Hur du skapar ditt eget anpassade teckensnitt i TTF / OTF-format

Det typsnitt eller typsnitt som vi använder i våra projekt och dokument är vanligtvis väsentliga, inte bara visuellt: om en text inte är attraktiv eller är för svår att läsa kan det få läsaren att lämna fartyget för tidigt.

För att förhindra att detta händer finns det många gratis teckensnitt som vi kan ladda ner från Internet och som hjälper oss att hitta den design som bäst passar vårt innehåll. Även om vi tittar ett typsnitt som är 100% originalDet finns ingenting som att gå ner på jobbet och göra det själv, eller hur?

Hur du skapar ditt eget typsnitt från grunden

Det finns tillfällen när vi är mycket tydliga med teckensnittet vi vill använda, men oavsett hur hårt vi söker, kan vi inte hitta ett som passar exakt vad vi behöver. Vi kanske till och med vill ha det digitaliseravår egen skrivstil. I situationer som detta, om vi har lite kunskap om design eller gillar att rita och skriva för hand, kan vi skapa teckensnittet på egen hand och också helt gratis.

För närvarande finns det flera program och webbapplikationer som gör att vi kan skapa anpassade teckensnitt och sedan ladda ner dem i OTF- eller TTF-format på ett sådant sätt att vi kan använda dem i Word, Photoshop, på vår webbplats eller i appen vi utvecklar etc. Vinsterna är praktiskt taget oändliga. Dessa är Topp 5 gratis teckensnittsverktyg som vi kan hitta just nu på webben. Tappa inte ur sikte!

FontStruction

FontStruct är en webbplats för att ladda ner teckensnitt gratis, men det bästa av allt är att det också har ett verktyg för att skapa teckensnitt. Om vi ​​letar efter en tydlig och lättläst design är detta ett av de bästa alternativen sedan dess verk av nät (pixel för pixel).

För varje pixel eller rutnät kan vi välja böjda, rektangulära och andra mönster, på ett sådant sätt att resultatet gör att vi kan uppnå ett 100% original och personligt teckensnitt. När arbetet är klart måste vi bara klicka på knappen "Ladda ner" för att ladda ner teckensnittet i TTF-format.

Det är viktigt att registrera sig på webben för att kunna använda teckensnittsskaparen, men det som är bra är att det har många extra, till exempel ett galleri med teckensnitt som redan gjorts av andra användare som vi kan se för inspiration, eller direkt ladda ner dem för att använda dem i vårt projekt.

Ange FontStruction

Metaflop Modulator

Om det går för komplicerat att gå runt och designa pixel för pixel verkar det vara för komplicerat eller om vi inte får resultat som vi gillar, bör vi definitivt ta en titt på Metaflop. Detta onlineverktyg är mycket enklare sedan låter dig ändra tjockleken,krökning, storlek och andra teckensnittsegenskaper (totalt 16 justerbara parametrar) tills önskat resultat uppnås.

Det bästa med Metaflop är att det tillåter oss att i realtid se de ändringar som vi tillämpar på basteckensnittet, på ett sådant sätt att designarbetet blir väldigt dynamiskt. När vi väl har teckensnittet efter eget tycke kan vi ladda ner det i OTF- eller webfont-format. Ingen registrering krävs.

Gå in i Metaflop

Kalligraf

Finns det något mer personligt än handstil? Om du vill förvandla din egen kalligrafi till ett teckensnitt det här är en webbapplikation som du inte kan ignorera. Med Calligraphr behöver vi bara skriva ut en mall som de ger oss på själva sidan, fylla i alla karaktärer med vår egen handskrift och skicka resultatet till dem.

Härifrån tillåter Calligraphr-redaktören oss att göra några justeringar (ändra tjockleken, lägga till nya rader) så att teckensnittet är precis som vi vill ha det. Teckensnitt kan exporteras i både TTF- och OTF-format.

Applikationen är helt gratis, men kräver registrering och har en gräns för antalet tecken som vi kan arbeta samtidigt med. Om vi ​​vill bryta denna barriär måste vi gå till premieplanen (som logiskt sett betalas). I alla fall ett utmärkt verktyg.

Ange Calligraphr

Fonty

I det här fallet lägger vi webbapplikationer åt sidan för att fokusera på en app för mobila enheter som heter Fonty. Är om ett gratis verktyg för Android mycket lik Calligraphr, eftersom den ansvarar för att skapa teckensnitt från vår manuella skrivning.

Naturligtvis behöver vi med Fonty inte skriva ut någon mall och sedan skanna den igen. Här måste all kalligrafi göras direkt från skärmen på telefonen eller surfplattan. Resultatet är därför inte lika naturligt som när vi skriver på papper, men det är det mest praktiska och enkla sättet att skapa personliga teckensnitt som vi sedan kan använda på vår smartphone (WhatsApp, Telegram, Instagram, etc.) via det integrerade tangentbordet som det ger Fonty själv som standard.

Ladda ner QR-kod Fonty - Rita och skapa teckensnitt Utvecklare: Foto- och videoappar Pris: Gratis

FontLab

Detta är utan tvekan det mest omfattande verktyget på listan. FontLab är ett slags Photoshop men uteslutande syftar till att skapa unika teckensnitt och teckensnitt. Den är tillgänglig för Windows / Mac och det har flera typer av borstar, linjer, tjocklekar och alla typer av redigeringsinställningar för att göra resultatet så professionellt som möjligt. Dessutom har den en funktion som heter FontAudit som upptäcker inkonsekvenser i stroke och alla andra typer av oegentligheter så att vi kan korrigera det.

Ansökan är inte gratis, även om den har en gratis testperiod på 30 dagar, mer än tillräckligt med tid om vi bara vill skapa ett teckensnitt för ett specifikt projekt. Men med tanke på dess komplexitet presenterar den en ganska hög inlärningskurva, så det kanske inte är det mest rekommenderade alternativet om det vi letar efter är en snabb lösning.

Ladda ner FontLab

Du kanske är intresserad: Hur man installerar ett teckensnitt på Android utan root

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found