Vad är mobilskåran för? Ren och enkel hållning?

Skåran eller "skåran" är den nya effekten av effekten som inkluderar många mobiler, oavsett om de är high, medium eller low-end. Ett slag i ansiktet från alla dessa poser –Läs ”pousers” - som inte riktigt förstår vad det är till för. Men Hej! Det är mode och du måste vara trendig framför allt!

Marcel Campos, Asus marknadschef, sade det redan på sin tid när han var tvungen att försvara hacket på Zenfone 5: “Vissa kommer att säga att vi kopierar Apple, men vi kan inte komma bort från vad användarna vill ha. Du måste följa mode”. Med det sagt, hacket är riktigt bra för något? Är det användbart?

Alla vill vara som iPhone X. Mycket avund är det jag ser här.

Skåran: det enklaste sättet att kopiera till iPhone X?

Det måste också sägas att, även om den berömda övre skärpan på skärmarna är direkt relaterad till Apple och dess iPhone X, den första mobilen med hack för att se ljuset var Viktig telefon. Det är inte samma typ av hack, men tanken på att få några centimeter på skärmen började där.

Essential Phone och dess lilla hack var de första.

Sedan anlände iPhone X, och förutom Asus började andra tillverkare gå på väg: Leagoo, Noa, Vinci, Ulephone och många andra mellanklassmobiler. Totalt, även om skåran inte var berättigad, var det det enklaste sättet att skapa en klon - eller något fjärrliknande - av den senaste enheten från Cupertino. Men skulle inte hacket bryta skärmens symmetri och ingen tyckte om det? Det verkar inte.

På jakt efter den oändliga skärmen: ram ut!

Innerst inne har skåran en anledning att existera och vara som den är.

  • Å ena sidan gör det att skärmen kan uppta hela enhetens framsida. På det här sättet säger du adjö till hemknappen och fingeravtryckssensorn.
  • Å andra sidan lämnar det utrymme för att placera kameran och använda upplåsning genom ansiktsavkänning.

Skåran, kort sagt, är det pris som ska betalas för att ta bort ramarna upp till maximal nivåvilket gör att de nedre ramarna försvinner helt.

Om det inte fanns ett hack, skulle vi hitta fall som liknar de i Xiaomi Mi Mix 2, där den oändliga skärmen uppnås genom att flytta kameran till den nedre högra ramen på framsidan. Ett designalternativ där det inte finns något hack, men ja, skärmen inte är "så oändlig."

Nackdelar med att ha en mobil med hack

Bortsett från de positiva aspekterna på designnivån som införandet av skåran innebär, är sanningen att skåran kan vara besvärlig.

  • Vissa appar passar inte korrekt på skärmen.
  • För att motverka detta och kunna använda appen väljer vissa mobiler att skapa en falsk "virtuell ram" genom att minska skärmens storlek.

Detta är fallet med Huawei P20 Pro, vilket gör att vi kan skapa en svart linje högst upp som banar väg för alla dessa inkompatibla appar. Det är lite illa, men det är den enda halvvärda vägen ut ur problemet. Föreställ dig nu vad som kan hända om vi köper en billig mobil med hack ... garanterat timmar av kul.

Huawei visste redan att detta hack också kan vara ett problem ...

Vad detta visar är att om inte appar och operativsystem anpassar sig till användningen av hacket, kommer det att vara ganska svårt att anta en verklig förbättring utan kompensation. Naturligtvis hjälper det vår smartphone att bli mer attraktiv och ta den udda komplimangen.

Är det värt det då? Vi kan säga att det kan vara ett bra komplement, så länge som huvudrätten på menyn är efter vår smak. Om inte, är det bara ett annat trevligt sätt att kasta bort pengar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found