De 10 bästa webbplatserna för att ladda ner royaltyfri musik

Som namnet på inlägget antyder kommer den här gången med en liten guide med några av de bästa webbplatserna för att ladda ner gratis musik royaltyfritt. Perfekt för att utveckla våra egna multimedieprojekt, till exempel YouTube-videor, podcasts, animationer eller någon annan form av audiovisuell skapelse.

Det bör noteras att "royaltyfri musik" inte är detsamma som gratis musik. Royaltyfri musik inkluderar en licens som låter oss använda den låten för livet. Denna licens kan dock ha en monetär kostnad, eller som på de flesta webbplatser som vi kommer att se nedan, skyldigheten att citera författaren till det aktuella musikstycket.

De 10 bästa webbplatserna för att ladda ner royaltyfri musik

Innan vi kommer in i mjöl, om vi också behöver ett bra ljud av ljud och ljudeffekter, glöm inte att gå igenom denna andra POST där vi hittar ett dussin extra källor som perfekt kompletterar innehållet som vi kommer att se nedan.

ccMixter

ccMixter började 2004 som en serie remix-tävlingar organiserade av tidningen Creative Commons och Wire med musiker som Beastie Boys och David Byrne. Den innehåller instrumental musik och olika slingor i MP3-format för filmer, videor, videospel och alla typer av kommersiella projekt.

Det är inte nödvändigt att registrera sig för att ladda ner musiken, även om sättet att göra det skiljer sig lite från resten. När det spår som vi vill ladda ner har valts öppnas en onlinespelare i webbläsaren och vi måste välja "Spara som" för att ladda ner motsvarande fil.

Besök ccMixter

Mobygratis

Här hittar vi ett urval av mer än 200 låtar av konstnären Moby, med några låtar som aldrig publicerats förr, några kända och andra helt nya. Om vi ​​vill skaffa licensen för att använda ett tema, behöver vi bara trycka på "ladda ner" -knappen och fylla i ett kort formulär som berättar lite vad vi vill använda deras musik till. För närvarande får vi ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner ljudet i en AIFF-fil av hög kvalitet.

Besök Mobygratis

YouTubes ljudbibliotek

YouTube har ett enormt ljudbibliotek med gratis musik och olika ljudeffekter. I grund och botten är det en källa som erbjuder musik designad för innehållsskaparna på dess plattform, men vem som helst kan skriva in och ladda ner all musik de vill ha i MP3-format för sitt eget personliga projekt. Allt vi behöver är att ha ett Gmail-konto.

Sökmotorn låter dig filtrera musiken efter genre, varaktighet, humör, instrument och attribution. Bäst av allt är att det är nästan omöjligt för oss att ta emot några klagomål om intellektuell användning genom att använda den här låtkatalogen, eftersom attributdetaljerna förklaras perfekt bredvid varje musikspår.

Besök YouTube Audio Library

Lila planetmusik

I Purple Planet Music-samlingen hittar vi ett omfattande urval av låtar från olika genrer som helt och hållet är sammansatta av två musiker baserade i Leeds och Manchester. Vi kan ladda ner alla låtar som intresserar oss i MP3-format och med en kvalitet på 192 kbps genom att nämna författaren till verket i vårt projekt. Den innehåller en sektion med 30 minuters bitar med avslappningsmusik, perfekt för behandlingar, massage, yogasessioner och liknande.

Besök Purple Planet Music

Taketoner

Taketones webbplats bygger huvudsakligen på korta instrumentala låtar. Spåren är i MP3-format och sökmotorn låter oss filtrera efter genre, humör eller instrument genom flera kategorier: företag, rock, pop, barn, bio, ambient, hip hop, jazzfunk, folk och elektronisk.

Webbplatsen drivs av 5 professionella musiker som har komponerat mycket musik för olika produkter och nu gör den tillgänglig för alla gratis. Nedladdningar kräver registrering, men sanningen är att även om det inte finns mycket material är det av hög kvalitet. Ett bra ställe att söka efter originalmelodier som inte har använts ad nauseam (något som kan hända oss om vi matar på YouTube-musik).

Besök Taketones

Musopen

Musopen fokuserar främst på klassisk musik. Webbplatsen kräver registrering och innehåller 3 användningsplaner. Den första är gratis och låter oss ladda ner upp till 5 MP3-låtar om dagen i standardkvalitet (lossy).

Vi kan göra sökningar efter instrument, kompositör, licens och andra typer av faktorer. Som extra innehåll erbjuder de också poäng och utbildningsmaterial helt gratis utan några copyright-begränsningar. Som kulmination inkluderar den också en radio som sänder klassisk musik 24 timmar om dygnet.

Besök Musopen

Bensound

Bensounds ljudbank innehåller både instrumental och sung musik från genrer som folk, pop, rock, jazz, akustisk, elektronisk, urban musik och mer. Det kräver inte registrering och vi kan ladda ner alla låtar helt gratis, med en liten indikation på tilldelningsrättigheterna på varje spår. Det är förbjudet att använda din musik i ljudböcker, podcaster, låtar och remixer.

Besök Bensound-webbplatsen

Incompetech

Incompetech-sidan innehåller ett stort antal låtar skapade av Kevin MacLeod. När vi laddar ner spåret ser vi attributionstexten som vi måste inkludera om vi vill använda någon av dess låtar. Det kräver inte registrering och tillåter filtrering efter genre, tempo eller varaktighet. Normalt bredvid varje låt ser vi också en länk till motsvarande YouTube-video och iTunes.

Besök Incompetech

Gratis slingor

Denna webbplats är specialiserad på loopar av alla slag i olika format som WAV, MP3, AIF och MIDI. Här hittar vi sekventiella slingor av trummor, sinters, sång, basar och fx-ljud. Ingen registrering krävs.

Besök Free Loops

Audionautix

Webbplats där vi hittar en intressant handfull instrumental musik skapad av sidans ägare, Jason Shaw. Ljudljudet kan laddas ner i MP3-format utan registrering och innehåller en sökmotor som vi kan använda för att filtrera innehåll efter genre, humör eller tempo. Som i ccMixter, när vi klickar på ett spår öppnas en spelare i webbläsaren och vi måste högerklicka för att välja "Spara som" och kunna ladda ner ljudet.

Besök Audionatrix

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found