Återställningsläge på Android: Vad det är och hur man enkelt kommer åt det

De återställningsläge eller Android-återställningsläge Det är en speciell startmeny som alla Android-terminaler på marknaden har. Tack vare denna lilla livräddare kan vi utföra uppgifter som i många fall kan hjälpa oss att återställa en skadad mobil eller surfplatta.

I allmänhet används återställningsläget för att utföra åtgärder utanför systemet, som t.ex. fabrikstork eller för att rensa operativsystemets cache. Det är en meny som normalt är dold och som vi bara kan komma åt via en specifik kombination av knappar.

Vad är exakt återställningsläge?

Låt oss börja från början. När vi slår på en Android-telefon, den första "skådespelaren" som spelar in är bootloader eller bootloader. Efter att ha utfört några automatiska tester ansvarar den så kallade bootloader för att ladda operativsystemet.

Vid denna tidpunkt kommer bootloadern att kunna komma in och ladda vårt vanliga Android-system, eller gå till återställningsläge eller att snabbstart genom en liten interaktiv meny.

Internt är återställningsläget eller återställningsläget en partition separat från de två huvudsakliga Android-partitionerna (start / kärna Y root / system) och har autostartegenskaper.

Detta innebär att även om vårt operativsystem är skadat kan vi fortfarande komma in i återställningen och försöka reparera vår terminal därifrån. Detta är oberoende och fungerar av sig självt.

Vad kan vi göra från återställningsläget?

Inom återställningsmenyn kan vi hitta flera hanteringsalternativ, som du kan se i följande bild - det här är återställningen av min Elephone P8 mini-:

 • Starta om systemet nu: Starta om systemet.
 • Omstart till bootloader: Starta om och ladda startladdaren.
 • Tillämpa uppdatering från adb: Tillämpa en uppdatering från ADB.
 • Tillämpa uppdatering från SD-kort: Applicera en uppdatering från SD-kortet.
 • Rensa data / Återställ fabrik: Raderar all data och lämnar terminalen i fabrikstillstånd.
 • Säkerhetskopiera användardata: Säkerhetskopierar användardata.
 • Återställa användaruppgifter: Återställ användardata.
 • Rotintegritetskontroll: Kontrollerar rotens integritet.
 • Montering / system: Montera systemet.
 • Visa återställningsloggar: Visar återställningsloggarna.
 • Kör grafiktest: Utför ett grafiskt test.
 • Stäng av: Stäng av terminalen.

I vissa fall kan vi också installera anpassade återvinningar eller anpassade återvinningar. På detta sätt kan vi installera modifierade versioner av Android (anpassade ROM), göra Nandroid-säkerhetskopior och oändliga möjligheter.

Definitivt, Recovery är verktyget som gör det möjligt för oss att installera programvara, radera fabriken och utföra externa procedurer på vår telefon eller surfplatta. Som ett intressant faktum är några av de mest använda anpassade återställningarna i Android TWRP Y ClockworkMod Recovery. Tveka inte att hålla ett öga på dem om du gillar att såsa med din enhet!

Hur man går in i återställningsläge på Android

Sättet att komma åt Android-återställningsläget varierar beroende på terminal. Normalt handlar det om att hålla ner två eller fler fysiska knappar på vår telefon i flera sekunder.

Enligt exemplet med min Elephone P8 Mini, för att kunna gå in i återställningsläget måste du slå på mobilen genom att trycka på ström + volymknappen upp i några sekunder.

När det gäller andra tillverkare måste vi följa liknande riktlinjer:

 • Nexus, Motorola och andra: Vi trycker på knappen för att sänka volymen och utan att släppa trycker vi på strömbrytaren tills terminalen slås på.
 • HTC och andra: Vi trycker på knapparna för att sänka och höja volymen och utan att släppa trycker vi på strömbrytaren tills terminalen slås på.
 • BQ och andra: Vi håller ned knappen för att öka volymen och utan att släppa trycker vi på strömbrytaren tills enheten slås på.
 • Samsung: Vi trycker på knapparna för att sänka volymen och hem, och utan att släppa trycker vi på strömbrytaren tills terminalen slås på.
 • Sony: Vi slår på enheten och håller ner volym upp-knappen när Sony-logotypen visas och LED-lampan blir rosa, bärnsten eller orange.

Andra sätt att komma åt återställningen av en Android-enhet

Det finns flera sätt att komma åt återställningsläget för en Android-terminal. Förutom den ovannämnda knappkombinationen kan vi också använda en av dessa två metoder:

Genom att använda en PC och ADB-kommandon

Vi kan också gå in i Android-återställningen genom att ansluta enheten till en dator med en USB-kabel. Det är viktigt att vi tidigare installerar alla motsvarande drivrutiner på datorn, både de av vår Android-telefon och ADB-drivrutinerna. Åh, och låt oss inte glömma att aktivera USB-felsökning i Android-inställningar!

När detta är klart måste vi helt enkelt starta följande kommando från ett terminalfönster (kommandotolken i Windows):

ADB-omstart

Du kan ladda ner ADB-drivrutinerna och få ytterligare information om ämnet i det här andra inlägget.

Använda en app (om vi är ROOT)

Om vi ​​har rootadministratörsbehörigheter vi kan i hög grad underlätta tillgången till återhämtning. Så enkelt som att använda en app som ansvarar för att ladda återställningsläget i terminalen.

För detta har vi applikationer som Enkel omstart, Snabb omstart Pro eller Meny för materiell kraft. Alla kan laddas ner gratis från Google Play:

Ladda ner QR-kod Enkel omstart (endast för rotade enheter) Utvecklare: Francisco Franco Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Quick Reboot Pro - # 1 reboot manager [ROOT] Utvecklare: AntaresOne Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Material Power Menu Utvecklare: Naman Dwivedi Pris: Gratis

Vad tycker du om Android-återställningsläget? Använder du det då och då i din terminal? För att prata om detta och andra relaterade ämnen, tveka inte att stanna vid kommentarområdet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found