App “RAM Jet” för Android (Xiaomi): Vad det är och hur det fungerar

Det verkar som om de senaste dagarna finns ett litet utbrott av incidenter relaterade till en app som heter "RAM Jet”. Det är en ganska misstänkt applikation, eftersom den framträder utan att användaren frivilligt installerar den på sin Android-telefon. Är det ett virus eller skadlig kod? Vad är dess användbarhet? Låt oss se!

Så fungerar RAM Jet-appen

Normalt identifierar användaren RAM Jet-appen på grund av dess ikon visas automatiskt på skrivbordet utan att ha gjort något för att få det att hända. Plötsligt ser vi applikationsikonen (en blå raket), och om vi går till listan över installerade applikationer är RAM Jet inte ens närvarande. Om vi ​​letar efter det i Google Play Store ser vi att det inte finns heller. Hur konstigt, va?

Detta är ett problem som ses på Xiaomi-mobiler (Xiaomi Redmi Note 7, Redmi 6, Redmi Note 4, Redmi Note 5) och även i terminaler från Pocophone-märket. Om vi ​​använder POCO Launcher kan vi också hitta en mängd genvägar till RAM Jet på skrivbordet istället för en enda ikon.

RAM Jet är en rengöringsapp från Xiaomi själv

Det första som ska vara tydligt är att det inte är ett virus. RAM Jet är en RAM-minnesrengöringsapplikation som utvecklats av Xiaomi själv, och den är normalt förinstallerad på alla mobiler som använder MIUI-anpassningsskiktet för Android, inom verktyget "Cleaner".

Det faktum att det dyker upp plötsligt och utan varning är vanligtvis konsekvens av en systemuppdatering. Det är fortfarande ett fel, eftersom ikonen inte ska visas på skrivbordet, men vi kan ta bort den här genvägen utan vidare. Låt oss komma ihåg att MIUI-anpassningsskiktet inte har en applikationslåda, som på ett visst sätt kan förklara att denna typ av "misslyckande" har begåtts (visar en appikon på skrivbordet så att användaren vet att den uppdateras är inte särskilt praktiskt att säga).

Har du flera RAM Jet-ikoner på skrivbordet?

När Xiaomi började utveckla sitt nya oberoende varumärke, känt som Pocophone, beslutade det att utnyttja sitt MIUI-anpassningsskikt för att "utvecklas" också. Detta nya gränssnitt innehåller en applikationslåda, och den kan också installeras oberoende, som en launcher på Android-mobiler från andra märken, under namnet “POCO Launcher”.

Sanningen är att denna launcher har många positiva aspekter, även om den också har sina egna ljus och skuggor. En av dem är det senaste fel som rapporterats: på grund av ett fel i en av de senaste uppdateringarna fylls skrivbordet med en mängd upprepade RAM Jet-ikoner.

Som en lösning på problemet kan vi försöka ta bort genvägarna för hand eller installera en stabil version av POCO Launcher, till exempel version 2.6.6.3. Å andra sidan kan vi också vänta på en ny uppdatering för att lösa detta problem eller installera en alternativ launcher för Android.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found