Hur man installerar applikationer eller APK-filer på Android - The Happy Android

Har du någonsin funderat på livet på Android bortom Google Play? De flesta av oss, när vi vill installera en ny app, letar vi bara efter den i Google Play Butik och själva systemet tar hand om att installera den på vår telefon eller surfplatta. Men utanför den officiella Android-butiken också det finns andra sätt att installera en app eller ett spel betong.

Ja, vi kan pröva andra alternativa förvar till Google Play Butik, men vi menar inte det. I det här fallet pratar vi om APK-filer och av manuell installation av applikationer på Android. Det är en ganska enkel process och det öppnar upp en hel värld av nya möjligheter för vår terminal. Ska vi ta en titt på det?

Vad är en applikations- eller APK-fil?

APK-filer är filer som innehåller all information som krävs för att installera och köra en app på en Android-enhet. Detta kallas ett "installationspaket", och de är vanligtvis filer som kan identifieras av tillägget ".apk”.

Vi kan hitta dessa installationspaket för nedladdning på webbsidor som APK-spegel och liknande, och de är vanligtvis ett utmärkt alternativ för att testa gamla versioner av appar och spel - du vet, innan de lanserade den nya uppdateringen som helt förstör deras användbarhet - eller nya versioner av välkända applikationer som ännu inte har nått Google Spela eller är inte tillgängliga i vårt land på grund av regionala block.

För att installera appar eller spel med en fil med ett APK-tillägg, ladda bara ner filen i vår Android-terminal och öppna filen. Så enkelt som det.

Så här installerar du ett APK-paket på Android

Innan vi installerar en app på vår Android-terminal med en .APK-fil måste vi göra en liten ändring i konfigurationen av vår enhet.

Som standard tillåter Android dig inte att installera appar som inte kommer från Google Play eller andra "betrodda webbplatser". Därför är det första vi måste göra att låta systemet installera applikationer från "okänt ursprung”. Eller vad är detsamma, berätta för Android att vi aktivera installationen av APK-filer.

På äldre versioner av Android (Android 7 och lägre)

För att möjliggöra installationen av denna typ av appar måste vi gå till "Inställningar -> Säkerhet"Och aktivera fliken"Okända källor”. När detta är gjort kan vi öppna och installera valfri .APK-fil på vår enhet.

Låt oss till exempel säga att vi precis laddade ner den senaste WhatsApp-beta i .APK-format. För att installera det måste vi bara öppna filen och klicka på "Installera”Att njuta av den nya versionen av det populära meddelandeverktyget.

I moderna versioner av Android (Android 8 och senare)

På Android 10, Android 8 och Android 9 skiljer sig aktiveringsprocessen lite. Om vi ​​har en mobil med en mer aktuell version av Googles operativsystem beviljas behörigheterna att installera APK-filer individuellt. Om vi ​​till exempel laddar ner APK-filerna från webbläsaren måste vi ge webbläsaren särskilda behörigheter (Chrome eller vad vi än använder) så att den kan installera den här typen av filer på enheten.

  • Öppna "inställningar»Från Android.
  • Navigera till "Applikationer och meddelanden -> Speciell applikationsåtkomst -> Installera okända applikationer«.

  • Detta tar oss till en lista där vi ser alla applikationer som vi har installerat i terminalen. Välj din rubrikbläddrare och se till att «Auktorisera nedladdningar från den här källan"det är aktiverat.

  • Upprepa samma process för alla andra applikationer som du kan använda för att hantera APK-filer. Till exempel, om du har APK-filer i enhetens SD-minne och du ska använda en filutforskare för att utföra installationerna därifrån, måste du också ge filutforskaren behörighet.

.APK-filer som en möjlig källa till skadlig kod och virus

En av de saker vi måste komma ihåg när vi aktiverar installationen av appar från okända källor är att vi öppnar en dörr som tidigare var tätt stängd.

APK-filer finns i överflöd på internet, och det finns många webbplatser som erbjuder nedladdning av denna typ av filer. Vi pratar om den ideala hotbed för alla typer av virus, spionprogram eller skadlig applikation att smyga in i vår Android-enhet. Låt oss se till att det är en betrodd sida innan du installerar något, och innan minsta misstankar kasserar vi installationen utan minsta invändning. Vår telefon eller surfplatta kommer säkert att uppskatta det.

P.D: En av de webbsidor som aldrig har gett mig några problem och som jag tycker är helt pålitlig är APK Mirror. Om du vill börja testa nya appar tror jag att det kan vara en bra referenswebbplats. Vad tror du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found