Samsung Galaxy Tab A (2018) i granskning, är denna surfplatta värt det?

Tablettlinjen Samsung Galaxy Tab A Det är en av de bästsäljare på Amazon, med tillstånd från Huawei Media Pad T5. Båda dominerar marknaden med en järnhand, vilket är fallet med Samsung den mest slående, som släpper ut en ny modell av Galaxy Tab A varje år utan att ens byta namn.

Tänk dig hur bra det fungerar att de inte ens vågar göra det. I dagens granskning ska vi då ta en titt på surfplattan Samsung Galaxy Tab A (2018) och se om den verkligen är så dålig eller om vi tittar på en produkt lite överskattad.

Samsung Galaxy Tab A (2018) i granskning, en 10-tums surfplatta med Snapdragon 450, 3 GB RAM och ett bra batteri

Det första vi måste tänka på när vi möter Galaxy Tab A är att vi står inför en surfplatta med lågt medelintervall. Den har mycket bra material och ytor, men dess hårdvara är utformad för att erbjuda måttlig prestanda. Därför är den mer inriktad på enstaka användare (surfar, tittar på film, etc.) än riktiga användare. hardcore spelare som försöker utnyttja den här typen av apparater.

Design och display

Galaxy Tab A (2018) utrustar en 10,5-tums skärm med Full HD-upplösning (1920 x 1200p) med en pixeltäthet på 216ppi. Den har ett svart hölje och ramar - även i grå - med en elegant design och 4 Dolby Atmos-högtalare med 3D-surroundljud som förbättrar ljudupplevelsen från tidigare modeller.

Skärmen har Daglig styrelsefunktion som låter dig visa foton medan batteriet laddas. Dessutom har den en micro SD-kortplats, 3,5 mm hörlursuttag och laddning via USB typ C-port.

Slutligen kommentera att den har dimensioner på 260,0 x 161,1 x 8,0 mm och en vikt på 529 gram.

Kraft och prestanda

Om vi ​​går in i tarmarna på Tab A från 2018 hittar vi ett chip Snapdragon 450 Octa Core körs på 1,8 GHz, 3 GB RAM och 32 GB internt minne kan utökas upp till 400 GB via SD. Operativsystemet är den senaste Android 8.1 Oreo.

Det är en mer kraftfull uppsättning än i tidigare utgåvor, vilket inte betyder att det är ganska blygsam hårdvara. För att ge oss en idé översätts detta till ett benchmarkingresultat i Antutu på 57 000 poäng.

Det betyder inte att systemet fungerar smidigt, låter dig visa multimediainnehåll på en mycket bra nivå och installera och köra appar utan problem. Naturligtvis, om vi letar efter en surfplatta för att redigera videor eller använda tunga Photoshop-liknande program, kommer vi säkert att få en ganska stor besvikelse.

För resten, vad gäller programvara, erbjuder den en flerkontoläge med vilka vi kan skapa upp till åtta olika användare, och Samsung Kids för att filtrera åtkomst till innehåll hos barnanvändare.

Kamera och batteri

Kameran på denna Samsung Galaxy Tab A (2018), utan att vara lika bra som en smartphone under förhållanden, är sanningen att den är av mycket bättre kvalitet än vad vi kan hitta i de flesta aktuella surfplattor. Å ena sidan har vi det en 8MP bakre kamera med f / 1.9 bländare, blixt och autofokus, och ytterligare en 5MP selfie-kamera på framsidan. Inte dåligt.

Batteriet för sin del är en av styrkorna med denna Android-surfplatta. Utrusta ett 7,300 mAh batteri med snabb laddning och kompatibel med POGO-laddningsdockor. Full laddning på cirka 3 timmar och 15 timmars kontinuerlig videouppspelning. Kort sagt, samma kraftfulla batteri från tidigare modeller: om det fungerar, varför byta?

Andra funktioner

När det gäller resten av funktionerna, 2018 Tab A erbjuder WiFi AC, Bluetooth 4.2, GPS och Glonass-anslutning.

Pris och tillgänglighet

När detta skrivs har Samsung Galaxy Tab A 2018 ett pris på Amazon på cirka 269 euro. Det finns också en något dyrare variant som inkluderar en kortplats för att montera ett SIM-kort.

Relaterat: 5 billiga surfplattor som är värda det

Yttrande: Är det värt att köpa en Samsung Galaxy Tab A (2018)?

Galaxy Tab A från 2018 är en bra surfplatta. Det har förbättrat vissa aspekter jämfört med den tidigare modellen, till exempel en större mängd RAM och en något högre processor. Den stora skärmen är, utan att vara särskilt överraskande, en bra panel för att titta på videor, serier och andra, med en mycket bra kvalitetsnivå och ett mer än anständigt ljud. Allt detta med en autonomi som sticker ut över resten av egenskaperna.

Vi kan emellertid inte komma bort från verkligheten att Tab A fortfarande har hårdvaran i ett ganska normalt mellanklass, och även om dess tillverkning och finish kan föreslå något annat, är detta en enhet för avslappnade användare.

Detta kan passa mycket bra med de krav vi kan ställa till en familjens surfplatta, där föräldrar använder den för att bläddra och titta på Netflix, och barn för att leka och använda pedagogiska appar. Låt oss komma ihåg att fleranvändarläget gör det möjligt att differentiera sessionerna och filtrera tillgängligheten för de olika familjemedlemmarna, något som hjälper till att främja denna typ av delad användning.

Bedömer vi alla dessa aspekter, står vi inför en bra surfplatta? Visst, men priset är ganska högt för vad det har att erbjuda. Vi har flera kinesiska surfplattor idag som erbjuder oss nästan dubbelt för mycket mindre, och till och med Samsung Galaxy Tab A från 2016, som kan presenteras som ett bättre alternativ på grund av dess mycket mer måttliga pris.

I vilket fall som helst en starkt rekommenderad Android-enhet så länge vi hittar den till ett bra pris.

Amazon | Köp Samsung Galaxy Tab A (2018)

Obs *: Priset på surfplattan kan komma att ändras senare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found