Vad ska jag göra om strömbrytaren på din Android-mobil är trasig

Är strömbrytaren på din mobil trasig? Hur kan vi låsa eller låsa upp skärmen om strömbrytaren inte fungerar? Och det viktigaste,hur kan vi starta telefonen om vi inte kan använda den jävla knappen? Det är uppenbart att om vi har nått den här situationen har vi ett ganska allvarligt problem, men får inte panik (ännu)! I följande guide kommer vi att försöka lösa det på ett så värdigt sätt som möjligt.

Vad kan jag göra om strömbrytaren på min Android-telefon inte fungerar?

Det första vi måste bestämma är om mobilen är på och har ett batteri. Tyvärr pratar vi om den viktigaste fysiska knappen på en telefon, och eftersom den är den som får mest användning är den vanligtvis också den första som börjar misslyckas.

Problemet kommer därför när vi försöker slå på terminalen och ser att strömbrytaren inte svarar. Vad vi ska försöka förklara härnäst är hur man slår på vår Android utan att använda strömbrytaren, och då, hur man överför dess funktioner till en annan fysisk knapp, till exempel volymkontrollknappen.

Naturligtvis, om mobilen fortfarande är under garanti eller om vi föredrar att ta den till en verkstad är det något vi måste överväga i första hand. Tvärtom, om vi föredrar att hålla ut en stund tills vi köper en ny terminal, kan vi försöka komma ur problem med dessa små knep.

Om mobilen fortfarande är på, aktivera USB-felsökning och schemalägg en automatisk start

Först och främst, om vi fortfarande har lite batteri kvar i telefonen, eller om strömbrytaren misslyckas då och då men fortfarande kan användas, rekommenderas det att vi gör ett par saker:

  • Aktivera USB-felsökning: Detta gör att vi kan komma åt enheten genom att ansluta den till en dator med en USB-kabel. För att aktivera USB-felsökning, gå till Android-inställningsmenyn och navigera till «Telefoninformation«. Om vi ​​klickar 7 gånger på «Bygga nummer»Vi ser att nu visas ett nytt avsnitt i inställningsmenyn som heter«Utvecklaralternativ«. Vi öppnar och aktiverar fliken «USB felsökning«.

  • Schemalägg en automatisk start: Vissa enheter erbjuder möjligheten att programmera både terminalen på och av automatiskt. Inte alla mobiler har det här alternativet, men bara i fallet, gå till inställningsmenyn på din Android och leta efter den (den ska ligga inom systeminställningarna eller i en separat meny). På detta sätt slås telefonen automatiskt på varje dag vid en viss tidpunkt. Det är inte ett trick som kommer att rädda våra liv, men åtminstone kommer det att hjälpa oss att komma ur vägen.
  • Ställ in ett larm: Vissa mobiler slås på automatiskt när alarmet är inställt och enheten är avstängd. Om din smartphone fortfarande är på, glöm inte att ställa in ett dagligt larm för alla fall. Förhoppningsvis hjälper det dig att hålla din mobil på varje dag.

Så här startar du telefonen utan att använda strömknappen

Det första stora hindret för en mobil med trasig strömbrytare är att få operativsystemet att starta. Om vår Android var avstängd vid katastrofens gång har vi tre metoder som vi kan prova:

  • Gå in i återställningsläge: Ett bra sätt att slå på en telefon är att gå in i återställningsläget och ladda operativsystemet därifrån. Detta görs när mobilen är avstängd och utför en kombination av knappar. Varje enhet har vanligtvis sin egen kombination av knappar: "Volym upp + hem", "Volym ned", och så vidare. | Mer information i inlägget "Så här får du tillgång till återställningsläge på Android".

  • Använd ett ADB-kommando: Vi kan också starta en Android-telefon genom att ansluta den till en dator och använda kommandot "adb reboot". | Mer information i inlägget “Grundläggande guide till ADB-kommandon”.

  • Anslut laddaren: Ibland är den enklaste lösningen den mest effektiva. Vissa telefoner har en autostartfunktion när de är anslutna till en strömkälla. Försök att ansluta telefonen till laddaren.

Varning: inte alla mobiler tillåter denna typ av start. I vissa fall, när strömbrytaren har slutat fungera på grund av kortslutning på kortet, det är lämpligt att ta ut batteriet Innan du försöker gå in i återställningsläget, använd ett ADB-kommando eller anslut det till laddaren.

Hur man slår på och stänger av skärmen med den trasiga strömbrytaren

Nu när mobilen är igång är tanken att försöka aldrig ta slut på batteri. Men hur är det då med att låsa och låsa upp skärmen?

För detta kan vi använda en app som heter "Gravity Screen", tack vare vilken vi kan slå på och av skärmen genom att använda gester. När vi lägger telefonen med framsidan nedåt eller lägger den i fickan, låses skärmen automatiskt och den låses upp när vi lägger den med framsidan upp eller tar den ur fickan. Fantastiskt användbart och praktiskt för en mobil med en skadad strömbrytare.

Ladda ner QR-kod Gravity Screen - On / Off Developer: Plexnor Pris: Gratis

Här är en liten demonstrationsvideo om hur det fungerar:

Hur man ändrar strömfunktionen till volymknappen

En annan av de riktigt värdefulla applikationerna från Google Play Store är "Power Button to Volume Button". Som namnet antyder kan vi med det här verktyget tilldela strömknappens funktioner till volymknappen.

Ladda ner QR-kods strömknapp till volymknapp Utvecklare: TeliApp-pris: gratis

Dess verksamhet är som följer:

  • Efter installationen ger vi alla behörigheter som ansökan begär.
  • På konfigurationsskärmen aktiverar vi alternativen "Boot" och "Screen Off".

När de första inställningarna har gjorts tillåter appen oss också stäng av skärmen från meddelandefältet. Ett tillägg som verkligen kan vara till nytta när strömknappen på vår mobiltelefon har gått bort.

Och det är allt! Om du tror att jag har lämnat ett trick eller en detalj på vägen eller om du har några frågor, tveka inte att stanna till i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found