15 gratis verktyg för att diagnostisera problem i Windows

Tack vare dessa 15 applikationer är det inte nödvändigt att vi är experter på Windows för att stoppa upptäcka och diagnostisera problem på vår dator. Vi kan fixa en pixel som har "hängt", identifiera vilken hårdvarukomponent som helst, kontrollera hårddisken, analysera Wi-Fi-anslutningar, se vilka enheter som är anslutna till nätverket, kontrollera vilka mappar som är de som upptar mest diskutrymme. många andra mer än intressanta funktioner.

Nedan har vi listat alla dessa verktyg tillsammans med en kort beskrivning och motsvarande nedladdningslänk. Några av dem är väldigt enkla att använda, medan andra kräver lite mer förkunskaper från användarens sida för att få ut det mesta. I allmänhet har vi en uppsättning program som kan hjälpa oss att identifiera och åtgärda praktiskt taget alla problem vi har på datorn.

Process Explorer

Till skillnad från den vanliga procestabellen som visas i Windows aktivitetshanterare kan vi med detta verktyg se alla huvudprocesser ordnade hierarkiskt (trädformat) med alla barnprocesser och de applikationer som är associerade med dem. Ett utmärkt program för att veta om en process har CPU-problem eller minnesläckor.

Ladda ner Process Explorer

CPUZ

CPUID är ett kraftfullt verktyg som vi kan se all information relaterad till processorn på vår enhet. Det kan också hjälpa oss att samla in information om GPU och RAM som utrustningen monterar om vi funderar på att förnya någon av dessa komponenter.

Ladda ner CPUZ

System Explorer

Utmärkt verktyg som vi kan ha en överblick över prestanda för vårt system med en högre detaljnivå än andra liknande applikationer. Bland annat visar den oss en ordnad lista över alla pågående processer, alla aktiva Internetanslutningar, en historia över aktiva processer och mycket mer.

Ladda ner System Explorer

Tillförlitlighetsmonitor

Det här verktyget levereras förinstallerat med Windows, så du behöver inte ladda ner det var som helst. Bara Skriv "Visa tillförlitlighetshistorik”I Cortana. Tillförlitlighetshistoriken visar oss ett diagram med alla fel som har inträffat på vår Windows 10. Det liknar Windows Event Log, men det visar alla loggar grafiskt, vilket gör det mycket lättare att upptäcka och identifiera fel.

Wi-Fi-analysator

En kraftfull applikation med vilken vi kan se alla trådlösa nätverk som vi har runt oss. Det visar också kraften hos var och en av dem och en detaljerad lista med information om Wi-Fi som vi är anslutna till (kanal, frekvens, bandbredd etc.).

Wi-Fi Analyzer är ett gratis verktyg som vi kan ladda ner direkt från Windows-butik.

Arg IP-skanner

Om vi ​​tror att vår anslutning är långsammare än den borde, kan vi använda ett verktyg som Angry IP Scanner. Med den kan vi se en lista över alla enheter som är anslutna till nätverket, tillsammans med deras IP, värdnamn och pingstatus.

Ladda ner Angry IP Scanner

WinDirStat

En av de viktiga klassikerna som vi kan analysera våra hårddiskar med och se vilka mappar som tar mest plats. Allt detta visas på ett grafiskt sätt som hjälper oss att enkelt upptäcka alla gamla filer som tar upp mycket diskutrymme. Perfekt för rengöring och frigöring av utrymme när vi går lite mindre än megabyte.

Ladda ner WinDirStat

CrystalDiskInfo

Med detta värdefulla kostnadsfria verktyg kan vi analysera hårddiskarna på vår dator och se om de fungerar i ett optimalt tillstånd. Applikationen visar oss temperaturer, felprocent, strömproblem etc. Ett enkelt program som kan hjälpa oss att upptäcka problem innan det är för sent och vi tappar all vår data.

Ladda ner CrystalDiskInfo

HWiNFO

Utmärkt verktyg som samlar flera Windows-diagnostiska verktyg i en enda applikation. Det gör det möjligt att ha en översikt över hela vårt system, inklusive hårdvaruinformation, övervakning av alla komponenter i realtid och skapande av detaljerade poster på vår dator.

Ladda ner HWiNFO

Hddscan

Gratisprogramverktyg med en mängd verktyg för att diagnostisera och analysera vilken typ av hårddisk som helstsåsom RAID-skivor, USB-enheter och SSD-SSD-enheter. Programvaran innehåller tester för att upptäcka dåliga block, dåliga sektorer och samla in flera parametrar på vår hårddisk.

Ladda ner Hddscan

Svit Sysinternals

Svit med verktyg och verktyg som vi kan ladda ner från Microsofts webbplats. Det inkluderar program som AdExplorer, Autologon, ClockRes, Coreinfo, Desktops, DiskView, PageDefrag, RAMMap, Sysmon och TCPView, bland andra. Om vi ​​letar efter en enda uppsättning verktyg för att styra processer, hårdvara, tjänster och andra delar av vårt system är detta förmodligen det mest rekommenderade alternativet.

Ladda ner Sysinternals Suite

Malwarebytes

Antivirus kan vara ett bra verktyg för att rengöra vår dator från virus och skadade filer, men ibland förbiser de skadlig kod. För det behöver vi en antimalware som är ansvarig för att upptäcka allt skadligt innehåll som kan infektera vår dator. Malwarebytes är lätt att använda som få andra, och dess effektivitet är utan tvekan. Dessutom är det gratis.

Ladda ner Malwarebytes

JScreenFix

Onlineverktyg som används för att upptäcka den typiska "fasta pixeln" eller hängande från vår skärm. För att göra detta visar det oss en svart skärm där det är lättare att hitta de vita eller ljusa punkterna som misslyckas. När du är klar tar JScreenFix hand om att korrigera dessa envisa pixlar och löser problemet på mindre än 5 minuter.

Ladda ner JScreeFix

ESET SysInspector

Ett utmärkt verktyg för när vi har problem i teamet, men vi vet inte var vi ska börja. Det är ett allt-i-ett-verktyg som skannar systemet efter alla typer av fel (processer, tjänster, dåligt installerad maskinvara, OS-filer som kräver uppdatering, misstänkta filer, registerproblem etc.).

Ladda ner ESET SysInspector

Felsökningsdiagnostik 2

Verktyg för avancerade användare som samlar alla minnesdumpar från en Windows-process för analys. Ett diagnosprogram som gör att vi kan analysera dumpningarna på ett mer förståeligt sätt än om vi själva analyserar filerna.

Ladda ner felsökningsdiagnostik 2

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found