Hur man installerar Linux på en USB - The Happy Android

Vill du installera Linux på din dator men du är fortfarande inte helt säker och vill prova hur det fungerar? Är ditt operativsystem skadat och du måste komma åt din dator för att säkerhetskopiera alla dina dokument? Detta och mycket mer är vad du kan göra om du installerar en bärbar version av Linux (Ubuntu, Debian etc.) på en av dina USB-pinnar. När din pendrive är klar kan du antingen använda den som ett bärbart operativsystem eller använda det som ett Linux-installationsprogram och installera det här operativsystemet var du vill.

För att förbereda USB-minnet är det viktigt att du installerar programmet på din dator Universal USB Installer och att du laddar ner en ISO-bild av Linux-distributionen du vill installera på din USB. Från vår gratis nedladdningssektion kan du hämta båda applikationerna, helt enkelt genom att klicka HÄR.

När du har båda filerna i din ägo körs Universal USB Installer. Det första fönstret är ett enkelt licensavtal. Acceptera villkoren och klicka på "jag håller med”.

Acceptera licensvillkoren

I nästa fönster måste du utföra tre åtgärder:

Konfigurera Linux-installationen på din USB
  • Steg 1: Välj det operativsystem som du ska installera på USB: n. Välj S.O. som du just laddade ner tidigare. I exempelbilden har vi laddat ner Ubuntu, så vi väljer "Ubuntu”.
  • Steg 2: Välj installationsprogrammet (.ISO) genom att klicka på “Bläddra”.
  • Steg 3: Välj USB-minnet där du ska installera Linux.

När dessa tre steg har slutförts trycker du på knappen "Skapa”. Du ser ett varningsmeddelande visas om att Linux kommer att installeras på den USB-enhet du just valt. Säg till henne "JA”Och rullar mil.

Detta är ett enkelt varningsmeddelande

Nästa sak du kommer att se är ett fönster som visar förloppet för beredningen av din pendrive. När processen är klar kommer du att ha ditt USB-minne klart och redo att ta kraften i Linux vart du än går. Kom ihåg att för att Linux ska kunna starta från din USB på den dator du vill ha måste du först konfigurera BIOS för nämnda dator så att systemet startar från ditt USB-minne. Men detta är ett ämne som vi kommer att utveckla vid en annan tidpunkt (om du behöver brådskande information, tveka inte att lämna ett meddelande).

Det här fönstret visar hur installationen fortskrider

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found