Aktivera eller inaktivera Wifi via kommandon - The Happy Android

I andra blogginlägg har vi pratat om hur man aktiverar / inaktiverar wifi på Android schemalagd eller automatisk, men hur är det med Windows? Om du vill aktivera eller inaktivera wifi på din dator via kommandon finns det två sätt - åtminstone som jag känner till - att göra det.

Dessa alternativ kan vara mycket användbara när din bärbara dators Wi-Fi-aktiveringsknapp är trasig och inte fungerar, eller om du har ett liknande problem. För att lösa detta kan du skapa ett litet skript genom att kopiera koden som vi ska kommentera i ett anteckningsblock och byta namn på filtillägget från ".txt" till ".bat".

Dessa två sätt att hantera tillgången till Wi-Fi-mottagaren för vår utrustning är följande:

  • Aktivera / inaktivera datorns nätverksadapter: Använd det här alternativet när Wifi-knappen på din bärbara dator inte fungerar. En mycket användbar metod när felet är hårdvara, men det påverkar bara den fysiska knappen som aktiverar Wi-Fi-signalen på din dator.
  • Släpp / förnya utrustningens IP: När Wi-Fi-nätverksadaptern fungerar korrekt men du vill koppla bort anslutningen och / eller återupprätta den.

Aktivera / inaktivera nätverksadapter

För att aktivera eller avaktivera Wi-Fi-signalen via nätverksadaptern är det första du behöver göra att veta namnet på den trådlösa nätverksadaptern. För att göra detta, öppna kommandokonsolen (högerklicka påStart ->Springa, eller öppna Cortanas sökmotor och skriv "cmd"utan citattecken). Det är viktigt, ja, att vi öppnar terminalfönstret med administratörsbehörighet. I annat fall kan systemet inte göra några ändringar.

Skriv sedan följande kommandorad och tryck på enter:

netsh-gränssnittet visar gränssnittet

Det första steget är att identifiera det trådlösa nätverket.

Detta kommando visar oss både Ethernet- och trådlösa nätverkskort på datorn. Anteckna gränssnittsnamnet på den trådlösa nätverksadaptern. Vanligtvis är det den som heter "Wi-Fi", du kommer att se den direkt.

Aktivera adaptern

För att aktivera din trådlösa anslutningsadapter och få wifi-mottagaren att upptäcka nätverken inom räckhåll igen, kopiera följande kommando till en textfil i anteckningsblocket:

netsh gränssnittsgränssnitt gränssnittsnamn aktiverat

Ersätt "Name_of_Interface" med namnet på din trådlösa anslutning, i fallet med det nämnda exemplet skulle det vara:

gränssnitt netsh gränssnitt Wi-Fi aktiverat

Spara filen från anteckningsblocket och byt ut filtillägget från .txt till .bat när det har sparats

Ändra tillägget till textfilen

När du vill aktivera Wifi räcker det för dig att köra detta skript. Naturligtvis, om allt du behöver är att utföra kommandot i tid, kan du helt enkelt öppna ett cmd-fönster med administratörsbehörighet och starta kommandot "bareback".

Om allt gick bra borde du inte se något meddelande på skärmen. Om det uppstår ett fel returnerar systemet ett meddelande som anger problemet som har förhindrat att ordern genomförs.

Inaktivera adaptern

För att följa den omvända vägen är stegen att följa praktiskt taget identiska. Öppna ett anteckningsblock och kopiera det andra kommandot för att inaktivera adaptern:

gränssnitt för netsh-gränssnitt gränssnittsnamn inaktiverat

Byt ut "Interface_name" med namnet på din trådlösa anslutning. I fallet med skärmdumpen i exemplet skulle ordningen som ska anges vara följande:

 netsh-gränssnittsgränssnitt «Wi-Fi» inaktiverat

Spara anteckningsfilen och ersätt textfiltillägget från .txt till .bat när du har sparat det

Konvertera txt till en körbar fil

När du vill inaktivera Wi-Fi, kör bara det här skriptet. Naturligtvis kan vi också öppna ett cmd-fönster med administratörsbehörighet och starta kommandot när vi behöver det.

Släpp / förnya utrustningens IP

Ett annat sätt att koppla bort Wifi är genom att släppa IP: n som tilldelats din dator och tilldela en ny IP-adress om du vill ansluta den till nätverket igen.

I det här fallet är kommandona att utföra följande:

Släpp IP:

Ipconfig / release

Tilldela ny IP-adress:

Ipconfig / förnya

Nackdelen med att utföra dessa kommandon är att om du har en dynamisk IP när du tilldelar en ny IP till din dator kan det ändras. I vissa fall kan detta vara besvärligt.

Vad händer om inget av detta fungerar?

Om du har nått det här inlägget eftersom WiFi-aktiveringsknappen är felaktig och ingen av dessa metoder fungerar för dig, skulle det vara bekvämt att överväga möjligheten att din bärbara dators egen trådlösa nätverksadapter är felaktig.

I det här fallet, om du inte vill bryta huvudet, kan du välja den enklaste lösningen: få en nano usb-nätverksadapter. De är extremt små, mycket lätta att använda och är inte värda mer än 6 eller 7 euro (knappt $ 7- $ 8). Jag lämnar dig här en liten recension av en av dessa adaptrar, Y en direktlänk till Amazon om du redan är övertygad och vill köpa den och testa dess effektivitet från första hand. Jag var tvungen att skaffa en av dem (TP-LINK: s TL-WN725N från den recension jag berättar om) och sanningen är att jag var mycket glad. Seriöst, ta en titt på bilderna, de är väldigt små!

Om du tyckte det här inlägget var intressant och / eller det har hjälpt dig att lösa ditt problem, skulle jag vara mycket tacksam om du skulle hjälpa mig att sprida det på dina sociala nätverk. Så nu vet du, vän: tack, vi ses nästa gång och ... Dela det!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found