Kan KODI verkligen installeras på en PS4? Svar!

Förra veckan granskade jag lösningar för att se KODi på en Chromecast, och sedan dess har jag funderat på om det verkligen skulle vara möjligt att göra något liknande och installera KODI på en PS4.

Kan KODI läggas på en PlayStation 4?

Jag hatar rubriker med clickbait. De gör mig väldigt arg och tillfällighet kom jag för några dagar sedan på en artikel från en av de spanska referenswebbplatserna med en mest fängslande titel: "Hur man installerar KODI på en PS4". Det här är min! Jag trodde. Och dumt av mig, efter att ha klickat in i nyheterna var lösningen att föra KODI till PlayStation 4 att "installera Plex". A) Ja. Inga problem. Hur?! Är det ett skämt, eller hur?

"Plex-metoden" bluff

Sanningen är att om vi gör en sökning i Google efter termen "Hur man använder KODI på en PS4" kommer de första resultaten som vi hittar, alla, att hänvisa till "Plex-metoden". Vilket förresten är inget annat än en eufemism att säga att KODI helt enkelt inte kan installeras på konsolen och att vi istället kan installera en annan mediaspelare (som inte har något att göra med XBMC-spelaren).

Sony-konsolen tillåter aldrig installation av Kodi på ditt system av en mycket tydlig anledning: även om det är ett öppen källkodsprojekt - vilket är mycket lovvärt - är det ett program som under vissa omständigheter gör att du kan spela olagligt innehåll, något oacceptabelt för konsoltillverkaren.

Letar du efter alternativ: Ja, du kan installera KODI på en PS4 ...

... Men det är inte alls lätt. Efter att ha sparkat på Internet har jag upptäckt att det finns ett sätt att installera den jävla spelaren på PlayStation 4. Även om det personligen inte är något jag skulle rekommendera. Jag förklarar.

Det finns en sida som heter KODIPS4.com där de förklarar i detalj vilken metod som ska följas. Allt händer för att installera en fungerande version av Ubuntu på en pendrive (inte en Live-CD utan en fullt fungerande installation).

För detta är det nödvändigt att använda VirtualBox till skapa en virtuell maskin och installera Ubuntu på en pendrive på minst 16 GB. Under Ubuntu-installationen är det också nödvändigt att skapa en ytterligare partition där du ska installera PS4-startladdaren (ett verktyg som låter oss starta konsolen från USB).

Härifrån består allt av att starta konsolen, sätta in pendrive och köra Linux-laddaren så att PS4 startar den version av Ubuntu som vi har på USB-minnet.

Varför pendrive-tricket inte fungerar

I teorin är detta bara den metod vi behöver, eftersom det låter oss ladda Ubuntu från en pendrive och en gång inuti operativsystemet installera KODI som om vi arbetade på en PC. Det bästa av allt är att genom att använda ett USB-minne förblir konsolens hårddisk intakt och låter oss fortsätta spela spel normalt. Så var är problemet?

Problemet är att för att få PS4 att ladda Ubuntu måste vi göra det som kallas jailbreak, något som helt förstör konsolens garanti. Men detta är inte det största problemet: det stora hindret är att "tricket" bara fungerar om vi har konsolen med firmware 5.05 eller lägre. Det vill säga en ganska gammal firmwareversion.

Därför, om vi vill ladda Ubuntu från konsolen för att kunna använda KODI, liksom andra applikationer som Steam, emulatorer och andra, måste vi återställa firmware och aldrig uppdatera den. Är det värt att inte kunna spela online eller använda så många andra funktioner på PS4 för att kunna använda en version av KODI som dessutom inte är optimerad för hårdvaran i vår spelkonsol? Personligen tror jag inte.

I vilket fall som helst hoppas jag att den här artikeln hjälper oss att bli lite tydligare om vad ”att installera KODI på en PS4” egentligen betyder och inte låta oss röra av clickbait-rubrikerna och den berömda “Plex-metoden”.

Du kanske är intresserad: De bästa lagliga tilläggen för KODI: Gratis serier och filmer

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found