Så här ställer du in KODI för att titta på gratis (och laglig) TV på Android

Mobilen används för många saker, inklusive att titta på videor och multimediainnehåll. I dagens handledning kommer vi att se hur vi kan konfigurera KODI-spelaren för titta på TV online, gratis och live från Android. Notera bra eftersom det här inlägget inte har något slöseri.

Är det lagligt att titta på TV på Android?

De flesta radiokanaler sänder sin signal över Internet. Vad vi ska göra med KODI är att använda den officiella online-sändningen av dessa kanaler för att se dem centralt på mobilen. Vi pratar om tv-nät som sänder Gratis DTT och som vi kan se fritt på vår TV, så de är helt lagliga.

Det bör vara tydligt att vi inte lägger till någon betalningskanal, privat eller som kräver en prenumeration för att se den. De appar som erbjuder detta innehåll är uppenbarligen inte lagliga - förutom att de är en perfekt gateway för att infektera oss med skadlig kod - och vi hittar dem inte i detta förvar för KODI.

Kommentera också att om vi bara ska titta på ett par kanaler kan det vara bekvämt för oss att ladda ner den officiella appen för dessa kanaler (RTVE a la carte, Atresmedia Player och liknande), eftersom det är de som brukar fungera bäst som en generell regel.

Hur man tittar på gratis och live-TV från din mobil med KODI

För att kunna titta på TV från vår Android, antingen surfplatta eller mobiltelefon, använder vi en lista över offentliga IP-kanaler. Detta är en lista som uppdateras ofta för att alltid vara aktiv.

1. Ladda ner KODI-appen

KODI är en lokal och online mediaspelare. Det är öppen källkod och öppen källkod, hanteras av XBMC Foundation. En helt laglig applikation som vi kan ladda ner utan problem från Google Play Store.

Ladda ner QR-kod Kodi Utvecklare: XBMC Foundation Pris: Gratis

När vi har installerat applikationen fortsätter vi med att ladda ner listan över gratis DTT-kanaler som för närvarande fungerar. Du behöver inte ladda ner något tillägg ytterligare för KODI.

2. Ladda ner IPTV-listan över sändningar via Internet

För att kunna titta på TV gratis från vår Android måste vi ladda ner listan över motsvarande kanaler och sedan associera dem med KODI. Det är en fil i M3U8-format som vi kan ladda ner från DETTA Github-förvar.

Här hittar vi flera spellistor (TV, Radio, TV + Radio och EPG-programmering), var och en komprimerad i olika format: webbläsare, json, m3u8, m3u, enigma2, w3u. Som vi nämnde är formatet som intresserar oss M3U8, så om vi använder en dator kommer vi att högerklicka med musen på listan som intresserar oss, i det här fallet M3U8-länken som motsvarar TV-kanalerna och vi väljer «Spara som«.

Om vi ​​kommer från en mobil eller en surfplatta, för att slutföra nedladdningen, håll bara fingret intryckt på länken som intresserar oss och välj "Nedladdningslänk”. M3u8-filen visas i “Nedladdningar”.

3. Ladda listan över TV-kanaler i KODI

Det sista steget är att ladda upp M3U8-filen till KODI. Som vi nämnde är det här filen som innehåller konfigurationsdata för att kunna titta på TV gratis och live från spelaren med 0 komplikationer. Kom igen, vi har inget kvar!

  • Vi öppnar KODI.
  • Klicka på "i sidomenynTillägg"Och välj"Mina tillägg”.

  • Klicka på "PVR-klienter -> PVR IPTV Simple Client"Och vi går in"Konfigurera”.

  • Vi ska "Allmänt -> M3U Play List Path”Och välj M3U8-filen som vi laddade ner från Github.

  • Vi trycker på "OK".
  • Vi återgår till huvudmenyn för PVR IPTV Simple Client. Klicka på "Gör det möjligt”.

Med detta kommer vi att ha laddat all data, så vi behöver bara gå till huvudmenyn KODI, komma åt TV-sektionen och välja någon av kanalerna för att kunna se dem bekvämt från vår Android-telefon eller surfplatta.

Vissa data att ta hänsyn till för att titta på DTT online från Android utan komplikationer och juridiskt

Det är viktigt att betona att offentliga IP-reläkanaler förändras. Om signalen tappar på någon kanal är det lämpligt att gå tillbaka till Github och ladda ner den senaste M3U8 (de tenderar att uppdatera förvaret ofta). I den aspekten finns det vanligtvis inte mycket problem.

Ett annat intressant faktum att de kommenterar Github-förvaret är att vissa kanaler bara kan visas när de besöks från Spanien, eftersom de sänder geolokaliserat innehåll. De sänder inte heller vid vissa tillfällen när de inte har rätt att sända innehåll utanför Spanien eller över Internet.

Denna handledning är tillägnad spanska TV-kanaler. Om vi ​​vill titta på gratis-TV från andra länder (Mexiko, Argentina, Colombia, Peru, USA) kommer processen att följa densamma. Vi behöver bara leta efter ett arkiv på Internet som samlar listan över offentliga IP-kanaler M3U8 med de officiella sändningarna i vårt land.

Har du en Chromecast? Nu kan de också titta på TV från vilken skärm som helst

Nu när vi har alla TV-kanaler konfigurerade i vår KODI, tanken att skicka allt detta innehåll till Chromecast som vi har anslutit till skärmen på den gamla TV: n som vi har hemma, eller till skärmen på skärmen i vårt rum.

Som många av er redan vet är KODI för närvarande ännu inte officiellt kompatibelt med Chromecast. Det finns dock ett litet trick att göra anslut appen med Chromecast-enheten och kasta uppspelningen.

Mekaniken består av att installera applikationen LocalCast för att överbrygga klyftan mellan KODI och Chromecast. Det är en ganska enkel process, men det kräver också att vi laddar ner ett litet skript. Om du är intresserad kan du se alla detaljer i konfigurationen i DEN HÄR POSTEN.

Slutligen, kom ihåg att den här typen av strömningsinnehåll förbrukar många megabyte, så glöm inte att ansluta till ett bra WiFi, eller använd en app för att spara data.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found