Så här installerar du Android med en anpassad ROM - The Happy Android

Om du har läst inläggen förra veckan kommer du att ha märkt att alla artiklar följde samma mål, och det är ingen annan än installera en anpassad ROM eller Android ”kokt ROM” på vår smartphone.

Normalt är mobila enheter utrustade av tillverkaren med "överbelastade" versioner av Android (lager-ROM) som hindrar oss från att göra vissa saker (som att ha behörigheter rot) och det ger också många appar som vi inte kan avinstallera.

Vill du ha en förbättrad version av Android som är snabbare och bättre hanterar resurserna på din telefon eller surfplatta? Installera en anpassad ROM.

Tidigare steg för att installera en anpassad Android-ROM

För att installera en anpassad version eller anpassad ROM måste du först göra ett par saker:

  • Skaffa sig rotbehörigheter på din enhet.
  • Installera en anpassad återställning.

Rottillstånd är inte strikt nödvändiga i princip, men jag rekommenderar att du först rotar din telefon. På så sätt undviker du alla typer av fel på grund av mapptillståndsproblem när du installerar den nya ROM-skivan. Du har all nödvändig information för att rota din telefon i inlägget Hur man rotar vilken Android-enhet som helst.

När det gäller installationen av den anpassade återställningen rekommenderar jag att du tittar på artikeln "Så här installerar du en anpassad återställning på Android”.

Vilka är de mest populära anpassade ROM-skivorna?

En av de mest populära och mest stödda idag är CyanogenMod, ett verkligt underverk som vitaliserar alla enheter som faller i dina händer. Detta är en mycket ren version av Android, med precis rätt applikationer och riktigt effektiv resursanvändning.

Förutom Cyanogen ROM finns det också andra riktigt bra versioner, som Paranoid Android eller AOKP som bör tas med i beräkningen.

Så här installerar du en anpassad ROM

Installationsprocessen för en kokt ROM är alltid densamma: Enhetens standardåterställningsläge blinkar för att installera en anpassad återställning och från den återställningen installerar du den ROM som vi vill ha.

Detta är fallet i 100% av enheterna som fungerar med Android, men då har varje ROM sina egna särdrag att ta hänsyn till under installationen. Därför är det mycket viktigt att läsa alla utvecklarens specifikationer när vi ska installera en anpassad ROM på vår telefon eller surfplatta.

Det bästa sättet att hitta en ROM som är kompatibel med din enhet är att söka efter den direkt på Internet:

"Enhetsmärke / modell" + anpassad ROM

Du kan också kontrollera XDA-utvecklarforum, där du hittar ett oändligt antal tillgängliga ROM-skivor.

Installationsprocess

  • Kopiera den ROM som du vill installera till en SD-kort (ROM-skivor kommer vanligtvis i en .ZIP- eller komprimerad fil, och så måste du kopiera dem till SD-minnet för installation).
  • Sätt in SD-enheten i din enhet och starta den i återställningsläge för att ladda den anpassade återställningen. Åtkomst till återhämtning uppnås vanligtvis genom att trycka på strömknappen + volym upp eller ner i cirka 5-6 sekunder.
  • En gång inuti din anpassade återställning (som TWRP eller ClockworkMod Recovery) måste du bara gå till "Installera”För att starta installationsprocessen.

  • När du har installerat rensar du cachen (Wipe Cache) och startar om telefonen. Den första starten tar vanligtvis lång tid, cirka 5 eller 10 minuter tills systemet laddas helt.

Ange också att det är tillrådligt att göra en fabriksåterställning innan installationen för att undvika eventuella fel eller fel under processen.

Kom också ihåg säkerhetskopiera alla dina filer och foton om du inte vill förlora dem när du ändrar din Android-version.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found