Topp 10 filutforskare för Android - The Happy Android

En av de största fördelarna med Android jämfört med iOS är att den ger större flexibilitet när man navigerar i sitt filsystem. Använd bara en USB-kabel för att ansluta enheten till din dator och organisera eller överföra filer. Men vad händer när vi inte har en dator till hands? Då behöver vi en bra filhanterare för att utföra denna uppgift.

Nyligen gjorde ES File Explorer, en av de mest populära filutforskarna på Android, bara rubriker. Google har tagit bort det från Play Store för bedrägliga metoder (det klickar på annonser i bakgrunden). En utmärkt applikation i början, som med tiden hade fyllts med publicitet och väldigt få människor såg redan med goda ögon. Detta har utan tvekan varit pricken över i för en långvarig filhanterare.

Som sagt kommer de flesta telefoner och surfplattor i allmänhet med en filhanterare förinstallerad som standard. Nackdelen är att de flesta är ganska grundläggande. Ja, de hjälper oss att söka efter nedladdade filer i mobilens interna minne, hantera tillgängligt ledigt utrymme och flytta dokument från en mapp till en annan, bland annat.

Topp 10 filutforskare för Android

Men om vi vill ha något av högre kvalitet måste vi välja en tredjepartsapp. Vilka är de bästa filutforskare för Android? Kanske hjälper den här listan oss att få våra idéer lite tydligare.

Astro File Manager

Detta är ett av de mest populära alternativen för organisera filer från vårt interna minne, SD och molnet. Astro är en mycket lättanvänd, annonsfri, gratis filutforskare med massor av funktioner.

Den stöder filkomprimering och extraktion (ZIP och RAR), LAN eller SMB-åtkomst, har en nedladdningshanterare för stora filer och en apphanterare för säkerhetskopiering av applikationer.

Ladda ner QR-kod File Manager ASTRO Utvecklare: App Annie Basics Pris: Gratis

FX File Explorer

Ett bra alternativ för dem som flyr från ES File Explorer. Just nu en av de mest kompletta filutforskarna för Android Vad kan vi hitta. Den har flera funktioner för filer och multimediafiler, root-åtkomst, stöd för flera fönster, stöd för FTP och krypterade filer.

Den har också en integrerad textredigerare och stöder ovanliga format som GZIP, BZIP2 och 7ZIP. Det kommer också utan annonser, något som uppskattas mycket i dessa tider.

Ladda ner QR-kod FX File Explorer: filhanteraren med integritetsutvecklare: NextApp, Inc. Pris: Gratis

X-plore File Manager

Denna webbläsare har ett ganska märkligt gränssnitt, sedan har två paneler eller "windows" för att hantera filerna. Något som är bra för att utföra uppgifter klipp-klistra in. Dessutom är det en gratis app utan annonser - även om den har några extra verktyg som betalas.

Bland dess stora katalog över funktioner har den filhantering i molnet, nätverket, root-användarsupport, skapande och extrahering av ZIP-filer, PDF-visare, hexvisare, videospelare med undertexter och mer.

Ladda ner QR-kod X-plore File Manager Utvecklare: Lonely Cat Games Pris: Gratis

MiX Silver - File Explorer

Om vi ​​skulle välja en betald webbläsare skulle det säkert vara premiumversionen av MiXplorer. Även om den fria versionen inte är dålig alls och det har varit ett mer än solid alternativ i flera år, äter MiX Silver det på gatan. Vi står inför en version av MiXplorer som innehåller flera betalda plugins som MiX Archiver, Tagger och en metadataditor.

Som filhanterare är det det mest kompletta: stöd för surfning med flikar, liggande och flerfönsterläge, multimediaspelare och bildvisare, stöd för nätverks- och molnenheter och mycket mer. Naturligtvis allt utan reklam.

Ladda ner QR-kod MiX Silver - File Manager för utvecklare: PishroDevs Pris: 4,99 €

Files Go

Files Go är Googles officiella filhanterare och sticker ut särskilt för sitt enkla gränssnitt. Det är inte en filutforskare att använda, eftersom den inte låter oss se filernas verkliga plats, men det tillåter oss hantera allt innehåll som vi lagrar på vår Android.

