Det bästa gratis online antivirusprogrammet (2019) - The Happy Android

Det bästa antivirusprogrammet kommer alltid att vara de som vi installerar på vår enhet, vare sig det är en Windows-dator, en mobiltelefon eller en surfplatta. Även om vi i vissa situationer kanske inte vill (eller inte kan) installera en särskild applikation för att skanna och se om vår dator är infekterad. För dessa fall, inget bättre än en vara online antivirus.

Dessa typer av verktyg brukar vara bra när vi inte har tillstånd att installera program på datorn eller när vi använder enheten från en vän eller släkting. Dessutom tillåter vissa av dessa verktyg oss också analysera filer potentiellt misstänkt individuellt och se om de är infekterade med skadlig kod, en riktigt användbar funktion.

Relaterat: Hur man vet om en APK har virus

Bästa online-antivirusprogrammet (fullständig systemskanning)

Nedan granskar vi de bästa online-virusskanningsverktygen, som kan utföra fullständiga systemsökningar, upptäcka och i vissa fall till och med eliminera identifierade hot.

Denna typ av applikationer de skyddar inte vår enhet i realtid, eftersom de bara börjar arbeta när vi öppnar antivirusprogrammet och kör genomsökningen för hand (något logiskt å andra sidan). För att hålla vår utrustning skyddad hela tiden, ingenting som ett offline antivirusprogram!

Obs! Även om vi pratar om onlineverktyg, körs inte alla från webbläsaren (som till exempel med ESET). I vissa fall är det nödvändigt att vi laddar ner en körbar fil för att utföra analysen.

F-Secure Online Scanner

F-Secure är känt för att vara det snabbaste antivirusprogrammet online när du utför skanningar. Men det har också en viss negativ poäng, och det är att det bara tillåter fullständig systemanalys. Det är inte heller ett stort problem, eftersom det är så snabbt att processen slutar vanligtvis relativt snart.

En annan av dess fördelar är att den upptäcker praktiskt taget alla kända skadliga program och det är också bärbart, vilket innebär att även om vi måste ladda ner en körbar fil för att starta analysen är det inte nödvändigt att utföra någon installation på datorn och det lämnar inga spår. Mycket enkel och mycket lätt att använda.

Besök F-Secure

Google Chrome

Ja, Chrome-webbläsaren har också ditt eget integrerade antivirusprogram online. Sanningen är att den är känd för att vara ganska effektiv, och med tanke på att den är en av de mest använda webbläsarna på planeten, är det troligt att du redan har den installerad på din dator.

Om vi ​​vill att Chrome ska skanna vårt system för hot och skadliga filer, behöver vi bara skriva följande i adressfältet:

krom: // inställningar / sanering

Detta tar oss till den kostnadsfria Chrome-antiviruspanelen, som vi kan börja med att klicka på "Leta efter”.

ESET Onlinescanner

ESETs online-skanner är ett av de mest kompletta gratis antivirusprogrammen som finns. Det presenterar ett riktigt vänligt gränssnitt och låter dig göra grundläggande saker som att utföra en snabb, fullständig eller personlig analys. När den upptäcker någon typ av skadlig kod tillåter applikationen radera filen automatiskt eller sätta den i karantän (vilket är otroligt användbart om det är falskt positivt).

ESET Online Scanners officiella webbplats

Det bästa antivirusprogrammet online (individuell filskanning)

Ibland är det oftast bättre att skanna en fil och se om den har ett virus, snarare än att vänta på att antivirusprogrammet upptäcker den och karantänar filen. Detta är vanligtvis en stark rekommendation, speciellt om vi laddar ner mycket innehåll från Internet.

För att utföra denna uppgift finns det så kallade ”enskilda skadliga filskannrar”. Här granskar vi några av de mest framträdande.

VirusTotal

Denna online-skanner låter dig analysera enskilda filer, såväl som webbadresser, IP-adresser, domäner och till och med hash-filer. VirusTotal har förmodligen den största gratis antivirusdatabasen online, och det är det alternativ som jag brukar använda när jag vill kontrollera hälsan hos en okänd fil. Perfekt att använda den från mobilen eller från en stationär dator.

En annan fördel med VirusTotal är att det tillåter det skicka filer upp till 256 MB och få analysresultaten via e-post.

Ange VirusTotal

Metadefender

MetaDefender bildar sin databas från informationen som samlas in av 30 olika antivirusprogram. Dess funktion är mycket lik VirusTotal: vi lägger till en fil, URL, IP-adress, domän, hash eller CVE och vi startade analysen.

Resultaten är vanligtvis ganska snabba, med ett gränssnitt där vi kan se filens sårbarhetsnivå samt andra intressanta data. Ett starkt rekommenderat gratisverktyg.

Ange MetaDefender

VirScan

Med VirScan kan du analysera filer av en maximal storlek på upp till 20 MB, det fungerar online utan att behöva installera något på datorn och det är helt gratis. Ett utmärkt verktyg med en omfattande databas för att upptäcka virus, trojaner, bakdörrar, uppringare och andra skadliga program.

Den stöder också RAR- och ZIP-arkiv, men de måste innehålla totalt mindre än 20 filer. Som en negativ aspekt kan vi säga att tjänstens hastighet beror på den belastning som antivirus-servern har, vilket ibland gör att det tar lång tid att ställa en diagnos.

Ange VirScan

Rekommenderat inlägg: Det 10 bästa antivirusprogrammet för Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found