Så här installerar och konfigurerar du tillägg i KODI - The Happy Android

KODI är ett multimediecenter med stor kapacitet att reproducera lokalt innehåll. Vi kan spela videor, musik och till och med spela videospel från spelarens gränssnitt. Om vi ​​vill titta på tv kan vi också konfigurera IPTV-kanaler som sänder öppna, eller titta på serier och gratis filmer i strömmande genom 100% lagliga plattformar. Möjligheterna är nästan oändliga.

Men för att göra alla dessa saker behöver vi i de flesta fall installera tillägg eller "tillägg" för vår KODI. Dessa tillägg är program som normalt utvecklas av KODI-användare själva, och för att kunna använda dem är det nödvändigt att installera dem för hand.

Hur man installerar och konfigurerar tillägg för KODI

Faktum är att KODI-gränssnittet kanske inte är så intuitivt som vi skulle vilja. Därför, om det är första gången vi försöker installera en av dessa tillägg, är det möjligt att det kommer att göra oss lite galna om vi försöker bli blinda.

När det gäller installation av tillägg har vi i princip två alternativ:

 • Gör det från det officiella tilläggsförvaret.
 • Från externa källor.

Så här installerar du ett tillägg på KODI från det officiella arkivet

Innan du börjar, om du fortfarande inte har KODI installerat på din enhet, kan du ladda ner det från Play Store eller från applikationens officiella webbplats.

Ladda ner QR-kod Kodi Utvecklare: XBMC Foundation Pris: Gratis

Tilläggen som vi hittar i det officiella arkivet det är de som har fått klarsignal från KODI-utvecklarna. Detta innebär att dess kod och funktion har granskats och att det är ett säkert plugin-program som inte bryter mot upphovsrätten.

Här hittar vi tillägg som YouTube, Netflix, Spotify, emulatorer, IPTV-klienter, undertexter, sångtexter, anpassningsskinn och många andra tillbehör för att lägga till nya funktioner i vår hemmabio.

För exemplet på denna handledning kommer vi att visa hur installationsprocessen för det officiella YouTube-tillägget skulle vara.

 • Det första vi måste göra är att klicka på alternativet "Tillägg”Ligger i KODI-sidomenyn. Om det är första gången vi installerar ett tillägg ser vi ett meddelande som säger “Öppna tilläggsbläddraren”. Vi klickar på den.

 • Vi klickar på "Installera från arkivet"(Om vi ​​vet det exakta namnet på plugin-programmet kan vi också leta efter det från alternativet"Sök”).

 • Här kommer vi att se en lista över alla tillgängliga tillägg klassificerade efter typ (musik, bilder, spel, video etc.). När vi vill installera YouTube-tillägget väljer vi “Videotillägg”.

 • När vi har hittat YouTube-tillägget klickar du på det för att komma åt installations- och konfigurationspanelen.

 • För att installera tillägget klickar du bara på rutan som säger “Installera”.

 • Innan installationen påbörjas kan KODI be oss att installera några ytterligare plugins som är nödvändiga för dess funktion. Vi trycker "Okej”.

När detta är klart kommer systemet att börja installera alla beroenden och filer som behövs för att tillägget ska fungera. När installationen är klar ser vi ett meddelande på skärmen om att allt har gått korrekt.

I vårt fall, eftersom YouTube är ett videotillägg, kommer vi att se hur det visas i tilläggsmenyn, inom kategorin “Videotillägg”.

Om vi ​​vill installera något annat tillägg för KODI från det officiella förvaret, måste vi bara upprepa samma process så många gånger vi anser lämpligt.

Hur man installerar tillägg på KODI från externa arkiv

KODI erbjuder också möjligheten att installera tillägg utanför det officiella tilläggsförvaret. Dessa är tillägg utvecklade av tredje part och betraktas som tillägg för "extern källa".

Om vi ​​stöter på ett av dessa tillägg när vi surfar på internet kan vi installera det på KODI genom att följa dessa steg:

 • Det första vi måste göra är att möjliggöra användning av okända källor. För det, klicka på kugghjulsikonen som visas i sidomenyn.

 • Vi ska "System -> Tillägg”Och vi ser till att fliken”Okända källor"det är aktiverat.

 • Nu laddar vi ner ZIP-filen för förvaret som vi vill lägga till, och vi sparar det i enhetens interna minne. Vi återvänder till KODI och i sidomenyn väljer vi "Tillägg", och då, klicka på ikonen för den öppna rutan som visas i toppmarginalen.

 • Från tilläggsutforskaren väljer vi “Installera från ZIP”Och installera förvaret som vi just laddade ner.

När detta är klart kommer det nya förvaret att läggas till i listan och vi kan installera alla tillägg som den innehåller från "Tillägg -> Installera från förvar”, Som vi har gjort i den första punkten i denna handledning.

Hur man konfigurerar ett tillägg

De flesta KODI-tillägg tillåter vissa justeringar. Ibland handlar det om att logga in, ställa in videokvalitet, undertexter etc.

Om vi ​​använder en dator kan vi visa konfigurationsmenyn högerklicka med musen på tilläggsikonen i huvudmenyn, eller gör ett långt tryck på skärmen om vi använder en Android-enhet.

När vi väl är inne kan vi justera alla relevanta inställningar så att insticksprogrammet fungerar enligt våra preferenser.

Slutligen bör vi nämna att om vi hittar ett tillägg från ett externt arkiv, och det verkar för bra för att vara sant, är det troligtvis piratkopierat. KODI uppmuntrar eller rekommenderar inte dessa typer av tillägg, så vi lägger inte till några sådana länkar här. I själva verket är det något som har orsakat många problem för KODI-projektet, och vi vill inte att en applikation så fullständig och värdefull som denna ska äventyras av denna typ av problem.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found