Applikationen har tre huvuduppgifter:

  • Frigör utrymme genom att radera filer och appar som vi inte behöver.
  • Visa och hantera filer (bilder, videor, textfiler, appar, nedladdningar, filer från andra applikationer etc.).
  • Dela filer med andra Android-enheter.

En av de bästa för att frigöra utrymme snabbt och utan komplikationer.

Ladda ner Google QR-kodfiler: Frigör utrymme på din telefon Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Filhanterare

Den här enkla filutforskaren har allt vi kan be en bra chef. Det är ett kraftfullt verktyg utan uppblåsning och gratis - även om de nyligen har beslutat att lägga ut annonser.

Det erbjuder filhantering i molnet (Dropbox, Google Drive), stöd för NAS, fjärråtkomst från PC via FTP och låter oss bläddra bland våra samlingar av musik, video, foton och installerade appar på ett praktiskt sätt. En klassiker som har varit med oss ​​i några år nu.

Ladda ner QR-Code File Manager Utvecklare: File Manager Plus Pris: Gratis

ASUS File Manager

Det här är filhanteraren som vi kan hitta i Asus Zen UI-mobiler. Lyckligtvis är det också tillgängligt på Google Play för att kunna använda det på andra Android-enheter.

Detta är en av de mest framträdande webbläsarna tack vare dess gränssnitt och en bra handfull intressanta funktioner: den har en papperskorg för återställa dokument raderade av misstag, och en tjänst för dölja privata filer, bland många andra funktioner.

Ladda ner QR-kod File Manager (File Explorer) Utvecklare: Mobile, ASUSTek Computer Inc. Pris: Gratis

Förvån filhanteraren

Amaze är en relativt ny chef, och det är fokuserat på dem som söker en lättare upplevelse och navigering. Den presenterar en design baserad på materialdesign - något som alltid uppskattas med denna typ av appar, SMB, en integrerad applikationshanterare för att avinstallera appar, explorer för rotade enheter och mer.

Det är en app med öppen källkod, även om den innehåller inköp i appen för dem som vill samarbeta med utvecklarna.

Ladda ner QR-kod Amaze File Manager Utvecklare: Team Amaze Pris: Gratis

Solid Explorer File Manager

Solid Explorer är en mycket intressant filhanterare som, precis som X-plore File Manager, erbjuder en dubbel administrationspanel för att enkelt flytta och kopiera filer. Allt detta med bibehållet ett rent gränssnitt med Material Design.

Det utrustar molntjänstfunktioner (Dropbox, Drive, SkyDrive), ZIP, TAR och RAR-stöd, indexerade sökningar och root explorer för användare med administratörsbehörighet. Det har också ett stort antal plugins för ytterligare uppgifter som stödja USB OTG, FTP-anslutning och andra. Den är kompatibel med Android TV och ChromeOS.

Den fria versionen varar i 14 dagar, och sedan byter vi till den betalda versionen som kostar € 1,99. En ganska rimlig siffra för att ha en mycket komplett mapphanterare som den här Solid Explorer.

Ladda ner QR-kod Solid Explorer File Manager Utvecklare: NeatBytes Pris: Gratis

Total befälhavare

Vissa av er kanske låter som Total Commander från dess stationära version. Nu har den också en version för Android och är en av de bästa vi kan hitta när det gäller gratis webbläsare.

Det dåliga är dess design kanske inte är lika attraktiv som andra liknande applikationer. Naturligtvis är det laddat med bra saker: filhantering i två fönster, rotfunktioner, flerval, organisering efter namn, bokmärken, stöd för FTP, LAN och ett omfattande etcetera.

Ladda ner QR-kod Total Commander Utvecklare: C. Ghisler Pris: Gratis

Som alltid, om du tror att vi har missat en framstående filutforskare, tveka inte att besöka kommentarområdet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found