Hur man konfigurerar IPTV-listor i VLC för att titta på live-TV

Även om många Android- och PC-användare är bekanta med open source-spelaren VLC Som en fantastisk applikation som kan öppna praktiskt taget vilket videoformat som helst är sanningen att dess krafter går mycket längre. Vi nämnde nyligen VLC som en av de bästa IPTV-spelarna att titta på live-tv över Internet, och idag ska vi gräva lite mer i ämnet genom att förklara hur man konfigurerar dessa listor på vår PC eller mobiltelefon.

Kom ihåg det vi kan också använda KODI-appen för samma ändamål, så om du har några problem med uppspelningen från VLC, tveka inte att ta en titt på DENNA ÖVRIGA TUTORIAL.

Första steget: ladda ner IPTV-listan med TV-kanalerna

Innan vi sätter sugrör i spelaren måste vi ladda ner IPTV-listan som vi använder för att ladda TV-kanalerna i VLC. En bra källa - som också är helt laglig - är den som tillhandahålls av TDTChannels.

Vi kan komma åt Github-sidan för projektet som utvecklats av Marc Vila och se allt tillgängligt innehåll eller ladda ner direkt den kompletta listan över spanska DTT-kanaler i öppen från denna andra LÄNK. Det är en fil i M3U8-format.

Det är viktigt att nämna att den här listan ständigt uppdateras, eftersom sändningarna från de olika internetkanalerna ändrar sin IP-adress då och då, så om vi när som helst slutar titta på en kanal måste vi ladda ner filen igen Senaste M3U8 från TDTChannels.

Naturligtvis, om vi har några andra IPTV-listor i M3U8-format, kan vi också lägga till dem i VLC enligt samma metod.

Hur man spelar en IPTV-lista i VLC (Windows)

När vi väl har IPTV-filen i vår besittning behöver vi bara lägga till den i VLC. Om vi ​​använder spelaren från en Windows-dator är det något så enkelt som att ställa in VLC som standardspelare och dubbelklicka på M3U8-filen (Vi kan också högerklicka med musen och välja “Öppna med -> VLC Media Player", Eller från spelaren själv genom att klicka på menyknappen"Medium -> Öppna fil ”).

Detta laddar automatiskt hela listan med kanaler och vi ser hur den första TV-kanalen i listan visas på skärmen. För att komma åt resten av kanalerna gå bara till VLC-verktygsfältet och klicka på "Visa -> Spellista”. Härifrån kan vi växla mellan de mer än 300 kanalerna som finns tillgängliga på spanska DTT.

Så här laddar du IPTV-listor från VLC (Android)

Om vi ​​använder versionen av VLC för Android är saken lika enkel eller ännu mer. När vi har laddat ner M3U8-filen öppnar vi VLC-appen och klickar på "från sidmenyn"Mappar”. Vi hittar IPTV-listan som vi just har laddat ner (vanligtvis finns i mappen "Ladda ner"Eller"Nedladdningar”) Och vi öppnar den.

Som i Windows-versionen kommer vi att se hur den första TV-kanalen i listan laddas automatiskt. För att se och komma åt resten av kanalerna måste vi bara klicka på spellistikonen som visas längst upp till höger på skärmen.

Om vi ​​har försökt spela IPTV-listor i andra applikationer som KODI, kommer vi att se att här med VLC är uppspelningen mycket enklare, med den extra attraktionen att VLC också är kompatibel med Chromecast inbyggt (utan behov av ytterligare konfigurationer som i KODI ). Kort sagt, ett av de bästa verktygen för att titta på Internet-TV enkelt och utan komplikationer.

Ladda ner VLC från dess officiella webbplats

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found