Goku VS Superman: Vem skulle vinna i en kamp till döds?

Om vi ​​någonsin skulle möta en omöjlig strid, den definitiva korsningen mellan två av de mest ikoniska fiktiva karaktärerna i historien, skulle jag verkligen behöva välja en kamp mellan Goku och Superman. Ja, jag vet att detta är ett dilemma som bläckstrålar har skrivits om på Internet, men jag tror att det är dags för oss att bidra med vår lilla bit i denna fråga. Goku vs Superman, vem skulle vinna i en kamp till döds?

Kämpa till döds mellan Goku vs Superman: Vem skulle kunna få det sista slaget?

Innan jag börjar vill jag klargöra att vi inte pratar om vem som är den starkaste, utan vem som skulle vinna i en kamp mot liv eller död. Oavsett brute force eller power hos var och en av motståndarna.

För att skapa en skala ska vi försöka bryta ner färdigheter, egenskaper, vapen och svaga punkter både Son Goku och Kal-El, den sista sonen till Krypton.

Stålman

Clark Kent, alias Superman, är en främling från den utdöda planeten Krypton. Son till Jor-El och Lara Lor-Van, han skickades till jorden och uppfostrades av ödmjuka bönder i Smallville.

Dess krafter kommer från den gula solen som jorden kretsar kring och bland dem sticker ut förmågan att flyga, superstyrka, super uthållighet, superhastighet, Röntgensyn, lasersyn, teleskopisk och mikroskopisk syn, infraröd syn, superhörning, superintelligens, fotografiskt minne och den isiga superandningen.

Han behärskar också den kryptoniska kampsporten Torquasm rao Y Torquasm Vo. En av hans senaste tekniker är "superflare", en avancerad version av hans värmesyn, som släpper ut energi från varje cell i hans kropp och förbränner allt inom en 200 meters radie.

Hans svaghet är grön kryptonit och är sårbar för Magi.

Han brukar inte använda några vapen i strid. Inte för att jag behöver något, hej!

De är Goku

Son Goku (Kakarot) är en Saiyan från planeten Vegeta. Son till Bardock, han skickades till jorden strax före förstörelsen av sin hemplanet i Freezas händer. Han uppfostrades av sin farfar Son Gohan, och genom åren har han tränat med Mutenroshi, älven Karin, Kami-sama, Kaito och ängeln Wiss. En riktig mästare i kampsport.

Ki-attacker och speciella förmågor:

 • Ki Burst.
 • Kame Hame Ha.
 • Kienzan (förstörningsskiva).
 • Taiyo-ken (solstrålning).
 • Omedelbar platsbyte.
 • Kaio-ken.
 • Genki Lady.

Transformationer:

 • Super Saiyan 1, 2 och 3.
 • Super Saiyan Gud (SS Red).
 • Super Saiyan Gud Super Saiyan (SS Blue).
 • Ultra Instinct (Miggate no gokui).

Bland Goku svagheter är följande:

 • Att vara för säker.
 • Studienivå under noll.
 • Han hatar orättvisa strider.
 • Större energiförbrukning vid transformationer.

Slutligen, bland vapnen / föremålen som Goku använder är Nyoibo magiska personal, senzu frön och Kinton molnet (även om han knappast använder det längre).

Bekämpa på kort, medel och lång sträcka

I en närstridskamp kommer Superman sannolikt att ha allt att vinna. Låt oss anta att det med svår kraft är svårt för Goku att slå Clark, även om han är den bästa kampsportartisten som finns, skulle han utan tvekan stå upp för honom länge.

På mellan- och långväga förändras saker och mycket. Här har Son Goku en arsenal av energitekniker som är mycket bredare och mer dödlig än Kryptonian. Superman kunde använda sin värmesyn eller sitt isiga andetag och till och med kasta tunga föremål (stenar, bilar, alla slags inventarier), men inget som Goku inte kan motverka med ett bra sortiment av ki-sprängningar.

Goku vs Superman - Låt striden börja!

Goku är en kämpe som alltid har en bra kamp. Därför började han först med att göra melee-attacker för att testa sin fiendes makt. Även om Superman också är kunnig om Torquasm Rao- och Torquasm Vo-konst, är sanningen att i de flesta av hans slagsmål utvecklar han sig mer som en vanlig boxare, med oerhört kraftfulla slag för att slå ut sin motståndare.

