Så här optimerar du Windows 10 maximalt - The Happy Android

Som standard är både Windows 10 och tidigare Microsoft-operativsystem konfigurerade som standard, men kan vi förbättra prestanda och optimera Windows 10 om vi gör små förändringar och ändrar några variabler? Självklart! Det är därför du läser det här inlägget, eller hur? Vilka frågor ställer du, Android ... Det finns åtgärder som att eliminera startprogram eller öka det virtuella minnet som avsevärt hjälper till att öka prestanda för Windows 10.

Följande riktlinjer och rekommendationer som listas nedan kommer att öka prestandan och laddningshastigheten för ditt system.

Även om inte alla är obligatoriska, räcker det att använda några av dem för att få en betydande förbättring av användningen och njutningen av vår utrustning. Låt oss gå dit.

Åtgärder för att förbättra prestanda och optimera Windows 10

Ta bort tillfälliga filer

En av de grundläggande åtgärderna för att börja optimera Windows 10 är att ta bort de tillfälliga filer som lagras i vår profil. För att göra detta skriv i Cortana "% Temp%" (utan citat) och välj förslaget som hänvisar till filmappen.

Den här mappen finns i vår Windows-användarprofil och i den lagras systemet många tillfälliga filer. Markera alla filer som mappen innehåller och ta bort dem. Under processen kan olika meddelanden visas som indikerar att vissa filer används och inte kan raderas. Detta är normalt, klicka på "Hoppa över" och ta bort resten av filerna.

Öka det virtuella minnet som en grund för att optimera Windows 10

Vi kan ge ett lite tryck på vårt misshandlade RAM-minne genom att fördela lite utrymme på vår hårddisk så att den utför funktionerna i ett virtuellt minne. Öppna en Windows-filutforskare och välj "Detta team”Från snabbåtkomst på sidan och klicka sedan på“Systemegenskaper”. Gå till "Avancerade systeminställningar-> Avancerade alternativ -> Inställningar -> Avancerade alternativ -> Ändra”.

Vi kan komma till samma webbplats genom att högerklicka på "Egenskaper" på "Den här datorn"

I princip bör du tilldela åtminstone det belopp som rekommenderas av systemet (det visas precis längst ner i fönstret), men om du vill tilldela en bra mängd rekommenderar jag att du tilldelar det en initial storlek som är lika med din RAM-minne och en maximal storlek på dubbelt.

Eftersom jag har 4 GB RAM har jag tilldelat en initial storlek på 4 GB och högst 8 GB

Ta bort onödiga program från start

När vi startar vår dator laddar Windows vissa program som standard och många gånger är det program som vi inte behöver laddas från början (vi kan öppna dem när vi behöver dem). Därför kan du inaktivera laddningen vid start. Tryck "Control + Alt + Del”Och öppna uppgiftshanteraren. Gå till fliken “Start"Y inaktiverar de program som inte är nödvändiga för att datorn ska fungera ordentligt från början. Klicka på programmet + "Inaktivera" för att inaktivera.

Med tiden tenderar listan över startprogram att bli onödigt rörig

Defragmentera dina skivor

Ett annat viktigt steg för att förbättra systemets prestanda är att korrekt beställa informationen som lagras på vår hårddisk. Med diskdefragmenteraren grupperar och beställer vi all information för att göra det lättare för systemet att komma åt det.

Gå till Cortana och skriv "Defragmentering"Och välj förslaget"Defragmentera och optimera enheter”. I det här fönstret väljer du enhet C och klickar på "Analysera" och då "Optimera”. Upprepa denna process med alla partitioner på din disk.

Analysera och optimera alla partitioner för att hålla informationen väl samlad. När du har beställt kommer åtkomst till denna information att bli mycket snabbare

Stäng av filindexering

Som standard indexerar Windows vissa typer av filer så att du kan komma åt dem snabbare, men motstridiga som det kan tyckas, detta gör att systemet ständigt söker efter filer som ska indexeras, vilket saktar ner systemet. Vi kan optimera Windows 10 och ge systemet lite utrymme om vi inaktiverar filindexering. Gå till "Detta team"Och högerklicka på enheten (C :) välj"Egenskaper”. Avmarkera alternativet "Tillåt filer på den här enheten att ...”.

Inaktivera diskindex tar bort en del av arbetsbelastningen från din processor

Ändra de visuella effekterna

Det här alternativet är valfritt. Om du inte har något emot att Windows har färre visuella effekter kan du säkert inaktivera dem. Gå till "Systemegenskaper" som vi har gjort i den första punkten och klicka på "Avancerade systeminställningar -> Avancerade alternativ -> Inställningar (Prestanda)". Välja "Justera för bästa prestanda" och tillämpa ändringarna.

Inaktivera visuella effekter för bättre prestanda

Rensa virus och skadlig kod

Ett annat viktigt steg för att förbättra datorns prestanda är att installera och köra ett bra antivirusprogram och / eller antimalware. I följande LÄNK har du alla steg att följa för att ge din utrustning en god rengöring.

Förutom dessa tips finns det många fler du kan göra för att förbättra datorns prestanda och optimera Windows 10, till exempel att reparera diskfel med kommandot chkdsk, frigöra lite utrymme när hårddisken är för full eller till och med installera om ditt system fungerar om du efter flera år märker att det börjar försvagas. Bra underhåll är nyckeln till ett snabbt och säkert system.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found