Hur låser jag upp bootloader på Android - The Happy Android

Lås upp startladdaren på en Android-telefon Det låter oss rota det, flasha en anpassad återställning eller installera en anpassad ROM, bland andra. Det enklaste sättet att göra detta är med snabbstartskommandon, och det är precis vad vi kommer att försöka förklara i dagens handledning.

Men inte alla terminaler låter dig låsa upp din bootloader via fastboot. Ja, de flesta av dem ger användaren en ganska bred hylsa i denna typ av åtgärder, men det är något som uteslutande beror på tillverkaren eller tjänsteman.

På vilka mobiler kan startladdaren låsas upp och på vilka inte?

Vissa tillverkare använder en mellanväg, och det är att låta startladdaren låsa upp, men bara om de begär det en upplåsningskod eller "token". En metod som hjälper dem att veta om startladdaren har låsts upp och upphäver terminalens garanti.

Följande upplåsningsriktlinjer fungerar med ett stort antal Android-enheter, med undantag för följande:

  • Om vi ​​har en Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8 Plus, Note 8, S9 och S9 Plus med amerikanskt Snapdragon-chip. De internationella versionerna med Exynos, å andra sidan, har bootloader upplåst.
  • Vissa modeller LG, Huawei, Motorola och Xiaomi kräver nämnda token eller låsa upp kod som måste begäras från varumärket själv från sin webbplats.

Många andra modeller av Xiaomi, HTC, OnePlus eller Pixel och Nexus gör det möjligt att låsa upp bootloadern direkt, ansluta den till en dator och starta ett par ADB- och fastboot-kommandon. Om vi ​​inte är klara om vår mobil stöder denna typ av upplåsning kan vi alltid försöka, för om den inte fungerar vi är inte heller i någon fara.

Eller så kan vi också konsultera XDA Developers-forumet, där det vanligtvis finns riklig information i detta avseende för många mobiler av alla slag.

Förutsättningar för att låsa upp bootloader

För att utföra vårt uppdrag behöver vi ett par saker:

  • En dator och en USB-kabel.
  • ADB- och Fastboot-drivrutiner korrekt installerade på datorn.

Hur låser du upp startladdaren med hjälp av Fastboot enligt den traditionella metoden

Innan du ansluter mobilen till datorn måste vi aktivera två flikar på vår Android:

  • USB felsökning: Denna flik kan aktiveras från "Inställningar -> System -> Utvecklaralternativ -> USB-felsökning”.
  • OEM-upplåsning: Den här fliken aktiveras från "Inställningar -> System -> Utvecklaralternativ -> OEM-upplåsning ”.

Om vi ​​inte ser alternativen för utvecklare i systeminställningarna kan vi aktivera det från "Inställningar -> System -> Telefoninformation”, Genom att upprepade gånger trycka på telefonens kompilationsnummer tills ett meddelande visas på skärmen.

När vi har aktiverat USB-felsökning och OEM-upplåsning ansluter vi mobilen till datorn och vi öppnar ett kommandofönster i MS-DOS eller Powershell.

VIKTIG: Om du låser upp startladdaren utförs en fabrikstorkning av telefonen, vilket innebär att vi måste göra en säkerhetskopia av alla våra personuppgifter innan vi börjar processen. Det rekommenderas också att batteriet är över 50%.

I kommandofönstret skriver vi följande kommandon:

  • Det första kommandot som vi kommer att införa är “adb-enheter”, med vilka vi kommer att kontrollera om datorn har upptäckt vår Android-enhet. Om den upptäcker det kommer meddelandet "enheter" och enhetsnumret att visas.

  • Om det är första gången vi använder ADB-kommandona på mobilen ser vi att ett bekräftelsemeddelande visas på telefonskärmen som vi måste acceptera.

  • Nu startar vi kommandot "adb reboot bootloader", som startar om telefonen och laddar den i "bootloader" -läge.

  • Härifrån kan vi starta Fastboot-kommandot som låser upp bootloader, "fastboot oem unlock".

En viktig detalj bör förtydligas, och det är att några av de senaste Android-enheterna inte accepterar kommandot "fastboot oem unlock". I dessa fall måste vi använda kommandot "fastboot blinkande upplåsning" istället.

Om allt har gått korrekt ser vi ett meddelande på Android-skärmen där vi kommer att bli ombedd att bekräfta för att fortsätta med upplåsning av bootloader och efterföljande radering av fabriken.

En gång accepterad kommer upplåsning att ske i en process som kan ta flera minuter. Slutligen kommer telefonen att starta om och därmed frigöras för att installera vår favorit anpassade återställning eller vad vi än kan tänka oss.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found