CHUWI Hi9 Plus: Djupgående analys och yttrande - The Happy Android

På senare tid har vi sett ökningen av surfplattor med Windows 10 som operativsystem. Det är ett format som redan har standardiserats, men det har inneburit att vi under de här par åren inte har sett så många surfplattor med Android som huvudoperativsystemet. Idag gör vi en fördjupad granskning av en av de mest kraftfulla satsningarna i detta avseende inom Android-världen idag, CHUWI Hi9 Plus.

Vi pratar om en surfplatta med en viktig uppsättning funktioner som vi kan placera inom den mest premium mellanklassen i den här typen av enheter, som visar ett mycket kontrollerat kvalitetspris-förhållande. Vi har 2,5 K skärm, Android Oreo, Dubbel SIM-kortplats, bra autonomi, styluskompatibilitet och möjligheten att fästa ett tangentbord för större komfort i kontorsautomationsuppgifter.

CHUWI Hi9 Plus i analys, en premium Android-surfplatta med 2,5K-skärm, Helio X27 och dubbelt SIM-kort för samtal och data

CHUWI är en tillverkare som specialiserat sig på surfplattor, bärbara datorer och ultrabooks. Något som har gjort det möjligt för dem att förfina och perfektionera varje ny enhet som de släpper ut på marknaden. Jag har hemma en CHUWI Surbook Mini med Windows 10, och sanningen är att jag var intresserad av att se hur den asiatiska tillverkaren hanterar hoppet till Googles operativsystem. Låt oss se!

Design och display

CHUWI Hi9 Plus monterar en IPS OGS-skärm på 10,8 tum med en upplösning på 2,5K på 2560x1600p och en pixeldensitet på 320dpi. Utan tvekan en av höjdpunkterna i denna surfplatta. Allt detta med en 2,5D böjd glaskropp och unibody metalliskt svart hölje. Den har en vikt på 500 gram och måtten 266mm x 177mm x 8mm. Den har en USB Type-C laddningsport, hörlursplats och magnetisk sida med dockningsport för tangentbord.

I allmänhet står vi inför en elegant surfplatta med en raffinerad design, rundade kanter och en ganska låg vikt för vad vi är vana vid att se i enheter av denna storlek. En intressant detalj är det strömbrytaren är röd, vilket gör det ganska enkelt att slå på och av skärmen. Det är fortfarande en obetydlig detalj, men det betecknar verkligen avsikt, något att ta hänsyn till.

Kraft och prestanda

När vi går in i tarmarna på CHUWI Hi9 Plus hittar vi en SoC Helio X27 10-kärnor som körs på 2,6 GHz, Mali-T880 GPU, 4 GB RAM och 64 GB internt minne utbyggbar via micro SD. Allt detta med Android 8.0 Oreo som befäl över fartyget.

På mjukvarunivå är terminalen helt fri från uppblåst programvara, med mycket få applikationer installerade utöver de nödvändiga (Chrome, Google Drive, YouTube och resten av Googles tjänster). Navigering är väldigt flytande och vi har inte märkt några ryck under veckan som vi har använt den.

Det ger också bra prestanda när vi spelar spel, även om vi kan uppleva lite fördröjning i mycket få ögonblick när vi pratar om AAA-titlar med för mycket grafisk belastning (något som ingen sparas på enheter under 500 euro). I vilket fall som helst är det fortfarande en starkt rekommenderad enhet att spela, tack vare en skärm som belyser den spektakulära naturen hos de mest färgglada spelen.

För att ge oss en uppfattning om dess resultat har vi genomfört ett benchmarkingtest i Antutu ett anmärkningsvärt resultat på 105 521 poäng.

Kamera

Kamerorna är vanligtvis inte den mest poetiska punkten för surfplattorna i allmänhet. Här är Hi 9 Plus sanningen att den försvarar sig ganska bra, med 2 8MP främre och bakre linser som ger mer än acceptabla resultat för att ringa videosamtal och ett foto eller annat vid varje given tidpunkt.

I bilden nedan tas fotot till vänster med selfie-kameran. Den till höger motsvarar den bakre kameran.

Trummor

När det gäller autonomi hittar vi ett 7.000 mAh batteri med laddning via USB typ C. Laddningstiderna är inte lysande men de är ganska bra, med ett batteri som håller i 2 till 3 dagar med måttlig användning (surfa, titta på några videor, läsa serier, skriva). Tider som utan tvekan kan variera beroende på vilken användning vi ska ge den. I allmänhet mer än tillfredsställande.

Tangentbord och penna

En av de stora fördelarna med Hi 9 Plus är att vi kan fästa ett tangentbord för att utföra kontorsautomationsuppgifter. Detta utökar utbudet av surfplattans verktyg om vi ska använda den för att skriva och göra arbete. Dessutom passar tangentbordet perfekt till surfplattans magnetiska bas och skyddar skärmen när vi fäller den på sig själv. Det är inte ett särskilt stort tangentbord, men tangenttryckningarna är flytande och det gör sitt jobb perfekt.

Hi 9 Plus-pennan har en känslighet på 1024 lager och känns riktigt bra när den hanteras på skärmens yta. Den enda nackdelen jag kan sätta just nu är att det använder ett ganska ovanligt batteri (det är tunnare än normalt), men från början verkar det inte som något som inte kan lösas genom att göra en snabb onlinesökning.

Pris och tillgänglighet

I skrivande stund finns CHUWI Hi 9 Plus tillgänglig på Amazon till ett pris av 219 euro (237 € om vi lägger till ett tangentbord och en penna). På andra webbplatser som AliExpress kan vi också hitta den till priser som sträcker sig mellan 200 och 240 euro.

Mer information på den officiella webbplatsen för CHUWI.

Yttrande och slutlig bedömning

Vi kan säga att den största fördelen med CHUWI Hi9 Plus är dess mångsidighet. Å ena sidan har vi en lätt Android-enhet med en bra skärm för att titta på videor, installera appar och navigera. Å andra sidan har vi ett arbetsverktyg som kan ge mycket spel tack vare pennan och det magnetiska tangentbordet. Och slutligen har vi en Android-terminal med en SIM-kortplats, vilket innebär att vi vid varje tillfälle kan ringa, använda WhatsApp och surfa på Internet utan att behöva vara beroende av ett WiFi-nätverk.

Det har inte heller något fel eller avsnitt som sårar hela, vilket resulterar i en balanserad enhet. Den har inte HDMI-utgång, men med tanke på att USB är OTG, möjliggör det videoutgång från sin USB-typ C. Kort sagt, en Android-surfplatta med ett bra valuta för pengarna, elegant och attraktiv som vi inte får missa. syn om vi letar efter något som är lite över genomsnittet men till ett överkomligt pris.

Amazon | Köp CHUWI Hi 9 Plus

AliExpress | Köp CHUWI Hi 9 Plus

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found