Det 10 bästa bärbara antivirusprogrammet att använda på en USB

Det eviga dilemmaet: Antivirus ja eller antivirus nej? När det gäller Android, om vi inte rotar eller installerar APK-filer, kan vi dra perfekt med Play Protect, det vanliga antivirusprogrammet som Google Play innehåller. När det gäller Windows förändras saker mycket, särskilt om vi har datorn ansluten till Internet och vi surfar på nät av tvivelaktig kvalitet eller hämtar torrenter till vänster och höger. Där är det viktigt att ha en bra antivurus installerad i systemet.

Men vad händer om vår dator smittas och vi inte kan installera eller köra ett antivirusprogram eller om de blockerar vår tillgång till Internet? I dessa situationer är det bästa - och ibland det enda - vi kan göra att utföra en antivirussökning från ett USB-minne eller en startbar CD om vår dator fortfarande har en skivspelare.

De 10 bästa gratis bärbara antivirusprogrammen: kräver ingen installation och kan bäras på en pendrive

Den stora fördelen med bärbart antivirus är så många gånger behöver inte installeras, som vanligt de är vanligtvis gratis, och i många fall behöver de inte ens har en internetanslutning att jobba. Därför är de ett bra verktyg för att bekämpa de mest skadliga och ihållande virusen och skadlig programvara.

Microsofts säkerhetsskanner

Om Windows Defender, antivirusprogrammet som levereras som standard med Windows 10, inte är tillgängligt eller inte gör sitt jobb korrekt, kan vi alltid titta på Microsofts säkerhetsskanner. Ett verktyg som utför säkerhetsanalyser för att hjälpa oss att eliminera spionprogram, virus, skadlig kod, trojaner och andra otäcka skadliga handlingar.

Det handlar i grunden om en körbar fil som vi kan kopiera till ett USB-minne. Det är kompatibelt med andra antivirusprogram som vi kan ha installerat och innehåller en uppdaterad databas med skadlig kod. Vi måste dock komma ihåg att för att hålla databasen uppdaterad, går programmet ut tio dagar efter det att det har laddats ner. Därför är det bekvämt att ladda ner det igen när vi behöver använda det.

Ladda ner Microsofts säkerhetsskanner

Norton Power Eraser

Norton är ett referensnamn inom säkerhetsbranschen. Norton Power Eraser är ett bärbart och lätt antivirusprogram som hjälper oss att eliminera alla dessa virus, skadlig programvara och säkerhetshot utan att behöva installera någonting på datorn.

En av de mest intressanta funktionerna är att har en "rykte skanner", ett verktyg som skickar misstänkta filer och mappar till Symantec för analys av en digital signaturbaserad hotdetekteringsmotor. Kort sagt, ett av de mest kraftfulla och pålitliga bärbara antivirusprogrammen som vi kan hitta idag.

Ladda ner Norton Power Eraser

Emsisoft nödsats

Prisbelönt antimalware-skanner som fungerar med både ett grafiskt gränssnitt och en kommandorad. För att sätta den i arbete ladda ner och öppna den körbara filen för att extrahera nödsatsen. Om du inte har en Internetanslutning väljer du "Nej" för att hoppa över definitionen online. Obs! Om du vill ha virusdatabasen uppdaterad kan du kopiera mappen EEC till en annan dator och låta den uppdateras.

Uppdateringar av nödsatsen görs var 24: e timme, så dess hotdetekteringsnivå är betydligt hög. Applikationen som sådan möjliggör snabba, omfattande och personliga skanningar. Det har också ett vitlistalternativ där vi kan utesluta filer, mappar eller processer från genomsökningen. Ett av de mest kompletta gratis och bärbara antivirusprogrammen på marknaden.

Ladda ner Emsisoft Emergency Kit

Intel McAfee GetSusp

McAfee GetSusp är ett verktyg för dem som tror att de har något oidentifierat virus eller skadlig kod på sin dator. GetSusp eliminerar alla behov av teknisk kunskap för att upptäcka och isolera hot. För att göra detta använder den McAfee Global Threat Intelligence (GTI) File Reputation-databasen för att övervaka misstänkta filer.

Förutom GetSusp har McAfee också andra bärbara säkerhetsverktyg, t.ex. McAfee Stinger (ett verktyg för att upptäcka specifika virus) och McAfee Rootkit Remover (verktyg för att ta bort komplexa rootkits och tillhörande skadlig kod).

