Vad är Windows 10 taskhostw.exe-processen för?

Om du är lite nyfiken kanske du har märkt att det finns en process som vanligtvis upprepas flera gånger när vi tittar på Windows Aktivitetshanterare. Processen kallas taskhostw.exe och i vissa fall är det vanligtvis ansvarigt för överdriven förbrukning av RAM eller CPU. Kan det vara ett virus eller skadlig kod?

Oroa dig inte, taskhostw.exe är en systemfil

Det första man ska säga är att processen taskhostw.exe är en fil som ingår i systemfilerna i Windows 10. I tidigare versioner av Microsofts operativsystem visas den vanligtvis också med namnet på taskhost.exe Y taskhostex.exe. Dess huvudsakliga funktion är att starta DLL-baserade Windows-tjänster när vi slår på datorn eller startar om operativsystemet.

Den här filens ursprungliga plats ligger i sökvägen ”C: \ Windows \ System32 \ taskhostw.exe”. Därför, om vi hittar det i någon annan mapp från vår hårddisk är det troligt att det är ett virus (i så fall bör vi fortsätta att köra ett bra antivirus så snart som möjligt).

Processen förbrukar för mycket minne och CPU

Om taskhosts.exe laddar felaktiga DLL-filer kan detta leda till onormal förbrukning av RAM eller CPU. I det här fallet är det inte så att vi har ett virus, men om någon av dessa DLL-filer som körs genom taskhost var korrupta är det möjligt att vår dator saktar ner och inte fungerar normalt. Det är en mycket känslig fil!

För att lösa det är det tillrådligt att utföra de tester som vi beskriver nedan.

1- Kör Windows 10-systemfilkontrollen

Öppna ett terminalfönster ("cmd" -kommando från körmenyn eller i Cortana) som administratör och kör följande kommando till öppna Windows System File Checker och gör en skanning.

sfc / scannow

När du är klar startar du om datorn och kontrollerar dess funktion.

2- Använd DISM för att reparera systembilden

Om det föregående tricket inte fungerar öppnar vi ett nytt CMD-fönster som administratör och startar dessa 3 kommandon, en efter en:

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth

Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

DISM är ett Microsoft-verktyg som används för att granska felaktiga Windows-bilder och fixa dem uppdatera filer och fixa buggar. När körningen av de tre kommandona är klar är det nödvändigt att starta om datorn.

3- Installera om de senaste programmen

Om vi ​​precis har börjat märka problem på datorn nyligen är orsaken troligen ett nytt program. Försök att installera om de senaste programmen från panelen "Lägg till eller ta bort program" (du kan också försöka genom att klicka på "Reparera") och Om någon av dem har en väntande uppdatering, glöm inte att göra det, eftersom de kan ta med säkerhetsuppdateringar som löser problemet.

4- Starta Windows i säkert läge

Det sista alternativet innan du drar till mer drastiska åtgärder är att starta Windows i "säkert" läge (du kan se hur du gör det HÄR). På detta sätt kommer systemet att börja med minimidrivrutinerna och de mest grundläggande funktionerna så att vi kan undersöka och se var felet kan vara.

Om säkert läge inte är överbelastat och det fungerar OK, är felet troligtvis i något tredjepartsprogram. I så fall måste vi göra flera prov- och felsessioner, köra applikationer, avinstallera dem etc. tills du hittar källan till problemet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found