4 metoder för att spela in telefonsamtal på Android - The Happy Android

Det finns många anledningar till varför vi kan behövaspela in ett telefonsamtal: att spela in ett avtal med en klient, att ordna en intervju / möte och senare transkribera det till text, samt ett långt osv. I slutändan behöver vi vanligtvis ha bevis på att en sådan konversation har ägt rum på samma sätt som vi tar anteckningar. Något ganska logiskt och förståeligt, eller hur?

Men idag har Android inte ett inbyggt verktyg för att spela in telefonsamtal, och systemet överväger helt enkelt inte ens det. Nu, som det vanligtvis händer i dessa fall, finns det alltid ett trasigt för en ostömd, och inspelningen av samtal i Android är också möjlig till ingenting som vi kliar lite på jakt efter lösningar.

Är det lagligt att spela in ett telefonsamtal?

Innan du går in i mjöl är det viktigt att klargöra de juridiska avledningarna som är involverade i inspelningen av ett samtal. Allt beror på lagstiftningen som tillämpas i vår region, delstat eller land: i vissa fall krävs det uttryckligt samtycke från den andra personen som deltar i samtalet, och i andra måste inspelningen accepteras av båda parter. Även om allt detta också kan ha lagliga variationer beroende på om det är en inspelning för personligt bruk eller om vi planerar att sprida dess innehåll.

För att ge oss en idé, till exempel i Spanien, som anges av Hypertextual, överväger lagstiftningen inspelning och inspelning av samtal enligt följande:

  • Egna inspelningar: Det är tillåtet att spela in en konversation så länge det är din egen inspelning, det vill säga vem som spelar in är ett aktivt ämne och deltar i det. Det vill säga en inspelning är laglig om de som deltar i den de vet att de spelas in och ger sitt uttryckliga medgivande.
  • Externa inspelningar: På samma sätt är inspelningen av någon annans telefonsamtal, där vi inte deltar, olaglig eftersom det hotar människors integritet. Enligt den spanska strafflagen kan den medföra ett straff på mellan ett och fyra års fängelse och en böter på mellan 12 och 24 månader.

På samma sätt måste du också skilja mellan inspelning och sändning. Om vi ​​spelar in en konversation för personligt bruk men inte sänder den till tredje part är det helt lagligt. Även om vi inte har uttryckligt samtycke från den andra personen.

Å andra sidan, om vi sprider en inspelning utan den andra personens samtycke, skulle vi begå ett brott, även om det finns flera undantag, såsom att skaffa bevis i rättsliga förfaranden eller samtal av informativt intresse av journalister och media.

Kort sagt, vi kan spela in ett telefonsamtal, oavsett om vi har samtycke från den andra personen eller inte, så länge vi deltar i konversationen och endast använder inspelningen för personligt bruk.

Google är emot telefoninspelningar

Av alla dessa skäl, och eftersom lagstiftningen är annorlunda i varje land, har Google aldrig varit mycket för denna typ av verksamhet. Därför det officiella API som användes för att spela in samtal gick i pension med lanseringen av Android 6.0 Marshmallow.

Härifrån fortsatte utvecklarna att leta efter alternativa lösningar för att upprätthålla denna funktionalitet, men slutligen med lanseringen av Android 9.0 Pie blockerade Google helt möjligheten att spela in samtal på Android.

Idag, om vi har en mobil med Android 9 eller högre det är nödvändigt att vi rotar i vår terminal så att vi kan använda appar från tredje part för att spela in inspelningarna. Det finns rykten om att samtalsinspelning officiellt kan återvända till Android, men för närvarande finns det inget bekräftat, och det är verkligen inget mer än det: rykten.

Metod 1: Använd en digital röstinspelare

Om vi ​​vill spela in ett telefonsamtal måste vi därför ta knep eller alternativa lösningar. Det första och enklaste av allt är att välja metoden old-school, den röstinspelare.

Det bra med inspelare är att vi inte behöver teknisk kunskap, vi behöver inte rota telefonen eller installera någon app. Köp bara en av dessa enheter - vi kan hitta dem för drygt 20 euro på Amazon - och spela in samtalet via telefonens högtalare. Kvaliteten blir inte den bästa i världen, men du vet vad de säger: skönheten i enkla saker.

Visa digitala röstinspelare på Amazon

Metod 2: Dra nytta av din gamla mobil eller surfplatta för att spela in samtal

Digitala inspelare är bra, men om vi redan har en andra telefon eller surfplatta hemma kan vi spara pengar och använda enheten som en provisorisk inspelare. De allra flesta mobiler inkluderar vanligtvis vissa serier app för att spela in ljud med mikrofonen, så i många fall skulle vi inte ens behöva installera någonting. Ringa helt enkelt samtalet och släpp din hand, medan vi med den andra mobilen spelar in hela konversationen.

Om vår Android inte innehåller något verktyg av denna typ kan vi alltid installera en dedikerad app som “Voice Recorder - ASR”, “Easy Voice Recorder” eller “Hi-Q MP3 Recorder”.

Ladda ner QR-kod röstinspelare - ASR Utvecklare: NLL Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Easy Voice Recorder Developer: Digipom Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Hi-Q MP3 Voice Recorder (gratis) Utvecklare: Audiophile Pris: Gratis

Metod 3: Bor du i USA? Installera sedan Google Voice

Det "mest officiella" sättet (om den termen finns) att spela in samtal på Android är genom använd Google Voice. Det här är en tjänst som bara fungerar i USA, och bara låter dig spela in inkommande samtal, men det är fortfarande ett ganska giltigt alternativ och enkelt att implementera.

Google Voice tilldelar oss ett virtuellt telefonnummer, vilket ger oss möjlighet att omdirigera alla samtal från vårt vanliga nummer till det nya Google-numret. När vi har konfigurerat allt kommer vi åt inställningarna för vårt Google Voice-konto, vi anger "inställningar"Och aktivera alternativet"Alternativ för inkommande samtal”. När detta är klart, när vi får ett samtal behöver vi bara klicka på siffran 4tangentbord för att börja spela in samtalet.

Registrera dig på Google Voice-webbplatsen

Ladda ner QR-kod Google Voice Developer: Google LLC Pris: Gratis

Metod # 4: Installera en app för att spela in samtal

Som vi nämnde i början av inlägget behöver terminaler med Android 9.0 och högre root-behörigheter så att samtalsinspelningsappar kan göra sitt jobb. Lyckligtvis, om du har en mobil med Android 8.0 eller en tidigare version, kan du installera någon av dessa appar för att spela in samtal utan problem.

Du kan ladda ner en gratis app som Automatisk samtalsinspelare eller Kub ACR, även om sanningen är att om vi går in i Play Store ser vi att det finns många andra liknande alternativ. Välj den du gillar!

Ladda ner QR-kod Call Recorder - Cube ACR Utvecklare: Cube Systems Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Call Recorder Utvecklare: Appliqato Pris: Gratis

Personligen är jag inte särskilt förtjust i den här typen av applikation, eftersom dess användning innebär att ge tillgång till en tredjepartsapp till innehåll som är så känsligt som telefonsamtal. För vår integritet skulle det vara bäst att bara installera dessa appar ibland, och när den har slutfört sin uppgift, avinstallera den omedelbart.

Känner du till någon annan metod för att spela in samtal på Android? Om så är fallet, tveka inte att lämna din rekommendation i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found