Pixaloop, fantastisk app för att animera bilder och ge dem rörelse

När du tror att du redan har sett allt och att ingenting kan överraska dig, plötsligt stöter du på en app som Pixaloop och ditt ansikte är förbryllat. Vad är detta? Stillbilder i rörelse? Animerade fotografier? Arcane Witchcraft?

Sanningen är att vi har att göra med en bildredigerare som går lite längre - långt utöver de typiska filtren och specialeffekterna. Pixaloop är ett verktyg som tillåter oss animera vissa delar av en bild, skapar ett slags slinga eller loop med en psykotropisk känsla av dynamik. Här är ett litet exempel.

ORIGINALBILD

ANIMERAD BILD MED PIXALOOP

Detta fungerar särskilt bra när vi har ett fotografi i havet, med en flod eller ett vattenfall, eller om vi vill animera en man i vinden. Låt oss se hur det fungerar genom ett enkelt exempel.

Hur man skapar en stillbild med rörliga sektioner med hjälp av Pixaloop

Först och främst är det första vi måste göra att ladda ner applikationen. Det är en gratis redaktör, även om den har vissa funktioner som endast är tillgängliga med premiumversionen. Lyckligtvis finns alla viktiga effekter i gratisappen.

Ladda ner QR-kod Enlight Pixaloop Utvecklare: Lightricks Ltd. Pris: Gratis

1- Upprätta rutten

När vi väl har installerat Pixaloop-appen laddar vi bilden som vi vill redigera från vårt galleri. Som vi kan se erbjuder appen flera verktyg, inklusive ett som heter "Tour". Detta är verktyget som vi kommer att använda för ställ in rörelsen i önskad riktning.

2- Frysa statiska föremål

Nästa verktyg vi kommer att använda är "Freeze". Naturligtvis kommer det att finnas några avsnitt inom bilden som vi vill förbli statiska. Med det här verktyget markerar vi alla objekt som vi vill inte att de ska påverkas av animeringseffekten som vi just skapade i föregående punkt.

3- Lägg till effekter och retuschering

Slutligen kan vi ge bilden en extra touch av dynamik med verktyget "Overlay". På detta sätt kan vi lägga till rörliga partiklar, regn och andra animationseffekter.

Pixaloop innehåller också andra dynamiska funktioner för att lägga till rörelse i bilden:

  • Älskling: Detta verktyg upptäcker himlen automatiskt och lägger till rörliga moln i den.
  • FX-kamera: Detta andra verktyg flyttar bilden subtilt på ett sådant sätt att det verkar som om vi tittar på en animerad bit.

När vi väl har tagit bilden så kan vi exportera den i videoformat eller ladda upp den direkt till våra sociala nätverk. Det behöver inte sägas att dess potential på webbplatser som Instagram är mer än uppenbar, eftersom den är en rekommenderad redaktör för dem som vill överraska med visuellt imponerande innehåll.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found