Hur man delar ett Amazon Prime-videokonto - The Happy Android

Dela konton på streamingplattformar har blivit en ganska vanlig praxis bland vänner och familj. Tjänster som Netflix eller HBO gör att innehåll kan spelas samtidigt på mer än en enhet, liksom Prime Video. Men när det gäller det senare finns det vissa särdrag, beroende på vårt ursprungsland. Kan vi sedan dela vårt Amazon Prime Video-konto med andra människor och därmed spara några euro på prenumerationen?

Kan Prime Video-konton delas?

Vissa företag som Netflix är ganska öppna i detta avseende och erbjuder till och med möjligheten att skapa olika profiler i applikationen. När det gäller Prime Video tillåter systemet samtidig uppspelning på upp till 3 enheter (Som vi nämnde i det här andra inlägget om de bästa alternativen till Netflix).

Naturligtvis ändras användningsvillkoren beroende på var vi bor. Om vi ​​är Amazon Prime-användare i USA kan vi använda Amazon hushåll, en funktion som låter dig skapa ett familjekonto med flera användare för att dela alla fördelar med Prime: gratis frakt, Prime Video och andra tillbehör bland flera personer.

I andra länder som Spanien förändras saker. Hushåll finns inte här, vilket innebär att om vi vill dela vår Prime-prenumeration har vi inget annat val än att "diskret skicka" Amazonas användarnamn och lösenord till vår vän eller släkting i fråga.

Hur man delar ett Prime Video-konto med Amazon Household

Med Amazon Household kan vi lägga till upp till 4 barnprofiler, 4 tonårsprofiler och en ytterligare vuxenprofil.

  • För att skicka en inbjudan till någon annan är det första vi måste göra att komma åt Amazon Household på vårt Amazon-konto.
  • Vi väljer typ av inbjudan (Vuxen, barn eller ungdom) genom att klicka på motsvarande knapp som vi ser på bilden nedan.

  • Vi anger namnet och e-postadressen för personen vi vill bjuda in och väljer "Fortsätta”.

  • Därefter kommer Amazon att be oss att dela vår plånbok för att bekräfta att det är ett pålitligt eller familjekonto.

När inbjudan har skickats, mottagaren du har 14 dagar på dig att acceptera det. På det här sättet kommer ditt Amazon-konto att dra nytta av ett Prime-konto, till exempel tillgång till Prime Video-serier och filmer (och andra tillhörande tjänster som Prime-leverans, Twitch Prime, Amazon Photos, etc.).

Obs! Endast profilerna "Vuxen" och "Teen" har åtkomst till Prime Video-tjänster. När det gäller tonåringar kan de också göra övervakade inköp (kräver föräldrabehörighet för att bekräfta transaktionen).

Hur man delar ett Prime Video-konto i Spanien (och andra länder)

Som vi nämnde i början är Amazon Household inte tillgängligt i Spanien. Prime Video tillåter dock uppspelning samtidigt på maximalt 3 enheter, vilket innebär att vi i teorin kan dela utgifter med upp till 3 personer. Allt detta utan begränsning av antalet enheter som vi kan registrera, vilket inte heller är dåligt.

Tyvärr måste du alltid logga in med samma konto, vilket innebär att du delar dina egna Prime Video-inloggningsuppgifter. Med tanke på att det är det samma användarnamn och lösenord för vårt Amazon-konto, Vi skulle också ge fri tillgång till dessa människor, när som helst, att göra inköp för våra räkning, ändra leveransadress och andra liknande saker. Ett helt steg i tomrummet!

Om vi ​​funderar på att spara utgifter på detta sätt är det uppenbart att vi bara handlar om familjemedlemmar eller personer med högsta förtroende. Dessutom, eftersom det är en praxis, i princip inte godkänd av Amazon Spanien, skulle vi också riskera att få någon form av sanktion från företaget om vi upptäcks. Därför en aktivitet som kan medföra viss risk.

Jag har försökt kontakta Amazon via Twitter och det är deras svar på om de har tänkt implementera Amazon Household också i Spanien.

Hej. I detta ögonblick har vi inte information om det. Vi rekommenderar att du är medveten om nyheterna! ^ DB

- Amazon Hjälp (@AmazonHelp) 5 augusti 2019

Det verkar som att det för närvarande inte finns så mycket att skrapa, även om de också rekommenderar "var uppmärksam på framtida nyheter." Ett svar som därför inte stänger dörrarna för en eventuell ankomst av denna funktionalitet i framtiden.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found