En annan faktor att ta hänsyn till är Supermans hastighet, som långt överstiger ljusets hastighet (ja, det är inte lika snabbt som Flash). I normalt tillstånd skulle det enda sättet Goku skulle hitta för att undvika sina attacker vara att använda omedelbar platsbyte. Detta är dock en teknik som kräver koncentration, vilket innebär att han inte kunde använda den så ofta för att motverka alla attacker från sonen till Jor-El.

Troligtvis, på grund av båda karaktärernas adel, skulle ingen av de två gå maximalt från början, vilket skulle leda till flera minuter av hand-till-hand-stridighet, som poäng.

När Son Goku såg att saken inte går framåt väljer han att förvandlas till Super Saiyan. Detta skulle ge honom ett litet försprång, slå hans motståndare med slag och kampkombinationer och landa flera slag som skulle tvinga Superman att bli allvarlig.

Här skulle Superman använda en av sina stora tillgångar: superspeed. Som en konsekvens skulle Goku börja få en bra spanking. Hur hanterar man det? Lämna ett avstånd mellan de två. Goku skulle använda Taiyo Ken (solflare) för att blinda Superman - särskilt skadligt tack vare hans förhöjda sinnen - och gå bort.

Goku inser att hans slag knappt gör honom betydande skada och vänder sig till Kienzan. Den destruktiva skivan, Krillins kännetecken, har en framkant som kan klippa allt som hamnar i vägen. Superman, oförberedd, lyckades undvika honom i sista stund, men han tog ett av öronen framåt.

Arg, Kal-El skulle lansera en kraftfull energistråle genom ögonen, slå Son Goku och lämna sina kläder i flisor. Goku skulle gå vidare till Super Saiyan 2 och svara med en förödande Kame Hame Ha. Men Supermans motstånd känner inga gränser, och även om han lyckas blockera och avleda Saiyans energivåg, förstörs hans kläder också, även om de i mindre utsträckning raderar en del av den stora "S" som dyker upp på hans bröst.

Goku förvandlas till Super Saiyan 3, och Clark ser att detta inte blir så lätt som han trodde, startar sig själv på attacken och fördubblar ljusets hastighet. Som en följd av detta passar Goku en kraftfull ram bildad av de två nävarna som kastar honom hundratals meter bort och förstör allt i hans väg.

Eftersom den tredje nivån i Super Saiyan inte kommer att lösa saker, bestämmer Goku att släppa gudarnas ki och förvandlas till Super Saiyan Gud. Nu är striden mycket mer balanserad och lyckas få flera slag i ansiktet och bröstet hos vänen till Batman och Wonder Woman.

Saker och ting blir allvarliga för Superman. Han har tappat örat, han blir riktigt trött och hans motståndare skjuter bara sina egna gränser om och om igen. Clark stiger sedan upp till himlen, till gränserna för atmosfären. När du är närmare solen laddar dina celler upp och uppnår en plötslig och bestial energiökning.

Goku går efter honom och bestämmer sig för att höja ante ytterligare ett steg och når sin förvandling till en blå gud. Han förbereder sig för att lansera den mest kraftfulla Kame Hame av alla med Kaio-ken x20. Superman måste förhindra att det händer, så han närmar sig sin motståndare med en hastighet 3 gånger snabbare än ljuset.

Men Goku kommer inte att falla i samma fälla två gånger. När Superman håller på att komma ikapp med Goku använder han den omedelbara platsbytet för att teleportera bakom sig och stöder Kame Hame helt. Han är dock för nära Kryptonian, och han fångar honom i björnens omfamning, bryter sin vänstra arm och gör honom helt värdelös.

Kampen tar slut, och Goku lyfter upp sin goda arm för att samla energi med den ultimata Genki Dama. Superman, å andra sidan, är inte villig att låta honom slutföra en teknik som är så kraftfull som denna och bestämmer sig för att spela sitt sista kort: "Super flare".

Superman exploderar och släpper ut stora mängder energi från varje cell i kroppen och bränner allt inom en radie av 200 meter. Goku, på väg mot döden, kan inte aktivera Ultra Instinct och lämnar sin senaste och dödliga teknik som det sista alternativet: Hakai.

Saiyan, som redan befinner sig i ett basläge och med stora svårigheter, närmar sig Kal-El, som är helt utmattad på grund av den höga energiförbrukningen i superblussen. Goku ägnar några ord åt Kryptons sista son, och efter att ha önskat träffa honom igen i den andra världen, avrättar han Hakai på honom och sönderdelar sin kropp helt.

Omslagsbild | SergChayote

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found