Konvertera en PC DVD-spelare till en extern DVD-spelare

Stora datortillverkare förespråkar i allt högre grad digitalisering. Mac OS X-användare var väl medvetna om detta när Apple bestämde sig för att ta bort CD / DVD-enheten från MacBook Air för några år sedan. Och Microsoft, som alltid håller koll på vad blockets herrar gör, har börjat göra detsamma. Kan vi då använd en intern DVD-läsare och konvertera den till en extern DVD-enhet för vår nya dator?

Hur man konverterar en intern DVD-läsare till en extern läsare

Tablettdatorer med Windows 8 eller 10 har ingen optisk läsare på grund av enkel "rymd" -logik, men det blir allt vanligare att hitta bärbara datorer och datorer med Windows som säljs utan den vanliga skivläsaren. Utan tvekan, för vissa kan detta vara ett problem, vad gör vi med alla de rippade skivorna och alla de program och filmer som vi har staplat i flera år?

Om vi ​​fortfarande har en gammal dator eller bärbar dator hemma en super praktisk lösning kan vara att konvertera din interna DVD-läsare till en extern läsare. Det är en extremt enkel uppgift som inte tar mer än 15 minuter. För detta behöver vi bara:

  • Ett hus för läsaren
  • En skruvdragare
  • Lust till sås

Demontering av DVD-enheten och återmontering av den oberoende

Husen för läsare tenderar att vara mycket bra, och du kan hitta dem för knappt 10 euro. Ett rekommenderat alternativ ärSalcars slaktkropp, finns i två färger och kompatibel med 12,7 mm SATA-skivor - de flesta DVD-spelare-.

IMac och Macbook Pro-användare de har också möjlighet att få ett specifikt fall för DVD- och SuperDrive-enheter. Denna låda med TOOGOO Det kostar också lite mindre än 10 euro, med en ojämn bedömning av användare som har provat det - vissa gör det bra och andra inte så mycket.

Om du inte vill spendera pengar och har ett hårddiskhölje Hemma kan du också återanvända den till din DVD-läsare och därmed undvika kostnaderna (ja, låt oss se hur du lyckas sätta läsaren i fodralet ...).

Processen för att konvertera en intern DVD-läsare / -skribent till en extern DVD-spelare är så enkel att allt med 4 anteckningar sägs:

Steg 1: Ta bort den interna DVD-läsaren från datorn

Ta bort DVD-spelaren från din gamla dator. För att göra detta behöver du en skruvmejsel och ett bra hököga för att hitta alla skruvar som håller läsaren tillsammans med PC-fodralet, genom Bill Gates nåd och mirakel.

Steg 2: Sätt in läsaren i fodralet och gör anslutningarna

Anslut läsaren till det nya yttre fodralet. Vissa fall kommer vanligtvis med små röda SATA-kontakter, och andra är det bara att ansluta dem till den interna styrenheten.

På bilden som vi ser nedan kan vi kontrollera formatet på ingången där SATA ska anslutas.

Obs! Om vi ​​vill veta mer om SATA (Serial ATA) dataöverföringsgränssnitt kan vi ta en titt på det följande Wikipedia-post.

Steg 3: Kabeldragning och Plug and Play

Anslut strömmen och en USB-kabel till läsaren och anslut den till den bärbara datorn, surfplattan eller bärbara datorn. Dessa enheter är vanligtvis Plug and Play så det finns inget behov av att installera drivrutiner.

Steg 4: Njut!

Ta en drink till din hälsa för ett väl utfört jobb.

Hur ser du en billig och enkel lösning för att kunna fortsätta använda dina skivor i din nya enhet utan att behöva köpa en ny läsare (som inte heller är så dyra).

Externa DVD-spelare: en praktisk och lika billig väg ut

Om vi ​​ska köpa ett fodral och vad vi vill är en snabb lösning för att få en läsare / brännare / spelare för CD-skivor och DVD-skivor igen, kanske det lönar oss mer att köpa en extern läsare. Speciellt om DVD-enheten på vår dator är väldigt gammal.

Priset är vanligtvis cirka 20 euro, de är lätta och har förmodligen en mycket längre livslängd än vår gamla läsare. Här är några av de bästa förslagen för närvarande:

  • TopElek CD / DVD-inspelare och läsare: En bärbar extern enhet med USB 3.0 av Alumino. Ny Ultra Silm extern optisk enhet Kompatibel med Windows / MAC OS för Apple / iMac / Macbook Air / PC / Notebook.
  • Salcar- USB 3.0 extern DVD- och CD-brännare DVD-enhet: Ultra Slim Aluminium Multi Graver DVD +/- RW för användning med alla bärbara datorer / datorer med Windows och Mac OS för Apple MacBook Pro, MacBook Air, iMac silverfärg.
  • Salcar - Portable CD / DVD Recorder Reader: USB 3.0 trådbunden inspelare, extern DVD-RW CD-RW DL-enhet för Apple MacBook, MacBook Pro, MacBook Air eller annan typ av bärbar dator.

För att avsluta, om du fortfarande vill fortsätta salta, ta en titt på inlägget jag skrev för ett tag sedanHur kan jag återanvända min gamla dator? där du hittar många galna idéer.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found