Ladda ner Intel McAfee GetSusp

Kaspersky Virus Removal Tool

Kaspersky är känt för att vara ett av de mest kraftfulla antivirusprogrammen på marknaden, så dess Virus Removal Tool är också ett av de mest rekommenderade alternativen när man väljer ett bra bärbart antivirus för att bära på ett USB-minne. På senare tid har verktyget genomgått flera förändringar och nu har det inte så många konfigurationsalternativ, vilket gör det till ett mycket mer kompakt verktyg.

När vi har kört KVRT-applikationen, kommer den att visa databasen i en tillfällig mapp och vi kan börja skanna systemminnet, startobjekt, diskstartsektorer, lagringsenheter och andra mappar eller enheter som vi behöver. Intresserade av att trycka på knappen "Lägg till objekt".

Efter flera dagar kommer Kaspersky att varna oss för att databasen är föråldrad och måste uppdateras, så att vi kan ladda ner en uppdaterad version av din ordlista (den körbara på dess officiella webbplats uppdateras varannan timme eller så).

Ladda ner Kaspersky Virus Removal Tool

Dr. Web CureIt!

Den lätta och bärbara versionen av Dr. Web antivirus väger cirka 200 MB och är ett alternativ att överväga. Trots dess storlek är det inte nödvändigt att utföra någon installationsprocess av något slag eller ladda ner någon databas. Kör bara programmet så skannar vi systemet direkt efter infektioner.

Dr. Web utför en snabb genomsökning för att upptäcka alla typer av virus, adware och mer. När skanningen är klar kommer verktyget att ge oss möjlighet att automatiskt neutralisera hotet och därmed undvika att vi själva måste eliminera viruset för hand.

Ladda ner Dr. Web CureIt!

Zemana AntiMalware Portable

Ett annat utmärkt bärbart antivirusprogram, kompatibelt med de flesta versioner av Windows. Den har ett säkert elegant gränssnitt och dess funktioner inkluderar realtidsskydd, smart karantän, skanningsschemaläggning och mer.

Upptäcker och tar bort irriterande webbläsartillägg, verktygsfält, adware och alla typer av oönskade applikationer. Ett av de bästa alternativen till det klassiska antivirusprogrammet Norton eller McAfee.

Ladda ner Zemana AntiMalware Portable

ESET gratis online-skanner

Ett mycket användbart verktyg som använder samma ThreatSense-teknik som ESET Smart Security och ESET NOD32 Antivirus-applikationer. Verktyget tillåter gratis skanningar för engångsbruk för att upptäcka och eliminera skadlig kod, trojaner, spionprogram, nätfiske, virus och andra typer av hot från datorn. Det kräver inte heller någon typ av registrering. Vi laddar ner applikationen, kör den och går till jobbet!

Ladda ner ESET Free Online Scanner

Essentials för rengöring av Comodo

Om vi ​​letar efter en kraftfull bärbar antimalware kan vi inte förbise Comodo Cleaning Essentials. Detta säkerhetsverktyg kan upptäcka och eliminera alla typer av hot, från virus eller rootkits till fel registerposter.

Applikationen inkluderar molnskanningar för att leverera säkerhetsanalys i realtid, samt en KillSwitch-modul som gör att vi kan analysera program som används vid genomsökningen och stänga dem om de är infekterade eller utgör ett hot. En annan detalj att nämna är Autorun Analyzer, som gör att vi kan styra och hantera applikationer och tjänster som laddas vid systemstart.

Ladda ner Comodo Cleaning Essentials (64-bit)

Ladda ner Comodo Cleaning Essentials (32-bit)

Avira PC Cleaner

Avira PC Cleaner är en detektor för skadlig kod som vi kan använda som ett komplement till andra säkerhetsprodukter. Den är kompatibel med Windows XP (SP3) och högre system och kräver ingen typ av installation, registrering eller ytterligare drivrutiner. Det har dock en nackdel och det är att det kräver en första internetanslutning för att ladda ner mer än 100 MB som krävs för att uppdatera databasen.

Syftet med det här verktyget är att genomföra en säkerhetsanalys på begäran, se till att antivirusprogrammet som vi har installerat fungerar korrekt och upptäcka skadlig kod eller hot som kan ha kringgått de vanliga detekteringsfiltren.

Utvecklaren har slutat uppdatera appen, men den kan fortfarande laddas ner från Aviras servrar. Perfekt för att analysera och rengöra gammal utrustning med vissa år bakom sig.

Ladda ner Avira PC Cleaner

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found