbläsare vill vi att den ska ladda sidor snabbt och att användargränssnittet ska vara attraktivt. Men lika viktigt som det är att webbläsare att vi väljer att kunna behålla vår integritet på nätet.

De bästa Android-webbläsarna för att skydda din integritet på Internet

Obs: Om du missade det på sin tid, ta en titt på inlägget med de 10 bästa webbläsarna för Android. Det finns mycket intressant material som kan tillgodose våra behov om vi letar efter en viss funktion som är lite ovanligt.

Modig

Brave har en bred uppsättning funktioner som är inriktade på användarens säkerhet och integritet. Några av de mest framträdande är "HTTPS överallt" (krypterad datatrafik), blockering av skript, blockering av kakor från tredje part och privata flikar. Allt detta, utan att ta hänsyn till huvudorsaken till varför de flesta installerar den här applikationen, som är dess integrerade annonsblockerare. Åh, och det har också en inbyggd lösenordshanterare. Den bästa webbläsaren för Android när det gäller sekretess (det är också ganska snabbt).

Ladda ner QR-kod Brave Browser: snabb, säker och privat webbläsare Utvecklare: Brave Software Pris: Gratis

Fokus

Fokus är en av mina favoritwebbläsare, både för sin integritetsnivå och dess enkelhet. Denna webbläsare tillhör Mozilla-familjen och är den bästa för att surfa utan distraktioner. Å ena sidan är appen ansvarig för att blockera alla annonser på de sidor vi besöker för att få en så tydlig läsning som möjligt.

Men inte bara det, det visar också en slående knapp som är synlig hela tiden, som när du trycker på tar bort alla spår av vår webbhistorik. Förutom det erbjuder det också ett brett urval av sekretess- och säkerhetsinställningar som vi kan anpassa efter eget tycke.

Ladda ner QR-kod Firefox Focus: den privata webbläsaren Utvecklare: Mozilla Pris: Gratis

Tor Browser

Den mest rekommenderade webbläsaren om vi letar efter maximal säkerhet. Från sin egen uppfattning är den utformad för att upprätthålla användarens integritet framför allt, och erbjuder en uppsättning egenskaper i linje. Den har en tredjepartsspårningsblockerare, annonserna kan inte veta var vi kommer ifrån eller vart vi går och kakorna raderas automatiskt när vi har bläddrat.

Tor är utformad så att ingen annan än oss känner till de webbplatser vi besöker: det enda som andra “externa agenter” kan se om vår surfning är att vi använder webbläsaren Tor. Trafiken krypteras upp till tre gånger när den skickas via Tor, och dess servrar består endast av volontärer. En programvara som utvecklats av Tor Project, en ideell förening som överlever tack vare människors donationer. En detalj: om vi gör en donation kommer Mozilla också att göra detsamma genom att matcha vår donation.

Ladda ner QR-kod Tor Browser Developer: Tor Project-priset: gratis

Obs: Om du har problem med versionen av Tor på Google Play, försök ladda ner applikationen från den officiella Tor-webbplatsen.

Firefox

Firefox är ett bra alternativ om vi vill ha det detaljerad kontroll av säkerhets- och sekretessinställningar från vår webbläsare. Mozilla betonar starkt vikten av att använda standardwebbläsarinställningar och att Firefox skyddar användarnas integritet från det ögonblick vi installerar den. Hur som helst inkluderar dess funktioner även möjligheten att blockera cookies och spårare övervakning, samt att bestämma vilken säkerhetsnivå som vi vill tillämpa hela tiden, vilket inte alls är dåligt.

Ladda ner QR-kod Firefox: snabb, privat och säker webbläsare Utvecklare: Mozilla Pris: Gratis

Opera

Opera har alltid varit känt för att vara en lätt, funktionsrik webbläsare. Under en tid har de förstärkt vissa aspekter när det gäller integritet, och nu har det gjort gratis VPN-anslutning integrerad i själva webbläsaren. På detta sätt ersätts vår IP med en virtuell adress för att hindra dem från att identifiera oss eller känna till vår plats.

Det innehåller också en lösenordshanterare, nattläge, privata flikar och ett personligt nyhetsflöde som drivs av AI.

Ladda ner QR-kod Opera Browser med gratis VPN-utvecklare: Opera Pris: Gratis Detta navigeringsläge tillåter inte att ta skärmdumpar, så jag var tvungen att ta några bilder ...

Med detta skulle vi avsluta den här lilla TOP-listan, men det lämnade mig säkert en webbläsare på gång. Om så är fallet, tveka inte att dela dina rekommendationer i kommentarfältet. Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found