Kan kommandot "OK Google" ändras till ett annat? Svar!

Googles röstassistent han har fortfarande en lång väg att gå. Även om det redan känner igen många kommandon och gör ett stort antal saker, väntar vi fortfarande på att saker som det berömda aktiveringskommandot ska anpassas.

Jag personligen tycker inte om "OK Google" för mycket, och det skulle vara jättebra om vi åtminstone kunde använda andra utlösare som "Hej Google", som det tillåts av den angelsaxiska versionen av den här tjänsten. Genom att göra ett par snabba Google-sökningar upptäckte jag att det fanns metoder att göra ändra aktiveringsröst till "Hey Jarvis". Skulle det inte vara brutalt att kunna prata med Google som om det var den artificiella intelligensen av Tony Stark, Iron Man själv?

Kan aktiveringskommandot för Google Assistent ändras till "Hey Jarvis" eller någon annan förinställd fras?

Tyvärr är det något som kan göras ... tills för några år sedan. Tricket var att installera "Öppna Mic +”, En kontinuerlig lyssningsapp som tillåter oss ställa in ett anpassat röstkommando för att utföra vissa åtgärder, till exempel, öppna den virtuella assistenten på vår Android-enhet eller Google Home.

Under förberedelsen av denna handledning installerade jag appen i fråga, bara för att öppna appen och upptäcka att Google tyvärr hade frågat utvecklaren sluta använda din lyssnande motor.

Den här appen har inte uppdaterats på fyra år, och den är inte längre användbar för mycket. Installera inte den.

Slutsats, applikationen fungerar halvvägs, och den tjänar inte till att ändra aktiveringskommandot för OK Google, vilket är vad vi letar efter. Utvecklaren rekommenderar att du använder appen Commandr som ett alternativ, men det verkar som att detta verktyg också har slutat fungera (och existerar).

Andra giltiga aktiveringskommandon för Googles röstassistent

Kupong. Så vi kan inte ändra röstaktiveringskommandot. Naturligtvis, vad ingen hindrar oss är att leka lite med assistenten för att få den att tro att vi säger "OK ​​Google" när det verkligen inte är det.

Låt mig förklara, inte alla säger eller läser "OK ​​Google" på samma sätt. Det är något som Google-programmerare har tagit hänsyn till, och därför assistenten är ganska tillåtande när du lyssnar på aktiveringen "magiska ord".

Därför, vi kan använda några fonetiska varianter att röstigenkänningssystemet accepterar som giltigt. Genom att göra några tester har jag lyckats få guiden att känna igen följande aktiveringskommandon:

 1. OK Gu Gu
 2. Okej bubbla
 3. Ok gugun
 4. OK Bugel
 5. Ok dugel
 6. Ok gubu
 7. OK Gugen

Det här är bara 7 exempel som jag har kunnat få ut genom att såsa med mikrofonen ett tag. OK Gu Gu ser ganska roligt ut för mig, så jag börjar bara använda den från och med nu. Men OK Bugel är inte heller dåligt (vilket påminner oss om Spidermans mytiska Daily Bugle) och OK Gugen har också sin smula (perfekt för konstälskare, med hänvisning till Guggenheim-museet i Bilbao).

När vi använder någon av dessa aktiveringsfraser känner systemet igen dem utan problem.

Förutom dessa alternativa kommandon har bloggläsare hittat andra kompatibla aktiveringsröster, som också fungerar perfekt för att väcka Google Assistent från sin sömn:

 • Ok goku
 • OK, Jose (betonar "o" istället för "e")
 • Okej broder
 • OK Gambol (från den fantastiska världen av Gumball)
 • Ok Gúru
 • OK Gorgonio
 • Ok gu
 • OGU
 • Ok Bubu (Yogi Bears vän)

Stort tack till Marcos, DAVID, John Larz, Marco1971, Emmanuel, Rafael, Fer Solano, Carlos och andra vänner för dina bidrag :) Om du upptäcker något annat kommando att "hacka sinnet" hos assistenten, tveka inte att dela det på kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found