De 10 bästa apparna för att strömma DLNA på Android

DLNA står för Digital Living Network Alliance, en förening grundad 2003 av Sony för att upprätta anslutningsstandarder mellan olika enheter. Denna allians resulterade i DLNA-tekniken som vi för närvarande hittar i många tv-apparater, mobila enheter, konsoler eller stationära datorer, och som gör att vi kan ansluta och överföra data trådlöst mellan en enhet och en annan.

DLNA-enheter använder UPnP-kommunikationsprotokoll (Universal Pulg and Play), tack vare vilket vi kan upprätta en anslutning mellan två enheter i samma nätverk och utbyta data. En funktion som är till nytta för att skicka videor, bilder, audi eller göra spegling från skärmen på vår Android-terminal till en smartTV, Android TV Box, PC eller någon annan gadget som innehåller DLNA från fabriken och är ansluten till hemmets Wi-Fi-nätverk.

De bästa DLNA-streamingapparna för Android

DNLA-tekniken är ett av de bästa alternativen för att spela upp innehåll mellan enheter utan kablar. Med det sagt, om vi är intresserade av att implementera den här lösningen på våra Android-terminaler, har vi här några av de bästa applikationerna som vi för närvarande kan hitta i Google Play Store för den här uppgiften.

1- Plex

Plex är en av de applikationer som vi lättast associerar med DLNA-anslutningar. Förutom att vara en utmärkt spelare med ett fantastiskt gränssnitt och en uppsättning funktioner, tillåter Plex oss att skicka strömmande innehåll från mobilen till TV: n via en TV Box eller direkt, om vi har en Smart TV. För att göra detta behöver vi bara klicka på överföringsikonen som visas i skärmens övre marginal.

Ladda ner QR-kod Plex: Stream gratis filmer, program, live-TV och mer Utvecklare: Plex, Inc. Pris: Gratis

2- VLC

Precis som Kodi är VLC en mediaspelare som alltid går ett steg längre. Som vi har sett vid tidigare tillfällen tjänar det både att spela IPTV-listor och att lyssna på radio bland många andra saker. Naturligtvis fungerar det också som en utmärkt DLNA-mottagare, vilket gör att vi kan ansluta till vår lokala nätverksserver för att återge ljud eller video.

Härifrån behöver vi bara använda programmets streamingfunktioner för att snabbt och enkelt skicka innehåll till vår närmaste Chromecast.

Ladda ner QR-kod VLC för Android Utvecklare: Videolabs Pris: Gratis

3- BubbleUPnP

En annan klassiker för streaming av lokalt innehåll. Detta är en annan av de applikationer som vi rekommenderade för ett tag sedan i inlägget om hur man ansluter en Android-mobil till TV: n, och sanningen är att det är mycket värt det. Den är enkel att använda och har också mycket intressanta funktioner, till exempel möjligheten till skapa spellistor och köer, schemalagd avstängning, shuffle-spel och mycket mer.

Ladda ner QR-kod BubbleUPnP för DLNA / Chromecast / Smart TV Utvecklare: Bubblesoft Pris: Gratis

4- Server Cast

Vi avslutar listan över DLNA-applikationer med Server Cast, ett mycket mångsidigt verktyg. Tillåter streaming från FileZilla, VsFTP, Dropbox, Google Drive, Windows 7, Linux OSX och IPTV M3U listor, bland andra. Dessutom stöder den också uppspelning på ett stort antal enheter, som ChromeCast, Fire TV, Windows Player, Xbox, Apple TV och Roku.

Ladda ner QR-kod Server Cast | Videor till Chromecast / DLNA / Roku / + Utvecklare: InstantBits Inc Pris: Gratis

5- Kodi

Kodi är en av de mest kompletta spelarna med flera plattformar som vi kan hitta idag. Inte bara måste vi titta på DTT gratis och live från vår mobiltelefon eller använda den som en retro-videospelemulator, Kodi erbjuder också möjlighet att casta innehåll via DLNA. Allt är viktigt.

Ladda ner QR-kod Kodi Utvecklare: XBMC Foundation Pris: Gratis

6- iMediaShare Personal

iMediaShare är en app för Android med vilken vi kan spela upp videor, musik och foton på distans via DLNA, och vars största dygd är dess attraktiva gränssnitt. Den har mer än 10 miljoner nedladdningar och en utmärkt utvärdering av samhället, idag som ett av de mest använda verktygen för att skicka innehåll trådlöst från Android till TV. Som i resten av guildens appar gör telefonen fjärrkontrolluppgifterna för att pausa, spela eller gå till nästa spår.

Ladda ner QR-kod iMediaShare - foton och musikutvecklare: Flipps Media Inc. Pris: Gratis

7- AllCast

Ett av de största problemen med DLNA är frågan om kompatibilitet. Med så många märken och enheter på marknaden, var och en med sina egna små särdrag, är det nästan omöjligt för den att fungera perfekt med någon av dessa enheter. AllCast löser till stor del detta problem, eftersom det är kompatibelt med ett stort antal enheter inklusive Android TV, PS4, Xbox One / 360, Amazon Fire TV, Apple TV och många andra. Gränssnittet är lite daterat, men det fungerar riktigt bra.

Ladda ner QR-kod AllCast Developer: ClockworkMod Pris: Gratis

8- Hi-Fi-gjutning

Detta är applikationen är inriktad på att strömma musik via DLNA. Hi-Fi Cast låter dig organisera låtar efter artist eller album, och den stöder också de flesta befintliga ljudformat, inklusive WAV, AAC, FLAC och MP3. Om vi ​​gillar att lyssna på poddsändningar är detta ett verktyg som vi kan få ut mycket av.

Ladda ner QR-kod Hi-Fi Cast - Musikspelare Utvecklare: findhdmusic.com Pris: Gratis

9- MediaMonkey

Denna applikation, även om den är inriktad på DLNA-överföring, låter dig också upprätta anslutningar via Bluetooth, uPnP eller Wi-Fi, bland andra. Spelaren stöder ett stort antal format, detta är en av dess huvudsakliga tillgångar tillsammans med ett riktigt vänligt gränssnitt. Det har många funktioner (listor, bokmärken, biblioteksorganisation, support för Android Auto, avancerade sökningar och mycket mer), även om sändning via wifi har en fastställd tidsgräns, varefter vi måste byta till premiumversionen av applikationen.

Ladda ner QR-kod MediaMonkey Utvecklare: Ventis Media, Inc. Pris: Gratis

10- LocalCast

LocalCast är en annan av de här fantastiska apparna för att ansluta till andra uPnP-, DLNA- och Samba-enheter. Det erbjuder vissa möjligheter att vända och zooma in bilder, och också levereras integrerad med OpenSubtitles så vi behöver inte oroa oss för att slösa bort tid på att söka efter undertexter. Den är kompatibel med Chromecast, spelkonsoler, Amazon Fire TV och de flesta smarta TV-apparater på marknaden.

Ladda ner QR-kod LocalCast för Chromecast, Roku, Fire TV, Smart TV Utvecklare: Stefan Pledl Pris: Gratis Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found