Hur man ringer telefontillägg på Android automatiskt

Under de år då jag arbetade i en helpdesk var telefonnummer tillägg mitt dagliga bröd. Så vi använde företagens IP-telefoner, och med interna samtal fanns det inga problem, men för att ringa kunder och andra företag var vi tvungna att gå igenom en växel. Om vi ​​inte visste det långa numret på förlängningen, kunde saken förlängas mycket!

I dagens inlägg kommer vi att se hur man ringer direkt till en kontakt från vår Android-telefon, inklusive förlängning och allt som behövs för att undvika att omdirigeras till kontoret / företagets växel eller generiska nummer. Mycket snabbare och effektivare!

Hur man ringer tillägget till ett telefonnummer från Android automatiskt och utan att gå igenom växeln

Detta är ett mycket praktiskt knep för reklamfilmer, som på grund av sin mobila natur alltid ringer med sin smartphone och från ett mobilnätverk. I det här fallet är nyckeln att veta hur man ringer anknytningar automatiskt, och det är precis vad vi kommer att se nästa.

Innan du börjar bör det klargöras att det finns 2 metoder för att ringa telefonnummer:

  • Den långsamma markeringen
  • Den väntande ratten

Den långsamma markeringen Det används när systemet ringer huvudnumret så att vi kan ringa anknytningen direkt utan att vänta. Om vi ​​å andra sidan måste vänta på att välkomstmeddelandet först ringer innan vi kan gå in i tillägget, kommer vi att använda uppringning i vänteläge. Beroende på telefonkontakten för vår kontakt måste vi använda en eller annan metod.

Hur man använder pausad uppringning från Android till samtalstillägg automatiskt

Med pausad uppringning kan anknytningen ange så snart samtalet ringts. Detta på Android gäller enligt följande.

  • Vi öppnar appen Kontakter: Android och välj den person vi vill ringa.
  • Klicka på pennikonen för att redigera kontakten och lägga till tillägget.

  • I fältet där vi har angett telefonnumret, vi lägger till ett komma och motsvarande tillägg. I rad och utan mellanslag, som det visas i bilden nedan.

  • Vi sparar de ändringar som gjorts.

Till exempel, om kontaktnumret är (01) 234 567 899 och anknytningen är 1234, måste vi ange “01234567899,1234”.

I Android-telefoner ser vi att det numeriska tangentbordet redan har en knapp som heter "Paus" för att lägga till motsvarande komma före tillägget.

Nu när vi har redigerat kontakten med tillägget måste vi bara ringa. Vår mobil ringer numret tillsammans med den angivna anknytningen.

Vissa användare klagar över att den här metoden ibland misslyckas när telefonsvararen på växeln går för snabbt av. För att åtgärda detta är allt vi behöver göra lägg till fler komma mellan det långa numret och tillägget av vår kontakt. Varje komma motsvarar en paus på två sekunder.

Hur man ringer anknytningar med hjälp av uppringning

När ett kontorstelefonsystem har en telefonsvarare måste vi vänta med att höra hela meddelandet innan vi kan ringa anknytningen. I dessa fall måste vi använda uppringningsläget i vänteläge.

  • Vi öppnar appen Kontakter: från Android och välj den person vi vill ringa.
  • Klicka på pennikonen för att redigera kontakten och lägga till tillägget.
  • I fältet där vi har noterat telefonnumret, vi lägger till ett semikolon och motsvarande tillägg. I rad och utan mellanslag, som det visas i bilden nedan.

För att lägga till semikolon måste vi från det numeriska tangentbordet öppna symbolavsnittet och klicka på "Väntar”.

När vi har sparat ändringarna kan vi fortsätta att göra ett testsamtal. Vi kommer att se att i detta fall kommer systemet att slå huvudnumret, vi kommer att lyssna på det automatiska meddelandet från mottagaren och när meddelandet är klart ett meddelande visas på skärmen undrar om vi vill ringa förlängningen av kontakten. Vi säger ja och det är det. Så enkelt som det!

RELATERAD: Så här återställer du en förlorad eller borttagen kontakt på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found