Hur man gör en Android-enhet till en retro-spelkonsol

Om vi ​​vill retro spel och vi vill bygga vårt eget system hemma, ett bra sätt att göra det är att använda Android. Från emulatorer för Mega Drive, N64, GBA, PS1 eller Super Nintendo, via andra system som MAME, alla är tillgängliga i appformat för Android. Och sanningen är att de är väldigt bekväma.

Dessutom har vi under en tid nu kunnat se officiella återutgåvor av retrospel i Play Store, till exempel Sega Forever-klassikerna eller Final Fantasy och Dragon Quest-sagorna. Som sagt, låt oss se hur vi kan förvandla vår telefon, surfplatta eller TV Box till ett slags Android retro spelkonsol.

Hur man förvandlar din gamla Android-mobil till en klassisk videospelkonsol

Videospel på 80- och 90-talet är vanligtvis inte särskilt krävande, så om vi har en gammal Android-mobil kan vi ge den ett nytt liv om vi bestämmer oss för att använda den för anslut den till TV: n och använd den som en spelkonsol.

Saker vi kommer att behöva

För att montera hela systemet behöver vi följande element:

  • En Android-telefon eller surfplatta.
  • En USB C till HDMI-adapter för mobilen och en HDMI-kabel för att ansluta den till TV: n.
  • Om vår mobil inte har en USB C-port, måste vi använda en annan metod för att ansluta mobilen till TV: n.
  • En emulator eller svit för retrogaming.
  • ROM: n för de spel som intresserar oss.
  • En gamepad eller videospelkontroll (Bluetooth).
  • En laddare för att enheten alltid ska vara på och inte ta slut på batteriet.

Om vi ​​har en TV Box är det ännu enklare, eftersom vi inte behöver någon extra kabel eller adapter för att ansluta Android-enheten till TV: n.

Emulatorer

När vi väl har tagit tag på alla komponenter i vår ”Android-konsol”, kan det som tar oss längst vara att hitta rätt emulatorer. Om vi ​​har hört talas om retroplattformar kommer den fantastiska Recalbox säkert att låta för oss. Tyvärr är det inte en lösning som finns på Android, även om vi kan hitta plattformsemulatorer som RetroArch, som stöder flera konsoler samtidigt.

Gamepad

För att uppnå en riktig spelupplevelse behöver vi en Bluetooth-spelplatta. Vi kan dra nytta av kontrollerna på PS4 - se HÄR för att se hur - eller köpa en controller som är kompatibel med Android. För närvarande finns det tillverkare som 8Bitdo som gör verkliga underverk, med retro-gamepads av högsta kvalitet och estetik.

Spelen

Nu när vi har emulatorerna och spelkontrollen behöver vi bara få tag på några spel. De är vad som vanligtvis kallas ROM, vilket i princip är spelet komprimeras till en ZIP- eller RAR-fil.

Man bör komma ihåg att det är lagligt att göra säkerhetskopior av spel eller ROM-skivor så länge vi har originalpatronen eller spelet. På samma sätt är det helt olagligt att ladda ner ROM med spel som vi inte har i fysiskt format.

Som ett alternativ kan vi också "rippa" våra egna ROM-skivor med en enhet som Retrode, tack vare vilken vi kan extrahera innehållet i vår patron och ladda ner den till en dator via en USB-anslutning.

Med det sagt finns det också freeware-ROM-skivor från oberoende utvecklare som inte bryter några upphovsrätter heller, och i vissa fall är de riktigt bra.

Retrogaming på Android via KODI

Ett annat starkt rekommenderat alternativ för att spela videospel på Android är KODI. Från och med version 18 av applikationen innehåller det ett nytt verktyg som heter Retroplayer.

Vi kan se hur vi konfigurerar Retroplayer på vår Android-enhet genom DENNA TUTORIAL.

Så här ställer du in RetroArch-emulatorsviten för Android

Tanken med att använda RetroArch är att ha ett enda centralt verktyg som gör att vi kan efterlikna alla spel. Så vi kan göra allt från en enda webbplats utan att ständigt behöva öppna och stänga appar.

Ladda ner QR-kod RetroArch Utvecklare: Libretro Pris: Gratis Ladda ner QR-kod RetroArch64 Utvecklare: Libretro Pris: Gratis

Det finns för närvarande två versioner av RetroArch, en standardversion för äldre enheter och en 64-bitarsversion för modernare Android-enheter. Därför är det tillrådligt att kontrollera vilken version vi behöver innan du installerar appen. Normalt kommer vi att inse det direkt, eftersom om vår enhet inte är kompatibel, kommer ett mycket tydligt meddelande att visas när vi försöker ladda ner det från Play Store.

När vi har installerat appen kommer RetroArch att be oss om tillstånd att skanna vårt interna minne. På detta sätt kommer den att upptäcka mapparna där spel-ROM-skivorna finns.

Därefter fortsätter vi med att ladda ner emulatorerna som vi ska använda. För detta ska vi “Ladda Core -> Ladda ner Core”Och vi väljer emulatorerna som intresserar oss. Det finns mer än femtio att välja mellan.

Slutligen återgår vi till huvudmenyn och klickar på "Ladda upp innehåll”. Vi letar efter spelets ROM som vi vill ladda med motsvarande emulator, och vi är redo för en bra retrogaming-session.

Bland dess olika funktioner har RetroArch ett uppdateringsverktyg online, multiplayer online för de spel som stöder det, och framför allt, förmågan att rädda spelet. Detta fungerar även med spel som ursprungligen inte har en sparfunktion, vilket gör att vi kan stoppa och återuppta spel när det är bäst för oss.

ClassicBoy som ett alternativ

En annan emuleringssvit som också finns på Android är ClassicBoy. Den stöder upp till 8 olika emulatorer och har anpassningsbara kontroller, även om dess gratisversion inte ger möjlighet att spara spelet. Något som vi kan lösa om vi får premiumversionen, som kostar cirka 3,5 euro.

Ladda ner QR-kod ClassicBoy (32-bitars) spelemulatorutvecklare: PortableAndroid Pris: Gratis

Personligen tror jag att det i allmänhet inte är lika bra som RetroArch, men det har några intressanta saker som stöd för upp till 4 spelare, gestkontroll och accelerometer.

Dedikerade emulatorer: Citra, Nostalgi NES och MAME4droid

Slutligen nämna att det också finns möjlighet att installera specifika systememulatorer. De senaste månaderna har det till exempel blivit riktigt populärt Citra, den klassiska Nintendo 3DS-emulatorn för Android. Å andra sidan, om det enda vi är intresserad av är att spela 8-bitars titlar från NES, borde vi definitivt installera Nostalgi NES, en emulator för Android som har kämpat i flera år och fungerar riktigt bra. På samma sätt, om vi föredrar livets arkader, inget som att försöka med MAME4droid, en annan av dessa emulatorer till dem som går i skolan.

Kort sagt, Android har emulatorer för de flesta klassiska system, vissa bättre än andra, men det finns ingen tvekan om att det finns en gemenskap som inte slutar ta fram nya saker för att få ut det mesta av den spelbara delen av våra mobila enheter. Vi kan hitta några andra intressanta emulatorer i inlägget “De 10 bästa emulatorerna för Android ". Tappa inte ur sikte!

Tyckte du att det här inlägget var intressant? I så fall kan du hitta andra liknande föremål inom kategorin Android.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found