WhatsApp Gold, "WhatsApp Gold Version" bluff

Kommer du ihåg WhatsApp Plus? Detta var en WhatsApp-mod som den spanska programmeraren utvecklade Rafalete År 2012. Även om denna hormonella version redan var förbjuden på sin tid - till och med WhatsApp släppte ett uttalande om det i sin FAQ - finns det fortfarande några varianter som svärmar över Internet. Det är WhatsApp Gold, en av dem?

Vad är WhatsApp Gold och varför är det så farligt?

Från början kan det verka som WhatsApp Gold, även känt som WhatsApp Gold, är en av de ofarliga varianterna av WhatsApp Plus-typen. Ägarna till uppfinningen säljer dig att du kommer att ha många fler funktioner än vad du kan hitta i den officiella versionen av WhatsApp.

Inget kunde vara längre från sanningen. Det är en fullblåst bluff. Redan från början bör vi börja vara misstänksamma, eftersom det inte är ett program som visas i någon officiell källa. Ännu värre, det överförs som alla vulgära bluffar eller bluffar: via ett WhatsApp-meddelande.

En bra dag fick vi en chatt från en vän eller bekant. Detta kommer vanligtvis på engelska eller spanska (om din vän inte ens kan säga “Min skräddare är rik”Du kan börja misstänka), och det står ungefär så här:

Hej äntligen har den hemliga versionen av Whatsapp Gold läckt ut. Denna version används endast av de största kändisarna. Nu kan vi använda det också”.

Fånga meddelandet som skickas via WhatsApp och bjuda in dig att installera WhatsApp Gold

Detta kedjemeddelande brukar ta med en länk, varifrån vi kan ladda ner den här förmodade versionen av WhatsApp Gold gratis. Problemet är inte bara att vi kan vara infekteras av ett virus eller skadlig kod. Om WhatsApp upptäcker att vi använder en modifierad version av sin meddelandeapp, kommer vi att förbjudas och vi kommer inte att kunna använda WhatsApp på vår mobiltelefon igen. Häftig va?

Det här är vad som händer när du installerar appen på din mobil

Poängen är att WhatsApp Gold utnyttjar användare som redan har smittats för att ta kontroll över sin WhatsApp och skicka det glada meddelandet till sina kontakter. Således, om en annan fisk biter kroken, kan den tjäna som bete för framtida "illusioner". En fullfjädrad pyramidaffär.

Bland de förmodade funktionerna som WhatsApp Gold erbjuder hittar vi följande:

 • Samtidig massöverföring av upp till 100 meddelanden.
 • Anpassningsbara teman för att ändra appens utseende.
 • Anpassningsbara ikoner.
 • Omöjligheten att bli förbjuden.

Naturligtvis är inget av detta sant. Vad det gör är att äventyra säkerheten för vår telefon.

 • Installation av skadlig kod av alla slag.
 • Skicka skräppostmeddelanden för våra räkning.
 • Tilldelning av banklösenord och konton i appar och onlinetjänster.
 • ... Och en lång lista med olyckor.

Nackdelen är att bedrägeri kan vara mycket övertygande, eftersom WhatsApp Gold-applikationen finns. Det är en variant av det tidigare nämnda WhatsApp Plus. En annan sak är allt som smyger sig bakom oss när vi har installerat det på vår Android / iPhone.

Vi måste också komma ihåg att det finns några varianter av WhatsApp Gold - varje värre - så beroende på vilken version vi laddar ner kommer skadan att bli större eller mindre.

Varianter av WhatsApp Gold på engelska och spanska

Vad ska vi göra om vi har smittats av WhatsApp Gold

Om vi ​​redan har installerat WhatsApp Gold på vår terminal är det första vi måste tänka på att säkerheten och all data på telefonen har blivit exponerad. För att minska eventuella skador måste vi vidta drastiska åtgärder.

 • Avinstallera WhatsApp Gold: Detta för givet. Avinstallera appen och be att WhatsApp inte har förbjudit dig.
 • Återställ mobilen till fabriksstatus: I dessa situationer är det inte mycket meningsfullt att köra ett antivirus. Det mest effektiva sättet är att säkerhetskopiera dina viktigaste dokument och radera all information. Med en fabriksåterställning ser vi till att det inte finns några spår av möjliga virus och trojaner.
 • Ändra dina lösenord: Ändra lösenorden för alla dina e-postkonton, sociala nätverk och andra tjänster. De är inte längre säkra.

Slutligen kan vi också ringa vårt telefonföretag för att se till att vi inte prenumererar på några premium- eller betaltjänster. Det skulle inte heller skada att fråga våra kontakter om de har fått ett misstänkt meddelande från vår profil på WhatsApp.

WhatsApp Gold: detta tycker polisen och OCU om det

WhatsApp Gold och dess olika varianter är en gammal bekant från polisen och konsumentorganisationerna. OCU varnade redan för detta 2014 på sin Facebook-vägg och även vid andra tillfällen från sin officiella webbplats.

Så här sa organisationen för konsumenter och användare för 4 år sedan: ”Det är väldigt intressant, men bara för författarna till detta bluff, för om du klickar för att installera det kommer du att omdirigeras till en webbplats som ber dig om din telefonnummer för att börja skinna själv. till en Premium-tjänst som tar ut 1,45 euro för varje meddelande du får - och du kommer att få dussintals - upp till maximalt 36,25 euro per månad. "

Nationella polisen har också upprepat WhatsApp Oro-bluff genom sitt Twitter-konto. Den sista, i mars förra året.

Varken guld eller silver eller blik ... #WhatsApp det finns bara en och resten kommer att försöka skära degen. Bita inte !! // t.co/7XrZzHwPxC pic.twitter.com/cW7IOS7Wab

- Nationell polis (@policia) 24 mars 2017

Varken guld eller silver ... eller blik !! Låt dig inte luras. Det finns inget #WhatsApp Gold, ta bort det, dela det inte. #TIMO pic.twitter.com/VHHhjvTOuj

- Nationell polis (@policia) 24 maj 2016

Kort sagt, slösa inte bort din tid med denna typ av mirakulösa appar som inte har någonstans (bra). Din telefon tackar dig!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found