De bästa apparna för att skicka pengar till andra länder (internationellt)

Banköverföringar är bra, men de kräver i vissa fall mycket byråkrati. Ibland vill vi bara skicka några dollar eller euro till en anhörig utomlands, snabbt. Och naturligtvis debiterar de oss inte någon provision, eller åtminstone är den så låg som möjligt. I dagens inlägg kommer vi att se vilka är de bästa apparna för att skicka pengar internationellt, säkert och enkelt från din mobil.

De 7 bästa apparna för att skicka pengar internationellt utan extra kostnader

Innan vi börjar bör det nämnas att vissa riktigt populära applikationer endast är tillgängliga i vissa länder. Det är fallet med Venmo, en av de mest populära apparna för att skicka pengar i USA, som tyvärr ännu inte har implementerats i Spanien. Lösning? Dra i något av dessa andra alternativ. Mycket effektivare när det gäller att göra internationella överföringar.

TransferWise

Utmärkt app för att skicka pengar till andra länder. TransferWises mål är att göra överföringar så billiga och transparenta som möjligt. En av dess mest positiva aspekter är det Den har inte en minsta överföringsgräns. Den använder medelmarknadsräntan (i vissa fall upp till 8 gånger billigare än banker) och stöder betalningar med Apple Pay.

Bland de aspekter som ska förbättras, nämn att det fortfarande inte har kontantinsamling (den berömda "gemensamma potten") och att det "bara" stöder förändringen till 28 olika valutor. I vilket fall som helst en av de mest rekommenderade och säkraste apparna för att skicka pengar utomlands.

Ladda ner QR-kod TransferWise Money Transfer Developer: TransferWise Pris: Gratis

World Remit

En av de bästa apparna för att skicka pengar internationellt. Det har inte ett minimiöverföringsbelopp och fungerar i mer än 120 länder runt om i världen. Det erbjuder ganska konkurrenskraftiga växelkurser och tillåter kontantupphämtning.

Priserna ändras beroende på beloppet som ska överföras och det finns en gräns för hur mycket pengar vi kan överföra. Annars en av de mest rankade applikationerna i branschen, med 4,5 stjärnor på Google Play.

Ladda ner QR-kod WorldRemit, money spins Utvecklare: WorldRemit Pris: Gratis

Paypal

Venmo köptes av Paypal, något som hjälpte företaget att förbättra sin egen applikation. Plattformen låter dig skicka pengar på ett riktigt enkelt och säkert sätt: vi behöver bara mottagarens e-post eller telefonnummer för att kunna skicka lite pengar.

Bäst av allt, det låter dig göra överföringar till praktiskt taget alla hörn av planeten. När vi pratar om att skicka pengar över Internet måste vi definitivt rekommendera Paypal.

Ladda ner QR-kod PayPal Utvecklare: PayPal Mobilpris: Gratis

OFX penningöverföring

OFX är en app specialiserad på internationella överföringar. Det tillåter skicka pengar till190 länder och stöder mer än 50 olika valutor. Inkluderar kursvarning för att dra nytta av de bästa tiderna för överföring, växelkurshistorik och transaktionsspårning.

Överföringar är gratis utan provision och erbjuder bättre växelkurser än vissa banker. Bland de negativa aspekterna är den lägsta sändningsgränsen, som måste vara större än 175 USD (cirka 150 euro). Det accepterar inte kreditkort eller kontanter som betalningsmetoder.

Ladda ner QR-kod OFX Money Transfer Developer: OFX (OzForex Limited) Pris: Gratis

Se varandra

Verse är en app för att skicka pengar som fungerar utan provision, även om den inte har någon bank bakom sig. Grundades av 3 spanjorer, fungerar på europeisk nivå är en av de mest erkända för närvarande under 2019.

Med Vers kan vi skicka, begära, överföra eller ta emot pengar direkt med mobilen utan kostnad och säkert. Det låter dig också skapa en gemensam båt, för att kontrollera gemensamma utgifter (perfekt för resor med vänner).

Ladda ner QR-kod Verse - Pagos Utvecklare: Verse Technologies Pris: Gratis

Bizum

Om du bor i Spanien är detta ett av verktygen för att skicka pengar som du har hört mest om. Det är ett enkelt sätt att skicka och ta emot pengar mellan vänner, familj, göra inköp online eller betala i butiker. Det är ungefär en typ av virtuell plånbok som du kan betala med så länge du har din mobiltelefon till hands.

För praktiska ändamål finns det ingen Bizum-app som sådan, men varje bank erbjuder sin egen applikation för att göra betalningar via Bizum. Penningöverföringar är omedelbara och gratis. Tanken bakom detta verktyg är att vi kan göra betalningar utan att behöva känna till mottagarens bankuppgifter, såsom IBAN. Även om det som ett krav är nödvändigt att mottagaren av pengarna har ett konto i en av de banker som är kompatibla med Bizum.

I Spanien är idag i princip alla banker associerade med plattformen, från Bankia, genom La Caixa, Bankinter, Kutxabank, BBVA, Sabadell och resten av de större bankerna som är verksamma i vårt land (totalt cirka 25 enheter), så dess användning kan vara det mest praktiska.

För att veta om vår bank är kompatibel och för att kunna ladda ner motsvarande app behöver vi bara gå in på Bizums webbplats, där vi hittar alla länkar för att installera applikationen.

Besök den officiella Bizum-sidan

Kontantapp

Cash App är en digital plånbok, mycket lik Venmo, som tillåter sina användare att skicka och ta emot pengar. Det erbjuder dock några extra funktioner som gör det riktigt intressant.

Å ena sidan, låter dig skicka pengar via e-post. Det betyder att det inte är nödvändigt för mottagaren att ha appen installerad på sin mobil. Du måste bara ha en e-postadress för att kunna ta emot pengar.

En annan intressant punkt är att stöder också Bitcoin. Användare kan köpa och sälja Bitcoin via Cash-appen utan att betala provision.

Registrera QR-kod Cash App Utvecklare: Square, Inc. Pris: Tillkännages

Personligen, även om det här är en väldigt nedladdad app och med ett bra allmänt betyg i Play Store, skulle jag bara rekommendera att göra små överföringar. Det verkar som om de senaste kommentarerna från Cash App-användare är ganska negativa (vad gäller teknisk support), så jag skulle rekommendera att hålla det "i karantän", åtminstone ett tag.

Och det är allt. Om du känner till andra appar för att skicka pengar internationellt som är värda, tveka inte att lämna din rekommendation i kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found