Hur får jag obegränsat lagringsutrymme på Google Drive

Under de senaste åren har företag som Google, Microsoft, Amazon, Dropbox eller till och med Apple satsat på molnlagring som en säker och pålitlig metod för att spara vår data online. Betonar också hur enkelt och snabbt det är att lagra och dela alla typer av dokument. Det perfekta sättet att bli av med kedjorna som binder oss till allt fysiskt, till alla de "brytbara" och därför kortvariga penna enheter, hårddiskar och lagringsenheter som vi litar på säkerheten för våra data.

Google-enhet har alltid varit ett av de mest synliga huvuden när det gäller att främja användningen av molnet för att lagra information säkert och erbjuder olika nivåer av gratis lagring för alla med ett Google-konto i sitt innehav. Gör det enkelt att skicka stora filer via Gmail, lagra foton i full upplösning i Google Photos eller göra säkerhetskopior av de viktigaste och viktigaste filerna på våra smartphones och datorer.

Utan tvekan kan du alltid lämna mellan 100 och 200 euro i en bra 1 TB extern SSD, eller till och med montera din egen NAS hemma om du är en liten hantlangare och du vill undersöka dessa frågor. Nu är de flesta experter överens om att "molnet är framtiden." Ett uttalande som för tillfället bara kan bekräfta eller förneka oss, men vänner, det har alla öronmärken att om inte, åtminstone kommer det att bli en väldigt lik framtid.

Premiumlagringsplaner på Google Drive

Molnet är den eteriska sak som ingen vet var den är, att den finns överallt och ingenstans samtidigt. Vetenskapens underverk. Vad som är sant och ingen kan förneka vid denna tidpunkt är att varje gång vi laddar upp mer innehåll till våra respektive online-lagringsutrymmen, och i fallet med Google Drive, "gratisfältet" för alla dessa megabyte slutar när den når 15 GB.

Detta är gränsen som den stora G erbjuder oss när det gäller ledigt lagringsutrymme. Därifrån, om vi vill ha mer utrymme, har företaget också andra premiumbetalda planer som går från 100 GB till 30 TB, med priser som börjar bli ganska orimliga när vi överskrider barriären på 2 TB.

  • 100 GB plan: 1,99 € / månad
  • 200 GB plan: 2,99 € / månad
  • 2TB-plan: 9,99 € / månad
  • 10 TB plan: 99,99 € / månad
  • 20 TB plan: 199,99 € / månad
  • 30 TB plan: 299,99 € / månad

Om vi ​​vill kontrakta någon av dessa premiumplaner måste vi göra det via Google One. Google One är namnet på Googles molnlagringstjänst, som centraliserar all data vi lagrar från Drive, Gmail och Google Photos. Om vi ​​vill teckna en plan som är högre än 15 GB fri från allt liv, måste vi gå in one.google.com, och därifrån gör den relevanta ledningen.

Obegränsat lagringsutrymme på Google Drive

Det som är bra med allt detta är att om vi har mycket data att lagra i molnet finns det lite, låt oss kalla det ett "trick", som inte många vet och det hjälper oss få obegränsat utrymme på Google Drive till ett lägre pris än 10 TB-planen, som redan skjuter upp till nästan 100 euro per månad.

Processen består av anställning ett G Suite-konto, istället för att använda ett vanligt Google-konto. G Suite "Basic" -plan kostar 4,68 euro per månad per användare och 30 GB hårddiskutrymme, men om vi går till "Business" -planen utvidgas lagringsutrymmet på obestämd tid. Nämligen, obegränsat utrymme till ett pris av 9,36 € per månad för varje användare som vi lägger till i vår prenumerationsplan.

Obs! G Suite är en affärsinriktad tjänst, så planerna som erbjuds faktureras av antalet användare. Detta innebär att vi också kan använda konton med vår egen domän (@ yourcompany.com). Som en förutsättning kommer Google att be oss att ha en egen domän registrerad innan vi hoppar till G Suite.

Se alla tillgängliga G Suite-planer

Var är fångsten?

Genom att prenumerera på "Business" -planen för G Suite kan vi spara alla spelningar och teror som vi vill ha på Google Drive för mindre än 10 euro per månad, vilket motsvarar en kostnad som liknar 2 Terabyte-planen för Google One, eftersom naturligtvis mycket billigare än 10 TB-planen på nästan 100 euro.

I vilket fall som helst bör det klargöras att Google tydligt varnar för att obegränsat lagringsutrymme endast är tillgängligt när vi anställer affärsplanen för mer än fem användare. Under den siffran är gränsen satt till 1 TB per person. Efter att ha läst erfarenheterna från vissa användare som har provat tjänsten verkar det som om Google inte uttryckligen fastställer någon verklig gräns, vilket i praktiken tillåter oss att överskrida det teoretiska maximalt 1 TB.

Det är viktigt att komma ihåg hur som helst att om vi försöker dra nytta av detta "hål i systemet" för att försöka blöda Google och spara några dollar, riskerar vi att förlora våra data i det minst förväntade ögonblicket. Vår rekommendation är att vi i så fall väljer en Google One-plan som anpassar sig efter våra behov, men om du gillar risk ... vet du redan var du ska leta.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.