UMIDIGI A3 Pro i analys, den mest attraktiva € 100 mobilen för 2019?

UMI (för närvarande känt som UMIDIGI) har alltid rört sig som en fisk i vattnet i den kinesiska mellanklassen Android. Men genom åren har det också försökt att skära ut en nisch i low-end-sortimentet. Och det är något som ska uppskattas, eftersom deras mönster vanligtvis är ganska framgångsrika och är mer färgstarka än vad vi är vana att se vanligtvis i dessa låga prisklasser. I dagens granskning klistrar vi in ​​en kort genomgång av företagets senaste bidrag i detta avseende, UMIDIGI A3 Pro.

UMI har lanserat två olika modeller av denna terminal. Å ena sidan har vi UMIDIGI A3 Pro (3 GB + 32 GB) och en lättare version med 3 GB RAM och 16 GB internt utrymme.

UMIDIGI A3 Pro i granskning, en prisvärd terminal med hack som ser riktigt bra ut

För bara ett par år sedan skulle det vara otänkbart att se en av dessa terminaler montera 3 GB RAM. Fram till nyligen var det vanligaste att de utrustade 1 GB eller kanske 2, vilket gör att vi kan prata om en fullt fungerande terminal utan att lämna banan på 100 euro. Ett litet framsteg som är en prestation för det mest ödmjuka utbudet av Android.

Design och display

UMIDIGI A3 Pro monterar en 5,7-tums panel med en HD + -upplösning på 1512 x 720p och en pixeldensitet på 293ppi. En nästan ramlös panel som upptar praktiskt taget hela fronten tack vare inkluderingen av det alltid kontroversiella hacket.

När det gäller designen har vi en terminal med böjda kanter, med en dubbel kamera i vertikalt arrangemang på baksidan, fingeravtrycksdetektor och ett metallhölje som finns i både guld och svart.

A3 Pro har måtten 147,20 x 7,02 x 0,85 cm och en vikt på 187 gram. I allmänhet är det en elegant telefon, vi skulle säga att den till och med är attraktiv tack vare hacket och dess stora skärm. Det är definitivt inte en lätt telefon, men det är inte heller tungt och stannar i en ganska adekvat mellanväg med tanke på dess dimensioner och det räckvidd vi arbetar inom.

Kraft och prestanda

I tarmen på denna UMIDIGI upptäcker vi några riktigt balanserade tarmar. I spetsen en SoC MTK6739 Quad Core körs vid 1.5 GHz –Mediatek Basic 4G-serieprocessor-, med 3 GB RAM och 32 GB intern lagring kan utökas med kort upp till 256 GB. Operativsystemet är Android 8.1 Oreo. Samma modell har också en lättare version av 3GB + 16GB och en annan på 2GB + 16GB.

För prestandaändamål kan vi förvänta oss det vanliga i denna typ av enhet. En bra prestanda med de flesta Android-appar, men det kommer att lida eftersom det inte kan vara annars om vi försöker spela spel med för mycket grafisk belastning under långa perioder.

Vi har ingen konkret siffra för dess benchmarkingprestanda i Antutu, men med tanke på att UMIDIGI A3 med 2 GB RAM fick 33 000 poäng, kan vi anta att den kommer att gå inom ett mycket liknande intervall.

Kamera och batteri

Med fokus på den konstnärliga delen av A3 Pro ser vi att den passar en mer än anständig dubbel bakre lins av 12MP + 5MP med bländare f / 2.0 och en pixelstorlek på 1,25 µm. En av de komponenter som tillverkaren har bortskämt mest efter designen och skärmen. Den främre kameran har å sin sida en upplösning på 8MP med ansiktsigenkänning -Face ID-.

Vi pratar slutligen om batteriet: ett 3,300 mAh batterimed micro USB-laddning som erbjuder en mer än gynnsam autonomi tack vare processorns låga förbrukning (montering av ett måttligt prestandechip har också sina bra saker).

När det gäller resten av funktionerna, ange att den också har Bluetooth 4.0, plats för dubbla nano-SIM + en extra kortplats för SD, FM-radio och 3,5 mm minijackport för hörlurar. Den har också utmärkt anslutning: i Spanien är den kompatibel med alla 2G-, 3G- och 4G-band på marknaden.

Pris och tillgänglighet

Priset på UMIDIGI A3 Pro varierar beroende på vilken modell vi vill köpa:

  • UMIDIGI A3 Pro (3 GB RAM + 32 GB ROM):107,12 euro, cirka 120,35 dollar att byta. | Att se in GearBest
  • UMIDIGI A3 Pro (3 GB RAM + 16 GB ROM): 90 euro, cirka 109,99 dollar att ändra | Att se in GearBest

Kort sagt, ett bra alternativ för dem som letar efter en mobiltelefon med alla grunderna, en anständig kamera, en attraktiv design och en färgstark skärm. Det har inte den bästa prestandan i världen - som någon annan smartphone till det här priset, oundvikligen - men om allt vi vill är att navigera, ringa, titta på videor och använda ett par applikationer för detta och det, med den här terminalen på bara 100 euro har vi ett av de trevligaste förslagen under de senaste månaderna.

[P_REVIEW post_id = 13364 visual = ’full’]

Och vad tycker du? Vad tycker du om UMIDIGI A3 Pro?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found