Hur man förfalskar platsen på en Android-mobil - The Happy Android

Många mobilapplikationer och spel erbjuder vissa funktioner beroende på vår geografiska plats. Andra kräver att lokalisering är aktiverad för att fungera, och i vissa fall är vissa appar bara tillgängliga i vissa länder eller geografiska områden. Eller på ett annat sätt: GPS-plats spelar en viktig roll i hur vi relaterar till vår telefon.

Vid denna tidpunkt kan det finnas flera skäl som får oss att vilja falska vår riktiga plats, antingen av sekretessskäl eller för testning på en specifik app (om vi är applikationsutvecklare). Om vi ​​befinner oss i en sådan situation har Android-användare det väldigt enkelt eftersom det räcker att göra ett par "tweaks" för att virtualisera vår plats och få telefonen att tro att vi är i Alaska, Tibet eller i Vita huset själv . Låt oss se hur man får det.

Relaterat inlägg: Så här fixar du GPS-fel på Android

Steg 1: Aktivera utvecklaralternativ

Det första vi måste göra för att lura GPS på vår Android-enhet är att aktivera utvecklaralternativen. Detta ger oss tillgång till många inställningar som normalt inte är tillgängliga inom systemets standardkonfigurationsalternativ.

  • Öppna menyn "inställningar"Av Android och skriv in"System -> Telefoninformation”. (I vissa enheter är detta alternativ också vanligtvis direkt inominställningar”)
  • Klicka 7 gånger i rad på "Bygga nummer”.
  • Ett meddelande visas automatiskt på skärmen som indikerar att utvecklaralternativen är aktiverade.

Om vi ​​går in “Inställningar -> System"Vi ser att det finns en ny meny tillgänglig som heter Utvecklaralternativ.

Steg 2: Installera en app för att förfalska din GPS-plats

Därefter måste vi ladda ner ett program som ger falska platser till vår GPS. För närvarande finns det många appar för att förfalska platsen, även om det finns 3 som sticker ut särskilt:

  • Falsk GPS-plats: Med det här verktyget kan vi teleportera till vilken plats som helst i världen med bara ett par klick. Allt vi behöver göra är att navigera på kartan och välja vart vi vill åka. När vi väl har bestämt oss klickar du på den gröna "Spela upp" -knappen som visas i nedre vänstra marginalen och härifrån tror alla applikationer som vi har installerat på enheten att vi är på den platsen. För att stoppa simuleringen, tryck bara på knappen igen så återgår allt till det normala.
Ladda ner QR-kod Fake GPS-plats Utvecklare: Lexa Pris: Gratis

  • Håna GPS med joystick: En av appens begränsningar Falsk GPS-plats är att det inte tillåter oss att röra sig eller röra oss som om vi verkligen befann oss på den platsen. För att lösa detta kan vi installera en applikation som Mock GPS: när vi väl har valt telefonens virtuella plats kan vi använda joysticken som den innehåller för att flytta runt på platsen och ge en känsla av att vi verkligen går genom området.
Ladda ner QR-kod Mock GPS med joystick Utvecklare: marlove.net Pris: Gratis

  • Falsk GPS-plats - GPS JoyStick: Den ultimata appen för att simulera en falsk plats. Det är mycket mer komplicerat än de tidigare och låter oss göra saker som att skapa en rutt så att det verkar som om vi verkligen befinner oss på den platsen utan att behöva vara med joysticken för att indikera för hand vart vi rör oss.
Ladda ner QR-kod Falsk GPS-plats - GPS JoyStick Utvecklare: Appen Ninjas Pris: Gratis

Steg 3: Aktivera platssimulering

Nu när vi har varje bit på plats kan vi bara be Android att aktivera den virtuella GPS-platsen. För detta ska vi “Inställningar -> System -> Utvecklaralternativ"Och klicka på"Välj plats för att simulera plats”.

Här tillåter systemet oss att välja den app som ska användas för att lura de olika GPS-lokaliseringssystemen på telefonen (Fake GPS Location, Mock GPS with Joystick eller GPS JoyStick).

Från det här ögonblicket behöver vi bara öppna den applikation som vi just valt och välja destination. När vi väl har aktiverat den nya platsen kommer resten av Android-applikationerna och tjänsterna att fungera som om vi befann oss på den platsen.

Varningar

  • Om vi ​​vill hoppa över enblockering av geolokalisering Vi kan också behöva maskera vår IP (många plattformar kontrollerar både enhetens plats och IP-adressen för att hitta oss på kartan). För detta är det också nödvändigt att installera en VPN och upprätta en anslutning med en server som ligger på destinationsplatsen. Om vi ​​inte vill spendera pengar kan vi använda en gratis VPN för Android som Turbo VPN eller Windscribe.
  • Platsimulering är endast avsedd för utvecklings- och testmiljöer. Detta innebär att en fortsatt användning av dessa typer av applikationer kan få GPS: n till vår Android att sluta fungera korrekt (även om den falska platsen är inaktiverad).

Den sista punkten är viktigt att betona, eftersom användningen av falska platser i spel som Pokémon Go har orsakat problem i många terminaler under de senaste åren. Något som jag kan intyga från första hand: Jag har aldrig fått så många förfrågningar på den här bloggen som när det berömda Niantic-spelet kom ut på marknaden, och i många fall härstammade allt från den urskillningslösa användningen av dessa typer av appar. Därför inget bättre än att använda dem på ett ansvarsfullt sätt, och om vi hittar någon form av problem i andra applikationer är det bäst att avinstallera dem och till något annat, fjäril.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found