Tangentbord saknas när du uppdaterar till Android 7.0 Nougat Solution här!

För en tid sedan, när jag uppdaterade min mobiltelefon till Android 7.0 Nougat Jag stötte på ett helt oväntat problem. När du försöker göra en internetsökning eller försöker skriva ett meddelande till en vän, I stället för att visa tangentbordet uppträdde Googles rösttyp. Whaaaaaat ??

Var är mitt tangentbord?

Det första alternativet var komma åt konfigurationsmenyn Googles röstdiktatjänst, som ligger bekvämt bredvid knappen som aktiverar tjänsten.

Från den här konfigurationsmenyn kan vi justera rösttjänstalternativen, men inget som gör att vi kan ta tillbaka vårt älskade virtuella tangentbord.

Om vi ​​går till de allmänna konfigurationsalternativen för Android ser vi inget som hjälper oss att komma ut ur gräsmattan. På menyn för virtuellt tangentbord det finns bara röstdiktering, men inget tecken på vårt efterlängtade standardtangentbord. Vad hände med tangentbordet?

Installerar det virtuella tangentbordet för Google, Gboard

Vid den här tiden kunde jag bara tänka det tangentbordet hade helt enkelt försvunnit från systemet efter uppdatering till Android 7.0. Sedan 2017 har Google bytt namn på sitt virtuella tangentbord och har lagt till nya funktioner, såsom emojis, gifs och olika andra saker. Nu kallas Google-tangentbordet Gboard.

Jag kan bara tänka det standardtangentbordet som jag använde i Android 6.0 stöddes inte längre och det var därför det inte dykt upp i min nyligen uppdaterade terminal med Android Nougat. Lösningen gick oundvikligen igenom installera ett nytt virtuellt tangentbord.

Hur man installerar ett nytt virtuellt tangentbord

Det första vi måste göra är att öppna Google Play och leta efter ett virtuellt tangentbord som är kompatibelt med vår enhet. I mitt fall installerade jag Gboard, men vi kunde använda alla andra. Uppenbarligen måste vi använda röstdiktation för att söka efter appen (eller använda direktlänken till Google Play som jag lämnar dig nedan).

Ladda ner QR-kod Gboard - tangentbordet från Google Developer: Google LLC Pris: Gratis

När tangentbordet är installerat måste vi gå till Inställningar -> Språk och ingångar -> Virtuellt tangentbord. Vi klickar på Hantera tangentbord och vi kommer att aktivera Gboard.

Om vi ​​inte vill veta om röstdiktering igen (jag har blivit ganska motbjudande efter detta) kan vi inaktivera den från samma meny.

När detta är klart, det virtuella tangentbordet kommer att dyka upp igen, och vi kan skriva in ord och fraser på nytt med alla deras bokstäver. Brev! Jag trodde aldrig att jag skulle vara så glad att se ett komplett alfabet.

Tangentbordet visas fortfarande inte på Android: andra lösningar

Sanningen är att det fall som jag just nämnde är ganska specifikt, och detta problem kan också visas i nyare versioner av Android. Om tangentbordet inte visas på din mobil eller surfplatta kan vi också prova andra saker.

Om vi ​​till exempel får felet «Tyvärr har Android-tangentbordet slutat«, Ett annat ganska vanligt misslyckande, vi kan prova följande.

Hur man återställer Android virtuellt tangentbord

En handling som vanligtvis fungerar ganska bra är att starta om tangentbordet. Det betyder att vi har tangentbordet installerat, men att det inte fungerar normalt. För att lösa det följer vi dessa steg.

 • Vi öppnar inställningsmenyn och går till "Applikationer och aviseringar -> Se alla applikationer."
 • Nu letar vi efter Android-tangentbordet (GBoard eller vad vi än använder). Vi klickar på den.
 • För att starta om tangentbordet, klicka på «Tvinga stopp«.

När detta är klart kan vi skriva ett meddelande eller bläddra för att se om tangentbordet fungerar. När vi måste skriva startar tangentbordet om, och om allt har gått korrekt kommer det att fungera igen.

"Mitt tangentbord har försvunnit och jag kan fortfarande inte få det att fungera"

Efter detta, om vi fortsätter utan positiva resultat kan vi behöva börja ta frågan lite mer på allvar. Vid denna punkt, Vi listar nu ett batteri med tester som vi måste använda för att försöka återställa det alltid behövda Android-tangentbordet.

 1. Starta om enheten.
 2. Rensa tangentbordets appcache och data.
 3. Rensar cacheminnet och applikationsdata från ordlistan.
 4. Uppdatera Google-tangentbordet.
 5. Installera ett tangentbord från tredje part. Du kan titta här på några av de bästa tangentborden för Android.
 6. Har du en väntande systemuppdatering? Uppdatera din terminal.
 7. Starta om telefonen i felsäkert läge och kontrollera om tangentbordet fungerar.
 8. Fabriksåterställ din telefon eller surfplatta.

Denna sista lösning är utan tvekan den mest radikala. Vid fabriksåterställning, kom alltid ihåg att göra en bra säkerhetskopia av din Android.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found