Konvertera textfil till Excel (.TXT till .XLS)

Microsoft Excel erbjuder möjligheten att importera ett textdokument till ett kalkylark, att kunna konvertera en .txt-lista till ett xls- eller xlsx-format. Det är en mycket användbar funktion när du har mycket råinformation och vill formatera den för att kunna klassificera objekten i motsvarande celler.

  • Från "Data»Välj« Hämta extern data från text«.

  • Välj sedan textfilen. I fallet med exemplet har vi tagit en fil som innehåller åtta namn kommas avgränsad. I det första fönstret måste du ange hur du vill separera varje oberoende data från resten. I vårt fall är det kommatecken som avgränsar varje objekt så att vi markerar «Avgränsad«.

  • Nu måste du ange vilken som är separator som du ska använda. I exemplet i bilden kommer de att vara komma.

  • Du kan också välja Formatera att du vill att uppgifterna ska ha. I vårt fall, eftersom det är en lista med namn, kan vi välja «allmän"Eller"Text«. Vid denna punkt kan du också ange mer avancerade dataformat och flikar.

  • Ange slutligen var du vill placera de exporterade uppgifterna. I fallet med exemplet börjar listan i cell A1 till H1.

  • Klicka på "Att acceptera»För att slutföra importen och klistra in den i kalkylarket.

Som du kan se är det en mycket enkel uppgift som i vissa fall kan spara mycket huvudvärk, och det kan vara till stor hjälp om du måste arbeta med en stor mängd data och kunna hantera informationen på ett mer bekvämt och strömlinjeformat sätt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found