Hur man tittar på DAZN på TV från en Chromecast - The Happy Android

DAZN är en av de strömningsplattformar som har vunnit mest popularitet på senare tid. Om vi ​​precis har avtalat tjänsten för att titta på MotoGP-tävlingarna eller om en vän har gett oss sina lösenord och vi åtnjuter DAZN gratis, kanske vi har undrat vad vi måste göra för titta på DAZN på TV från en Chromecast.

Om vi ​​inte har en smart-TV som tillåter oss att installera applikationer, använder vi en bra Android TV Box eller en Chromecast de snabbaste och mest bekväma utgångarna - för att inte säga att de är nästan de enda - för att titta på strömmande innehåll från TV: n. Vad mer, DAZN är kompatibel med Chromecast, vilket i hög grad underlättar dess konfiguration. Låt oss se hur det fungerar!

Krav för att njuta av DAZN på den stora skärmen

Som vi nämnde är DAZN-appen kompatibel med Chromecast, men den har också en dedikerad applikation på iOS, Apple TV, Amazon Fire TV Stick och Android TV. På samma sätt är den också tillgänglig på Xbox One och PlayStation 4-konsoler.

När det gäller detaljer, när det gäller smarta TV-apparater, är DAZN kompatibel med vissa märken som Samsung Tizen (2015 - 2018), LG med webOS (2015 - 2018), Panasonic (2014 - 2018) eller Sony Android TV. Härifrån, om vi inte uppfyller något av dessa krav, råkar allt använda en Chromecast tillsammans med en Android-mobil eller en stationär dator.

Så här tittar du på DAZN på en Google Chromecast (från Android)

Om vi ​​ska använda en Android-mobil eller surfplatta för att skicka innehåll till Chromecast är stegen vi måste följa följande:

  • Se till att både Android-enheten och Chromecast är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. Om du inte har ett trådlöst nätverk till hands, ta en titt på handledningen "Så här ställer du in en Chromecast utan Wi-Fi."
  • Öppna DAZN-appen.
  • Välj den sändning eller det innehåll du vill spela på Chromecast.
  • Slutligen klickar du på Chromecast-ikonen som visas högst upp på skärmen.
  • Välj din Chromecast i fönstret "Skicka till ...".
  • Den aktuella sändningen spelas automatiskt upp på enheten från TV: n.

När DAZN är ansluten till Chromecast ser vi en liten meny i appen där vi kan styra uppspelningen (pausa, gå tillbaka, hoppa till minut x, etc.).

Hur man tittar på DAZN på en Chromecast (från PC eller Mac)

Ett annat enkelt sätt att titta på DAZN på TV via Chromecast utan att använda din mobil. I det här fallet kommer vi att använda webbversionen av DAZN och en dator eller bärbar dator med Chrome-webbläsaren installerad för att skicka innehållet till TV: n.

  • Innan du börjar, se till att din dator och Chromecast är anslutna till samma nätverk.
  • Öppna Chrome-webbläsaren och gå till //www.dazn.com/.
  • Visa webbläsarens alternativmeny (3-punktsikon, i övre högra marginalen) och klicka på "Att sända”.

  • Vid denna tidpunkt kommer Chrome att söka efter alla enheter den har till hands. När Chromecast har upptäckts väljer du den.

Detta kommer att få Chrome att strömma innehållet som det visas i webbläsaren. Härifrån behöver vi bara klicka på "helskärm" -knappen som visas i DAZN-spelaren så att sändningen täcker hela förlängningen av vår TV.

Som du kan se är det väldigt enkelt att konfigurera DAZN för att titta på basket, fotboll, boxning, MMA och mer från TV: n. Om du vill se andra intressanta applikationer för att dra nytta av din Chromecast missa inte den här andra POSTA.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found