Hur man konverterar PDF till EPUB-format snabbt och enkelt - The Happy Android

De Pdf Det är ett format som används i en mängd olika miljöer, och det brukar vara bra när vi vill dela ett dokument med text och några bilder. Det är en mycket populär filtyp för att skapa formulär, skriva ut fakturor och andra liknande dokument, eftersom de som standard inte kan ändras så enkelt som ett enkelt Word-dokument.

Men missbruk av detta format gör att vi också stöter på serier eller e-böcker i PDF. När det gäller serier är det mer tillrådligt att välja formatet CBR, och samma sak händer med e-böcker: en bok läser alltid mycket bättre i EPUB (eller i MOBI-format om vi har en Kindle) än i en besvärlig PDF. Varför?

Fördelar med att använda EPUB-format

Till skillnad från andra format som MOBI, som är Amazonens exklusiva egendom, .epub-formatet är en multiplatform, gratis och öppen används av de flesta elektroniska läsapparater och applikationer som iBooks av Apple, Nook av Noble, Adobe Digital Editions, Aldiko och Android bland andra.

Till skillnad från PDF-filer, som i grunden är avsedda att vara utskrivbara dokument, syftar EPUB-filer till att förbättra användarens läsupplevelse, oavsett vilken enhet de använder. Bland dess funktioner erbjuder EPUB möjligheten till passa ditt innehåll (text och bilder) till utdataenheten, och låter dig också söka eller understryka text. Med PDF-filer är allt detta mycket mer komplicerat, eftersom vi hela tiden måste zooma och vi måste också rulla horisontellt för att läsa alla typer av innehåll. En ganska ortopedisk lösning om vi vill läsa en bok på mer än 10 sidor.

Relaterat: Topp 10 PDF- och EPUB-läsare för Android

Hur man överför en PDF till EPUB utan att installera något program

Om ödet har skickat oss en bok i PDF-format och vi vill konvertera den till ett mycket mer hanterbart format är sanningen att vi inte ens behöver installera någon applikation för att förvandla den till en vacker EPUB. Använd bara ett onlineverktyg som Zamzar eller PDF.to, som förutom att vara gratis är fruktansvärt lätta att använda.

Zamzar

 • Öppna din webbläsare och ladda in zamzar.com-webbplatsen.
 • Klicka på den gröna knappen "Lägga till filer”Och välj den fil du vill konvertera. Obs: Om boken eller PDF: n som vi vill konvertera är tillgänglig online, ger verktyget oss också möjligheten att göra omvandlingen helt enkelt genom att lägga till webbadressen från alternativet "Välj länk".

 • Nu klickar vi på "Konvertera till"Och välj alternativet"EPUB”Bland de olika format som finns i rullgardinsmenyn.

 • För att starta omvandlingen från PDF till EPUB, klicka på ikonen "Konvertera nu”.

 • När processen är klar måste vi bara välja alternativet "Ladda ner”För att ladda ner filen.

Omvandlingsprocessen är väldigt snabb, även om väntetiden beror på storleken på e-boken och antalet bilder den innehåller. För att ge oss en idé för att genomföra denna handledning har vi konverterat Don Quixote-boken (den första delen, som har cirka 500 sidor) från PDF till EPUB och Zamzars webbplats det tog lite mindre än en minut att erbjuda oss filen i önskat format.

Användningen av Zamzar är helt gratis och kräver ingen registrering, även om verktyget också erbjuder en premiumtjänstplan som vi kan konvertera filer upp till 2 GB i storlek och få 100 GB molnlagring, bland andra fördelar.

PDF.to

Driften av detta onlineprogram liknar mycket Zamzars.

 • Vi laddar pdf.to-sidan i webbläsaren.
 • Klicka sedan på "Klicka här”Och välj PDF-filen.
 • På nästa skärm markerar vi formatet “EPUB”.

Systemet startar automatiskt omvandlingsprocessen och när det är klart kommer det att erbjuda oss en nedladdningslänk. Konverteringshastigheten är mycket lik den på den tidigare webbplatsen, det tar ungefär en minut att konvertera en bok på cirka 500 sidor till e-bokformat.

Så här konverterar du PDF till EPUB-format på Windows, Mac och Linux

Om vi ​​arbetar från en stationär dator men vi behöver konvertera flera dokument kan det vara bekvämare för oss att använda ett dedikerat program. Kaliber är en elektronisk bokhanterare, som förutom att hjälpa oss att organisera hela vårt digitala bibliotek gör det lätt för oss att ändra formatet på e-böcker.

Det bra med Caliber förutom att vara en gratis och gratis applikation är det erbjuder utmärkt kompatibilitet, kan användas både på Windows-datorer, som Linux och Mac (den har till och med en bärbar version).

 • Vi laddar ner Caliber-programmet från dess officiella webbplats (HÄR).
 • När vi väl har installerat öppnar vi programmet och lägger till de PDF-böcker som vi vill konvertera till EPUB.
 • Vi väljer ett av dokumenten och klickar på knappen "Konvertera böcker”Det visas i toppmenyn.

 • Då öppnas ett fönster och i rullgardinsmenyn "Utdataformat" väljer vi "EPUB”. Klicka på "Att acceptera”Att konvertera filen.

Som du kan se är det mest bekvämt att konvertera e-böcker från PDF till EPUB med Caliber, och det är också bra om vi är vanliga läsare och vi behöver göra en liten ordning bland så många digitala romaner.

Hur man överför en PDF till EPUB från Android

I händelse av att vi vill utföra all hantering från en telefon eller surfplatta är ett av de mest rekommenderade alternativen E-bokomvandlare.

Ladda ner QR-kod Ebook Converter Utvecklare: OnlineKonverteringspris: Gratis

Denna gratisapplikation för Android låter dig växla mellan olika e-bokformat, inklusive PDF, MOBI, DOCX och naturligtvis EPUB-formatet.

 • Vi öppnar Ebook Converter-appen och klickar på knappen "+" längst ner i menyn "Filer”.
 • Vi väljer den bok eller det dokument som vi vill konvertera.
 • Låt oss gå till menyn "Omvandling”Och välj den mapp där vi vill spara den resulterande filen. På landet "Konvertera till"Vi väljer"EPUB”. Appen ger oss också möjlighet att göra några extra justeringar, till exempel att välja ett omslag eller ställa in författaren / titeln på arbetet.
 • För att avsluta, klicka på knappen "Bli till”.

Den här gången tog omvandlingsprocessen lite längre tid än med tidigare metoder, och det tog cirka 3 minuter att konvertera Don Quijote-boken från PDF till EPUB.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found