Vad är dubbla appar och hur man skapar dem - The Happy Android

Visst vid något tillfälle har du hört talas om dubbla appar. Vad exakt är de? Och hur skiljer de sig från andra vanliga appar? Många tror att appar med dubbla eller kloner endast är tillgängliga på Xiaomi och Huawei-telefoner, men idag ska vi se hur vi kan skapa dem på alla enheter som monterar ett Android-operativsystem. Låt oss gå dit!

Vad är dubbla appar exakt?

Dubbla applikationer är de appar som vi kan kopiera på ett sådant sätt att de beter sig som 2 applikationer helt oberoende av varandra. Om vi ​​till exempel har en mobil med två SIM-kort och vi vill använda WhatsApp både med vårt arbetsnummer och med vår personliga telefon kan vi klona eller duplicera WhatsApp-appen och förvandla den till en dubbelapp.

Detta fungerar särskilt bra med Android-applikationer som inte har ett system med flera konton, som ovan nämnda WhatsApp. Således kan var och en av instanserna eller kopiorna av applikationen konfigureras separat, utan att inställningarna hos den ena stör den andra.

Med andra ord tillåter Android dig inte att installera samma app två gånger samtidigt. Om vi ​​inte kunde skapa dubbla appar vi skulle behöva en andra telefon (eller ta bort och konfigurera om appen) när vi vill använda en app med två olika konfigurationer samtidigt.

Hur man skapar en dubbel applikation på vilken Android-mobil som helst

Från och med idag inkluderar Android inte möjligheten att skapa dubbla appar inbyggt. Vissa tillverkare har dock redan funderat på det, och det är därför de har bestämt sig för att lägga till denna funktionalitet i personaliseringsskiktet på sina terminaler, vilket är fallet med Xiaomi (MIUI) Y Huawei (EMUI).

Lyckligtvis är det inte nödvändigt att vi köper en av dessa enheter, eftersom vi kan uppnå samma effekt på vilken Android-telefon som helst genom att installera appen. Parallellt utrymme.

Ladda ner QR-kod Parallel Space - Multi Accounts Developer: LBE Tech Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Parallel Space - 64Bit Support Utvecklare: LBE Tech Pris: Gratis

Obs! Det finns två versioner av Parallel Space, standardversionen och en 64-bitarsversion för modernare enheter. Kontrollera vilken mobil din behöver innan du startar installationen. Normalt kommer vi att inse det direkt, eftersom om vår enhet inte är kompatibel kommer ett mycket tydligt meddelande att visas när vi försöker ladda ner det från Play Store.

När vi har installerat applikationen är stegen för att duplicera en app följande.

  • Vi öppnar Parallel Space.
  • Vi ser automatiskt en lista över de applikationer som vi har installerat på mobilen. Vi väljer de som vi vill klona.
  • Klicka på "Lägg till i parallellt utrymme”.
  • Vid den här tiden kommer vi att se hur man skapar en kopia av alla appar som vi har valt på Parallel Space-skrivbordet.

Härifrån behöver vi bara ange duplikatprogrammet för att konfigurera det efter eget tycke, utan att detta stör alls i konfigurationen av den ursprungliga appen.

Om vi ​​till exempel har skapat ett duplikat av WhatsApp kan vi använda det med ett andra telefonnummer. Inte dåligt, eller hur? Samma trick kommer också att vara till nytta för applikationer där vi använder flera användare (som Twitter, Instagram eller Facebook) och det är ganska stört att behöva gå runt stänga och logga in för att byta profil. På detta sätt är allt väl åtskilt och tillgängligt.

Så här aktiverar du dubbla applikationer på Xiaomi-telefoner (MIUI)

En av huvudfunktionerna som Xiaomi införlivade i MIUI 8 anpassningsskikt, som lanserades 2016, var möjligheten att skapa dubbla applikationer eller “Dual Apps”.

Om vi ​​har en företagsmobil med det här gränssnittet eller en högre version av MIUI kan vi aktivera de dubbla apparna från systeminställningarna och utan att någon tredjepartsapplikation behöver installeras.

  • Vi gick in i menyn "inställningar”Från Android.
  • Klicka på "Dubbla appar”.
  • Vi aktiverar fliken i applikationen som vi vill klona.

Så enkelt som det. En ny, helt oberoende version av den valda appen skapas automatiskt med egna data och inställningar. Vi kan skilja det från originalet tack vare ritning av ett litet gult hänglås som visas bredvid appikonen.

Så här skapar du dubbla appar på Huawei-terminaler (EMUI)

2017 gick Huawei också med i detta initiativ, inklusive möjligheten att duplicera applikationer på sina mobiler med EMUI 5.0 och högre anpassningsskikt.

Funktionen kallas "Twin Apps" eller Twin Applications, och vi kan aktivera den utan alltför många komplikationer.

  • Vi öppnar telefonens "Inställningar".
  • Vi går in i menyn "Twin Apps" eller "Twin Applications".
  • Vi aktiverar fliken i appen som vi vill klona.

Efter kloning kommer en ny applikationsikon att läggas till på skrivbordet. För att skilja den från den ursprungliga appen kommer klonikonen att ha ett nummer 2 i blått.

Källa: XDA-Developers

Slutligen bör det noteras att när Huawei och Xiaomi inkluderade dubbla applikationer inbyggt hade de redan varit närvarande på Android under en tid med applikationer som Parallel Space. Betyder detta att verktygen för Xaiomi och Huawei som är nyare är bättre?

Även om det är sant att Parallel Space kan vara mindre praktiskt i jämförelse, erbjuder det också större mångsidighet genom att tillåta skapa mer än en duplikat av samma applikation. Vilket inte är fallet med Xiaomi och Huawei-terminaler.

Visst skulle idealet vara att applikationer skulle kunna kopieras inbyggt från lagerversionen av Android, men det verkar åtminstone för närvarande att det fortfarande tar ett tag att komma fram. Lyckligtvis är de alternativ som vi har för närvarande inte i fel riktning och erbjuder mer än värda lösningar för dem som behöver klämma lite mer på möjligheterna med sin mobiltelefon.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found